BELKOSMEX "Hialurons" veido tonikas

Tonikas veido priežiūros rutinoje man vienas tų svarbių aspektų, padedantis ne tik atgaivinti veido odą, paruošti ją veido serumui ir kremui, tačiau teoriškai, ir sureguliuoti odos pH po jos plovimo. Parduotuvių vitrinose ir internetinėse parduotuvėse toniko pasirinkimas iš tiesų menkas - kas kart vaistinėse, parduotuvėse ir prekybos centruose akimis permetu siūlomus tonikus ir akys retai užkliūva už kažko, kas būtų tikrai įdomu išbandyti ar sugundytų aprašymu. Apskritai, pasirinkimas tikriausiai mažiausias iš visų kategorijų veido priežiūros priemonių - mes turime krūvą pasirinkimų prausiklių, kremų ir micelinio vandens, tačiau tikrai nepakankamai toniko. Suprantu, kad dauguma merginų toniko nebenaudoja, pakeitė jo funkciją miceliniu vandeniu, bet bėda ta, kad micelinį reikia nuplauti, tad ilgalaikė tonizuojanti jo funkcija lieka labai abejotina. Vietinėje rajono parduotuvėje tebuvo tik vienos rūšies toniko (parduotuvės kosmetikos ir higienos priemonių pasiūla nuolat keičiasi), o kadangi man toniko reikėjo greitai, neturėjau laiko važiuoti iki didesnio centro, pasiėmiau pabandymui Belkosmex, baltarusiškos kosmetikos gamintojo toniką su hialuronu, žadančiu gausiai drėkinti ir gerai gaivinti veido odą. Kadangi lašinu paskutinius lašelius, noriu trumpai papasakoti kaip jis veikia, kokia mano nuomonė apie šį, regis labai daug žadantį produktą.

"Mūsų pasaulis - tai teatro uždanga, už kurios tūno didžiausios paslaptys."
R. M. Rilkė


Produktas: BELKOSMEX "Hialurons" veido tonikas
Gamintojas: "Belkosmex". Pagaminta Minsk, Baltarusijoje
Paskirtis: valyti makiažo likučius ir nešvarumus, drėkinti, atkurti, lyginti odą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: neblogai gaivina ir regis šiek tiek drėkina
Labiausiai nepatiko: nesaugi sudėtis
Tūris: 150 ml
Kaina*: 3,39 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Čia
Įvertinimas: 2-2,5/5

Ką žada gamintojas: Tonikas švelniai efektyviai pašalina makiažo likučius ir nešvarumus. Intensyviai drėkina ir atkuria odos tonusą. Užbaigia kasdienę odos valymo procedūrą. Didelės molekulinės masės hialurono rūgšties molekulės gerina odos tonusą, mažina raukšlių gylį, lygina odą. Labai mažos molekulinės masės hialurono molekulės drėkina gilius epidermio sluoksnius, skatina viršutinio odos sluoksnio atkūrimą, suteikia odai spindesio ir energijos.
Naudojimas: sudrėkinti vatos lapelį, valyti odą pagal masažo linijas. Nenuplauti.


Pasižiūrėjus į buteliuko pakuotę, tikriausiai savaime susidaro įspūdis, kad daug tikėtis nereiktų. Plastikinis skaidriomis sienelėmis butelaitis "puoštas" gausybe užrašų ir visiškai perkrautu dizainu. Ant etiketės lyg ir matome melsvai-žaliai-violetinę molekulę (ar kažką panašaus), tokia pat spalvinė gama vyrauja ir užrašuose, tačiau visa skaidri etiketė dar nusėta baltomis matinėmis bangelėmis, kurios blaško dėmesį ir sukuria tą bereikalingai perkrautos pakuotės įspūdį. Ant kitos pusės yra pakankamai informacijos apie gaminį, kurios dalis tikriausiai lieka nepamatuojamais pažadais. Tiesa, mano buteliukas buvo gan trumpo galiojimo, ir aš net neįsivaizduoju, ar priemonės yra trumpo galiojimo, ar parduotuvėje priemonė užsigulėjo ilgesnį laiką.

Plastikinis buteliukas užsuktas baltu dangteliu, kurio viršus nusidengia ir atveria dozavimo angą. Deja, pastaroji labai nepatogi priemonei dozuoti ir išpilti - visuomet prisitaško ne ten, kur norėčiau, o ir priemonė išteka sunkokai. Visgi, dėl sandarumo ar ištekėjimo įprastomis sąlygomis aš neturėjau absoliučiai jokių bėdų.

Kvapas. Tonikas, kaip ir dauguma esančių rinkoje, pakvėpintas kvapiosiomis medžiagomis. Kvapas natūralus, malonus, kosmetinis, lengvai gaivus ir visiškai neerzina, tačiau tokio tipo priemonėms aš apskritai nenaudočiau ir nesirinkčiau jokių kvapų.

Konsistencija. Priemonė skaidri, vandens skystumo, kaip ir dauguma veido tonikų, nieko neįprasto ar keisto.


Sudėtis: Aqua, Betaine, Sodium Hyaluronate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Parfum, Sodium Hydroxymethylglycinate, Citric Acid, Disodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool.


Poveikis. Veido tonikus visuomet naudoju po veido prausimo ir jie padeda atgaivinti odą ir pašalinti nešvarumus, jei tokių dar lieka. Pastaruoju metu turiu porą naujų veido rankšluostėlių, kurie po kelių skalbimų vis dar pūkuojasi (o būna rankšluosčių, kurie visiškai nesipūkuotų, regis bandžiau nuo pigiausių iki brangesnių, bet visi jie pradžioje pūkuojasi ir tik gerokai padėvėti nustoja), tad pastebiu, kad tonikas tikrai surenka tuos pūkelius nuo veido ir juos pakelia lauk. Dėl makiažo likučių aš nesu garantuota - šiuo metu turimi prausikliai šalina juo puikiai ir tonikas čia nebeturi jokio darbo. Oij ne, bandžiau valyti miceliniu vandeniu, kuris valo prastai, tai perbraukus toniku makiažo likučių ant vatos diskelio matosi, tačiau nemanau, kad nuvalo nepriekaištingai - valant kitomis priemonėmis po toniko dar jų lieka. Visgi, mano įprastoje rutinoje tonikas dengiasi jau po visų odos valymų prieš kremus, tad jo valymo funkcija man nėra labai svarbi ar reikalinga.

Man svarbu, kad tonikas gebėtų atkurti odos pH, tačiau tai nėra kažkaip pamatuojami dalykai. Jaučiu, kad jis neblogai atgaivina veido odą, galbūt labai labai labai minimaliai drėkina. Vėlgi, drėkinimas nėra šio toniko stiprioji pusė, sakyčiau visgi stipriausiai jaučiamas gaivinamasis poveikis. Apie kitus pažadus kovoti su raukšlėmis, gerinti odos stangrumą ar skatinti viršutinio sluoksnio atkūrimą nėra net kalbos - vargu ar tonikas gali tai absoliučiai daryti, tad šie pažadai man pasirodė laužti iš piršto. Galiausiai tonikas yra nesaugus naudoti. Nors sudėtinių dalių sąrašas trumpas, nors pradžioje matome porą odai naudingų ingredientų, tačiau apskritai sudėtyje daug nesaugių ir žalingų ingredientų, kurie saugumo jausmo tikrai nekelia. Galiausiai apie toniką mano nuomonė liko nei gera, nei labai prasta - oda jaučiasi neblogai, jos nesausina, neerzina, bet efektas odai nėra pakankamai stiprus; sudėtyje tikrai nemažai hialurono, tačiau gausu žalingų ingredientų... Toks, gal ir naudojamas, tačiau žavesio nekelia ir apskritai, gerų emocijų naudojant priemonę buvo mažoka.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Na, dėl to micelinio nuplovimo, tai visi gamintojai teigia, kad nuplauti nereikia. Netikiu, kad tai kažkokia visuotinė sąmokslo teorija. Nors aš dažniausiai nuplaunu, nes nuvalius makiažą dar mėgstu nusipraust prausikliu. O tonikus ir aš esu pamėgusi. Galvoju, kad gan keista, kad prieš porą metų tokio daikto nenaudojau, maniau, kad jie visi yra su alkoholiu ir tikrai nereikalingi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš nelabai vadovaujuosi teorijomis - mano oda "sako", kad reikia nuplauti, jaučiasi nemaloniai, tad plaunu :) Man atrodo vienintelis Biodermos, kuris tikrai gerai jaučiasi ir nenuskalauju, jei po to dar neplaunu prausikliu. Nors dažniausiai kaip ir tu - visuomet po micelinio veidą prausikliu nuprausiu.
      Tonikai yra gėris, gaila, kad dauguma nuvertina jo poveikį odai :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą