AVON RED True Colour matiniai lūpų dažai: "Red Supreme"; "Truest Red"; "Everyday Red"; "Rose Red"

Mano vyras sako, kad raudona yra tiesiog raudona. Apskritai daugumai raudona yra tiesiog raudona ir nieko daugiau. Faktą, kad vyrai nesupranta, kodėl moterys turi kelių atspalvių raudono nagų lako ar lūpų dažų, jau senai vertinu kaip anekdotą ir lyčių tarpusavio skirtumus. Raudona turi begales atspalvių, viena nuo kitos skiriasi šiltumu, šalutinių spalvų pigmentais. Sakoma, kad tinkamai parinktas raudonas lūpdažis gali padaryti stebuklus, pradedant nuo odos skaistumo, baigiant baltesniais dantimis. Šį kartą bandau Avon Red raudonų lūpų dažų kolekciją ir renkuosi sau tobulą raudoną atspalvį. Padėsite man? 😉

"Tikrasis grožis nematomas."
A. de S. Egziuperi



Produktas: AVON RED True Colour matiniai lūpų dažai: "Red Supreme"; "Truest Red"; "Everyday Red"; "Rose Red"
Gamintojas: "Avon Cosmetics". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: intensyviai pigmentuotos
Labiausiai nepatiko: be pieštuko sunku nusibrėžti lūpų kontūrą
Tūris: po 3,6 g
Kaina*: pilna kaina po 9,50 EUR. Šiuo metu galima įsigyti po 5,99 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultanto (avon internete)
Įvertinimas: 3,5/5

Ką žada gamintojas: 
Matinį efektą suteikiantys lūpų dažai
• nudažo lūpas matine ir ilgai dengiančia spalva
• neisausina lūpų ir saugo drėgmę
• patvarūs aksominės tekstūros formulė maloniai slysta lūpomis ir suteikia joms ilgai išliekantį matinį efektą bei drėkina.

Naudojimas: dažykite lūpas nuo vidurio, vesdami lūpų dažus kraštų link. Nudažiusios lūpas, pašalinkite dažų perteklių. Jei jūsų lūpos itin sausos, prieš dažymą švelniai jas nušveiskite, kad tolygiai jas nudažytumėte. Siekdami ryškesnio kontūro, apveskite lūpų kontūrą neutralios spalvos pieštuku ir tada jas nudažykite.


Standartinės formos lūpų dažų pakuotės visiškai identiškos kitoms "True Colour" lūpų dažų pakuotėms: juodas matinio plastiko pagrindas ir blizgus juodas dangtelis su metaline juostele bei sidabro spalvos išsukimo mechanizmu. Vienintelis skirtumas nuo kitų šios linijos dažų yra užklijuotas ant dangtelio lipdukas, sakantis, kad tai "RED" - raudono atspalvio lūpų dažai. Priemonių naudojimas elementarus - dažai išsisuka lauk, na o pats mechanizmas, savaime suprantama, kalbėti dar labai anksti, tačiau anksčiau turėtos kompanijos lūpų dažų pakuotės laikė puikiai tad dvejoti dėl kokybės neturiu jokio pagrindo. O ir pati pakuotė atrodo kokybiškai, dailiai ir patraukliai.

Kvapas. Lūpų dažams pakvėpinti buvo naudojamos kvapiosios medžiagos. Visi atspalviai turi labai panašų kvapą, kvepia malonius, kiek saldžiu kosmetiniu aromatu.

Konsistencija. Lūpų dažai malonios, minkštos konsistencijos ir kaip matinio efekto, jie palyginus drėgni, tad jau pabrėžus ant rankos galima tikėtis, kad nesausins lūpų.


Sudėtis: ETHYLHEXYL PALMITATE, DIMETHICONE, POLYETHYLENE, ISOPROPYL ISOSTEARATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, MICA, OZOKERITE, LANOLIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, CALCIUM SILICATE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, SILICA, SYNTHETIC WAX, CERA MICROCRISTALLINA, LAURYL PCA, TOCOPHERYL ACETATE, C18-38 ALKYL HYDROXYSTEAROYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, COPERNICIA CERIFERA CERA, LAURYL METHACRYLATE/ GLYCOL DIMETHACRYLATE CROSSPOLYMER, PARFUM, BHT.
May contain: CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 77891, CI 45410, CI 19140, CI 17200, CI 42090, CI 77163.


Poveikis. Pirmiausia noriu pradėti nuo lūpų dažų pigmentacijos - visi šie atspalviai puikiai pigmentuoti, pakanka brūkštelėjimo ir spalva maksimaliai intensyvi ir ryški. Jei norisi spalvą atnaujinti nauju sluoksniu, tai padaryti labai lengva - lūpų dažai puikiai sluoksniuojasi, juos lengva atnaujinti jiems nusidėvėjus.

Lūpų dažai žada būti matiniai ir atspalviai iš ties turi matiškumo, tačiau formulė keistoka - ji visiškai nesausina lūpų, jaučiasi patogiai ir tik padengus netgi drėgnokai. Ne, lūpų nedrėkina, tačiau ir neturi to stipraus sausinimo efekto, kokį esame įpratę jausti su tokio tipo dažais. Kaip ir su visais raudonais ir ryškesniais lūpų dažais, atspalvis reikalauja tikslumo ir preciziškumo dengiant ties kontūru. Vienintelis rimtesnis dažų trūkumas mano galva yra keistoka formulė. Lūpų dažus praktiškai neįmanoma padengti gražiai ties lūpų kampučiais ir lūpų viršumi. Mano lūpos nėra simetriškos - vienoje pusėje viršutinė lūpa siauresnė, tad man reikia ne tik nudažyti, tačiau ir jas performuoti. Naudojant tik šiuos lūpų dažus tai labai sudėtinga - reiktų naudoti lūpų kontūro pieštuką, norint nepriekaištingo rezultato. O su ryškiais lūpų dažais to iš ties norisi, tiesa?

Mano turimi keturi raudoni lūpų dažų atspalviai iš pirmo žvilgsnio atrodo labai panašūs, tad nuotraukoms pasirinkau vieną iš prastesnių makiažų su idėja, kad tinkamiausia spalva turėtų suteikti odai to stebuklingo švytėjimo ir dailaus veido efektą.


"Red Supreme" atspalvis šalto tono, tamsus su raudonojo vyno atspalviu. Regis šis atspalvis iš visų jų man tinka mažiausiai ir nors yra šalto tono, tačiau tikrai ne geriausio derinio su mano odos spalva.

"Truest Red" atspalvis šviesiausias iš visų keturių spalvų, neutralios raudonos spalvos, kuri labiausiai ir primena tą tikrą raudonąjį atspalvį - pavadinimas salo gryną tiesą. Manyčiau ši spalva yra saugiausias variantas visiems odos spalvos tipams ir bet kuriam spalviniam tipui.

"Everyday Red" atspalvis regis bandytas raudoną spalvą derinti su šiek tiek nude spalvos. Visgi, dominuoja aiškiai raudona, tik tas rudas atspalvis suteikia spalvai daugiau šiltumo. Kaip manote, ar man tinka šiltos spalvos? Mano spalvinis tipas yra neutralus, dažnai veikia tiek šaltos, tiek šiltos spalvos, o šiuo atveju - gal ne pats tobuliausias atspalvis, bet dėvėti tikrai galima.

"Rose Red" atspalvis tamsiausias ir sodriausias, šalto tono uogų  atspalvis, kuris man atrodo man tiko geriausiai iš visų šių spalvų. Tiek kad man regis kasdien tokios tamsios spalvos nesirinkčiau. O gal?

Galiausiai lieka pakalbėti apie spalvos išlikimo galimybes. Valgant ar geriant atspalvis nusitrina minimaliai ir gana tolygiai, tačiau jei perbrauksite per lūpas pirštu ar servetėle, bučiuositės - atspalvis nusitrins, išsivaikščios iš kontūro, nuteplios odą aplink. Tad pasikartosiu - pieštukas čia yra tiesiog būtinas. Galiu pagirti, kad dažai gražiai ir tolygiai nusivalo nuo odos, tačiau išlieka ne per ilgiausiai - apie 4 val. Apskritai vertinant dažai neblogi, kaip kasdieniai, kurie nereikalauja preciziškumo ar labai didelio tobulumo. Nors aš mieliau renkuosi raudonus, dėl kurių išlikimo ant lūpų esu visiškai garantuota. O jūs?

Kaip manote, kuri raudona man tiko geriausiai? Kokia raudona geriausiai tinka jums? 
Ar mėgstate raudonus lūpų dažus?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

PR-Sample

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai