2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: rankinės

Tendencijų rubrikos tampa aktualios tik pavasario pradžioje, kuomet aptariame šiltojo sezono (vasaros ir pavasario) tendencijas, bei rudens pradžioje, kur kalbame apie šaltojo, rudens ir žiemos sezono tendencijas. Iš tiesų, viename įraše bandyti sutalpinti viską būtų sudėtinga, tekstas sunkiau suprantamas, o ir skaityti tokio ilgio tekstą būtų paprasčiausiai nuobodu. Todėl visas tendencijas dar skirstome į 9-11 dalių, kur kalbame tik apie tam tikros srities tendencijas.

Iš tiesų, šio sezono tendencijos artėja prie pabaigos ir liko pakalbėti tik apie galvos apdangalus ir , galbūt akinius nuo saulės, jei jūs tokį įrašą norėtumėte matyti rudens-žiemos metui. Na o šį kartą žvalgomės, kokios populiariausios rankinių tendencijos, kokios formos vyrauja ir kas įdomaus vyko moteriškų rankinių fronte, pristatant 2016/17 metų rankines.

Nuotrauka skolinta iš ČIA


1. Rankinė, permesta per petį

Arba cross body bag tikriausiai yra vienas patogiausių rankinių tipų šaltuoju metų laiku. Rankinės nereikia laikyti rankose, jos nereikia nešti pasikabinus ant rankos, tad rankos nešąla ir nereikia nešioti vieno peties, vis stebint, kad rankinės rankena nenuslystų.


2. Kvadrato formos rankinė

Dėžutę primenanti, kvadrato, ar plataus stačiakampio formos rankinė, papildo geometrinių formų tendenciją. Tokia forma turėtų būti pakankamai populiari 2016/17 rudenį ir žiemą.


3. Delninės ir rankinės-vokai

Tokio tipo rankines mados tendencijose matome jau ne vieną sezoną. Iš tiesų, aš galvojau, kad voko tipo rankinės jau praranda populiarumą ir mados tendencijose tikrai nebematysiu tokio tipo rankinių, tačiau bent jau šį sezoną jos bus populiarios. Na, o jei jums nepatinka užlenkiamas rankinės viršus, visuomet galite rinktis nedidelę delninę savo kasdienėms smulkmenoms.


4. Baguette formos rankinės

Iš tiesų, pakankamai sudėtinga rašyti apie rankines, kai skirtingos jų formos, dydžiai kitomis kalbomis turi daugybę skirtingų pavadinimų, o pas mus geriausiu atveju įvardinamos kaip rankinės arba delninės. Todėl kursyvu pateikiu anglišką rankinės pavadinimą, kad būtų lengviau orientuotis. Baguette tipo rankinės yra vidutinio ir mažo dydžio, plonos ir šiek tiek pailgos rankinės.


5. Pusmėnulio formos ir Hobo rankinės

Šios dvi rankinių formos yra panašios, tačiau skiriasi viena nuo kitos rankinės viršutine dalimi. Iš tiesų, šie abu tipai yra labai populiarūs 2016/17 rudens ir žiemos metu, o ir medžiagos, iš kurių rankinės pagamintos, detalės, rankenos... gali sudaryti daugybę skirtingų variacijų vien tik šiai formai.


6. Kibiro formos Bucket rankinės

Vėl gi, kaip trumpai apibūdinti tokios rankinės formą? Iš esmės tai rankinė, su plačiu dugnu apačioje, talpinanti daug kasdienai reikalingų moteriškų daiktelių, viršuje ji sutraukta, ir iš esmės primena kibirėlio formą.


7. Balno krepšio formą primenanti rankinė (saddle bag)

Nieko nėra tobuliau, kaip tikslios ir taisyklingos formos rankinė, kuri 2016/17 rudenį ir žiemą grįžta prie klasikinės rudos odos versijos.


8. Trapecijos formos rankinės

Geometriški, trapecijos formos krepšiai ir rankinės rudenį ir žiemą varijuoja nuo vienspalvių, minimalistinių, iki puoštų raštais bei įvairiomis, nekasdienėmis ar neįprastomis detalėmis.


9. Rankinė, primenanti rankinį lėktuvo bagažą

2016/17 rudenį ir žiemą kai kurie dizaineriai pristatė didžiules rankines, skirtas kasdienai, kurios labiau primena rankinio lėktuvo bagažo rankinę, negu kasdienį moters rankinuką. Jie dideli, taisyklingų formų ir juose tikriausiai telpa pusę kiekvienos moters gyvenimo.


10. Itin didelės rankinės

Didžiulės, tiesiog masyvaus dydžio rankinės, kurios neatrodo skirtos vienai dienai mieste: galbūt tokioje galima sutalpinti daiktus penktadienio dienai, kartu pasiimant ir reikalingiausius savaitgaliui, jei kartais netikėtai pasitaikytų proga išvažiuoti savaitgaliui? O gal tokio dydžio rankinė skirta moterims, kurios nuolat turi daugybę reikalų?


11. Mažytės rankinės, nešiojamos ant juosmens diržo

Na, o dienoms, kai nereikia papildomai apsikrauti ir norisi turėti laisvas rankas, rudens ir žiemos sezonu dizaineriai siūlo nešioti nedideles rankines, prisegtas prie diržo, liemens srityje. Tokio dydžio rankinėje puikiai tilps telefonas, truputis grynųjų bei mėgstama lūpų priemonė. O ar reikia daugiau?


12. Kuprinės, nešamos rankose

Rudens ir žiemos metu labai patogu per petį permetama rankinė, tačiau dar patogiau daili, jūsų stilių atitinkanti kuprinė. 2016/17 tendencijose kuprinę siūloma nešioti ne tradiciškai, užsimetus ant peties, tačiau laikant už viršutinės rankenos rankose.


13. Vintažinės rankinės

Ar vintažas kada nors bus nemadingas ir praras savo populiarumą? Aš nemanau. Ne išimtis ir 2016/17 ruduo-žiema, kur vintažinio stiliaus rankinės karaliauja tarp kitų stilių ir formų.


14. Atviros rankinės dėvėjimas

Nors nemažai dizainerių pasirinko 2016/17 rudens ir žiemos metu rankines nešioti pravertas, neužsegtas ir neužtrauktas, aš manyčiau, kad tai visiškai nepraktiška tendencija jau vien saugumo sumetimais, o kur dar tikimybė pamesti? Nors, tikrai ne visuomet reiktų ieškoti praktiškumo auštojoje madoje, ar ne?


15. Rankinė, derinama su apranga

Ši tendencija visiškai nėra nauja: kokio stiliaus, raštų ar spalvų apranga, toks turėtų būti ir rankinukas. Aišku, visiškas derinimas nuo galvos iki kojų nebūtinas, tačiau labai smagu ir realiai įgyvendinama idėja būtų derinti paltą ir rankinę.


16. Dviguba arba dvi rankinės vienu metu

Vienos rankinės negana! Ar kuriai moteriai pakanka? 2017/16 rudens ir žiemos tendencijose sužiba nevisai nauja, tačiau įdomi tendencija nešioti dvi identiškas rankines, sujungtas kartu; arba rinktis vieną pagrindinę ir vieną mažą rankinę, - rankinės tarpusavyje turėtų derėti spalviniu arba stiliaus, medžiagos požiūriu.


17. Raišteliu užtrauktas rankinukas

Nedideli, įvairių formų, stilių ir raštų rankinukai su užtraukiamu raišteliu viršumi vėl madingi. Iš esmės į tokią rankinę tikriausiai įsimesite tik pačius reikalingiausius daiktus, o kas kartą užsegdami, tiksliau užtraukdami rankinuką, viršuje sukursite raukinuką.


18. Rankinės su rankena - grandinėle

Rankenos - grandinės jau senokai karaliauja rankinių tendencijose. Ne išimtis ir ruduo bei žiema, kur dauguma rankinių pasirodė su būtent tokio stiliaus rankenomis.


19. Klasikinio stiliaus rankena rankinės viršuje

Klasika ir elegancija nebūna nemadinga. Klasikinio stiliaus rankenos išlieka populiarios, net jei dizaineriai šiek tiek žaidžia su pačios rankinės spalvomis, formomis ar detalėmis.


20. Originalios, neįprastos, akį traukiančios rankenos

2016/17 rudens ir žiemos tendencijose dauguma dizinerių nepaliko abejingų su įdomiomis, originaliomis, unikaliomis ir akį bei žvilgsnį traukiančiomis rankenomis. Puikus derinys: klaisikinė, minimalistinė rankinė ir ryški, žvilgsnį prikaustanti jos rankena.


21. Iš velveto pagamintos rankinės

Blizgus ir prabangiai atrodantis velveto audinys vyrauja 2016/17 daugumoje tendencijų. Tad visiškai nenuostabu, kad iš velveto pagamintos rankinės yra viena populiariausių medžiagų ir tarp rankinių tendencijų.


22. Kailinės rankinės

Kailis neatsiejamas nuo rudens, kailis nepakeičiamas žiemos metu. Kiekvieną rudenį, atšalus orams iš rankinių lentynos traukiu savo mylimą kailinį rankinuką, o jam nusidėvėjus, tuoj pat ieškau naujo su kailiu. Švelnutis, nesvarbu kad dirbtinio kailio, rankinukas tarsi pats savaime šildo kūną, o ir ranka perbraukti tokią rankinę labai malonu.


23. Gyvūnų odos/ kailio rankinės

2016/17 krokodilo, gyvatės odos; tigro, leopardo kailio imitacijos rankinės vėl pakilo į prieš kelis metus buvusias aukštumas. Tiesa, kadangi oda ir kailis dažnai imituojamas, tai 2016/17 rudenį ir žiemą rankinėse jis nebūtinai atitinka realias, gamtoje sutinkamų gyvūnų kailio bei odos spalvas.


24. Metalo spalvos rankinės 

Spindinčios ir žėrinčios rankinės, imituojančios metalo spalvas yra dar viena tendencija, į kurią privaloma atkreipti dėmesį 2016/17 šaltuoju sezonu. Bronzos, aukso, sidabro blizgesio rankinės ne tik traukia aplinkinių žvilgsnius, tačiau ir atitinka futuristinį stilių. Drąsiai ir savimi pasitikinčiai moteriai.


25. Unikalių spalvų rankinės

Nors vasara baigėsi ir ryškiomis spalvomis puoštis nesinori, tačiau dizaineriai siūlo nepasinerti į monotoniškų ir blankių, tamsių spalvų kupiną sezoną, rankinėse sukurdami vaivorykštės efektą; naudodami ryškias spalvas ar skirtingų spalvų puošybą.


26. Raštai ir puošyba rankinėse

Tikriausi ši tendencija yra pati drąsiausia, ryškiausia ir intensyviausia tarp visų rankinių tendencijų šiam sezonui. Dizaineriai nepaleidžia vasaros ir rankinių raštuose naudoja gėles ir ryškius geometrinių formų motyvus; rankines puošia megztomis ir lipdytomis gėlėmis bei su jais derina abstrakčius motyvus.


27. Kutai rankinėse

Kutai taip pat nėra nieko naujo: mados tendencijose ši puošybos detalė matoma jau bene metus. Kutais puošiamos rankinių apačios, visa rankinė ar tik jos rankenos.


28. Ekscentriški rankinių dizainai

Dizaineriai yra dizaineriai... Jie negalvoja apie kuriamo daikto pritaikymą realiame gyvenime. 2016/17 rudens-žiemos mados pristatymuose buvo visa gausybė ekscentriškų rankinių dizainių, kurių retą kurį būtų galima dėvėti realiame gyvenime: rankinukas - pagalvėlė; rankinukas - knygų krūva; rankinukas, kuris atrodo beveik kaip tikras šuo; rankinukas - sietynas... Tik keli pavyzdžiai iš ekscentriškų dizainerių darbų.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai tokios, 2016/17 rudens bei žiemos rankinių tendencijos. Man, kaip visuomet labai patiko kailinis rankinukas bei balno formos, klasikinių spalvų rankinė. Kailinį rankinuką aš jau daug metų turiu savo rankinių spintoje, o va balno formos rankinės reiktų pasidairyti parduotuvėse.
O kas tarp šių tendencijų patiko jums? Ar planuojate įsigyti naują rankinę?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai