2016 / 2017 rudens - žiemos tendencijos: apranga

Baigėsi dar vienas šiltasis sezonas, ir pavasario bei vasaros tendencijos tapo visiškai nebeaktualios, kartu su vėstančiais orais kiekviena mūsų ima ruoštis rudens ir žiemos sezonui, o kad ateinančius vėsius orus pasitiktume stilingos ir madingos, siūlau pasižvalgyti po 2016/17 metų rudens ir žiemos aprangos tendencijas.

Paveikslėlis iš ČIA

1. '80 glamūras

Rokenrolas, tinkliniai drabužiai, oda, pūstos rankovės ir gatvės grafičiai - 1970 užleidžia vietą 1980 metų įkvėptoms mados tendencijoms.


2. '70 ir moderni kaubojė

1970 metų įkvėptos tendencijos vis rečiau ir rečiau pasirodo mados podiume, tačiau visiškai nedingsta. Ši tendencija derina '70 ir kaubojaus įvaizdį: odiniai švarkai, klostuoti sijonai, kaubojaus batai ir kutai... 


3. Renesanso moteris

Pakankamai nauja tendencija ir idėja tarp šiuo metu populiarių mados tendencijų: modernizuoti Viktorijos laikų apdarai atrodo pakankamai įdomiai, intriguojančiai ir neprastai.


4. Tradicinės kinų kultūros įkvėpti

Tradiciniai kinų raštai, tradiciniai kirpimai įkvėpė dar vieną, tiesa, pakankamai dažną podiumų tendenciją.


5. Kariuomenės stilius

Švarkai, paltai, kareiviškos sagutės ir kiti kariuomenės akcentai 2016/17 rudenį ir žiemą grįžta su trenksmu tarp populiariausiųjų mados tendencijų.


6. Vyriška - moteriška aprangos tendencija


Tai pati populiariausia šaltojo sezono mados tendencija, kuri buvo matoma bene kiekvieno dizainerio ir mados namų darbuose. Dizaineriai siūlo vyrišką aprangą, kurioje maža moteriškumo, pabrėžtos figūros, įkvėptą tiek vyriškų, tiek moteriškų apdarų.



7. Ilgis iki kelių

Vienas populiariausių, apatinės dalies, dažniausiai sijonų ilgis siūlomas iki kelių: tai pakankamai ilgas apdaras šaltajam sezonui, tačiau kartu atidengiantis pakankamai kojų, kad išlaikytų moteriškumą. Ir aišku, toks ilgis deja tinka ne kiekvienam - man asmeniškai tokio ilgio sijonai visuomet liks misija neįmanoma - neaukštos merginos su tokiais atrodo dar žemesnės, o ir blauzdos bei kulkšnys vizualiai atrodo stambesnės negu iš tiesų yra.


8. Labai ilgi paltai

Žemę šluojantis palto ilgis tiek žiemą, tiek rudenį bus pakankamai populiarus. Tikriausiai toks ilgis aktualesnis mums, gyvenantiems šaltojo klimato zonoje ir turintiems normalias žiemas. Visgi, ši tendencija vėl gi, nėra universali ir tikriausiai sunkiai suderinama su žemu ūgiu.


9. Skeltukai, atidengiantys šlaunis

Tokia tendencija buvo labai populiari vasaros ir pavasario sezonu, ir atrodo visiškai nelogiška, kai lauke šalta, tačiau taip moteriška, elegantiška ir seksualu. Įsivaizduokite ilgą, šiltą paltą ir po juo - skeltuką, atidengiantį dailią šlaunį...


10. Aukštas liemuo ir ilgis iki kulkšnies

Būtent ši tendencija tobulai tiks žemesnio ūgio moterims: kelnės iki kulkšnies ir aukštas liemuo vizualiai pailgina kojas. Ir nors tendencija atrodo gerai, ji tiks tik ankstyvam rudeniui, mat vėliau jūs paprasčiausiai sušalsite kojas.


11. Per dideli, čiuožimo tipo megztiniai

O kai reikia jaustis šiltai ir norisi jaukumo, puikiai tiks didžiuliai, šilti, šiek tiek, ar gerokai per dideli megztiniai, tiesa, dažniausiai tendencijose jie derinami su ilgais sijonai, kad apranga išlaikytų tam tikras moteriškumo detales.


12. Velvetas

Ekspresyvi, jauki, rudeniška velveto medžiaga su trenksmu grįžta tarp populiariausiųjų medžiagų, iš kurių kuriami akį traukiantys apdarai. 2016/17 rudenį ir žiemą turėti velveto rūbą tiesiog prvaloma.


13. Žomša

Žomša yra labai universali medžiaga, iš tendencijų nepasitraukianti ištisus metus, tinkama tiek vasarai, tiek žiemai. Man asmeniškai zomša yra rudens medžiaga, suteikianti jaukumo, kurio taip norisi vis anksčiau temstančiais vakarais ir vis greičiau vėstant orams.


14. Oda

Oda irgi yra viena iš tų medžiagų, kuri niekad nesensta ir nesitraukia iš mados tendencijų. Tačiau jei anksčiau matėme odines kelnes, sijoną ar švarką, tai šį sezoną odą siūloma naudoti absoliučiai visur, nuo galvos iki kojų ar tik kelios detalės - renkasi kiekviena pagal savo skonį.


15. Džinsas

Visos mes mylime džinsus, jie neįpareigoja, su jais jaučiamės patogiai ir dailiai be didelių pastangų. Todėl džinsinė ateinančio sezono tendencija manyčiau taps aktuali ir populiari tarp daugelio. Tik šį kartą džinsas karaliauja ne vien tik vietoj kelnių, tačiau ir keliauja aukščiau, ragindamas užsimesti džinsinį švarkelį, derinti viršutinę ir apatinę džinsų dalį, arba rinktis tik kelis džinsinius akcentus.


16. Tinklinės detalės

Pankiško, gotiško stiliaus įkvėpta tendencija, siūlanti visoje aprangoje derinti tinkines detales, apdarus arba tiesiog sukurti tinklinio drabužio iliuziją ant savo kūno.


17. Nėriniai ir siuvinėjimas

Nors įprastai nėriniai ir siuvinėjimai yra pastebimi šiltojo sezono tendencijose, tačiau rudenį ir žiemą jie bus beveik lygiai taip pat populiarūs, kaip ir vasarą bei žiemą. Tiesa, dažniausiai nėriniai naudojami kaip akcentas, o ne kaip pagrindinis rūbas, tačiau tendencija pakankamai populiari, kad atkreiptų kiekvienos madistės dėmesį.


18. Spalvoto kailio detalės

Dirbtinis kailis vis dažniau ir dažniau tampa matomas ir populiaresnis tarp dizainerių. Tendencija siūlo spalvotą kailį arba netolygią kailio spalvą, su ryškiais akcentais; kailio derinimą su visiškai nežiemiškomis gėlėmis...


19. Metalo spindesys

Dizaineriai ateinantį sezoną podiumuose siūlė daug metalo spindesio aprangos: nuo auksinių paltų, iki sidabro spindesio sijonų... Aprangos detalėse pasirodo aukso, sidabro, vario ir kitų metalų spindesys.


20. Spindintys žvyneliai ir blizgučiai

Lyg spindesio būtų negana, tendencijose populiaru rinktis blizgias medžiagas arba apdarus, suvinėtus blizgiais žvyneliais.


21. Apjuosti/ apvynioti dizainai

Suknelės, paltai, palaidinės, sijonai, kurie atrodo tarsi apvyti, apvynioti aplink kūną. Kažkada, kai dar studijavau tokia, apvynioto megztuko idėja buvo labai populiari, atrodo, ji vėl grįžta į madingųjų sąrašą ir tikriausiai netruks pasirodyti kasdieniame gatvės stiliuje.


22. Permatomi audiniai

Tai tikriausiai pati nepraktiškiausia ir sunkiausiai pritaikoma realiame gyvenime tendencija: aš labai abejoju, ar žiemą, pagaliau rudenį kas nors užsimes permatomą suknelę ir žygiuos rudeninėmis gatvėmis kai aplink visi susisukę į paltus. Bet, aukštoji mada yra pretenzinga, ir ne visuomet paiso sezoniškumo bei orų.


23. Per dideli drabužiai

Stipri, populiari ir patogiai leidžianti jaustis tendencija: rūbai, kurie atrodo per dideli, nevaržo kūno, leidžia ne tik patogiai ir jaukiai jaustis, tačiau po tokiais galima sluoksniuoti pakankamai šiltų rūbų nuo ateinančio šaltuko apsisaugoti.


24. Marškiniai ir kaklaraištis

Nors sezono tedencijose vyrauja nemažai vyriškos tematikos apdarų, tačiau tarp jų reiktų išskirti marškinių ir kaklaraiščio išvaizdą.


25. Sluoksniuota apranga

Žiemą ir rudenį mes norime ne tik dailiai atrodyti, gerai jaustis, tačiau ir nesušalti, jausti šilumą. Tam puikiai tiks tendencija, skirta pačių įvairiausių sezono metu populiarių detalių ir audinių sluoksniavimas ir rengimąsis būtent taip, jog būtų pakankamai šilta. Vis gi, kad ir kaip bebūtų, drabužis pirmiausia skirtas sušildyti, o paskui ir puošti kūną.


26. Sportinis stilius

Jauna, sortiška, veržli ir aktvi - nors tokio tipo, sportinis stilius nėra pirmasis mano psirinkimas tarp daugelio kitų, tačiau kodėl gi ne?


27. Baikerio stiliaus švarkai

Baikerio stiliaus švarkas jau spėjo tapti ta klasika, be kurios nė viena merginų negali įsivaizduoti savo spintos. Iš tiesų, tokio tipo švarkas/ srtiukė yra pakankamai universalus ir tiks tiek prie paprastučių džinsų, tiek prie moteriško sijono.


28. Jaukios skraistės

Pakankamai nedidelė investicija, - ir jūs jau atitinkate vieną iš 2016/17 rudens - žiemos tendencijų. Skraistė gali būti tiek su ilgomis, tiek trumpomis rankovėmis, tiek be rankovių, dėvima ant visų jūsų mėgstamų drabužių ji sušildys net ir žvarbiausią žiemos dieną.


29. Ryškios pelerinos

Jei jaukių skraisčių tendencija nėra labai populiari, tai ryškios, aiškiai pastebimos pelerinos ir jų tipo paltai yra populiari šaltojo sezono tendencija.


30. Rombais siuvinėtos, pūkinės striukės

Dar viena, itin populiari tendencija, kurią mes mylime, dėl rūpesčio mūsų sveikata ir sveiko proto, kaip nesušalti žiemos metu: didelės, pūstos pūkinės striukės ir toliau karaliauja ne tik podiumuose, tačiau ir kasdieniame gyvenime.


31. Paltai su kailio pamušalu

Dauguma sezono tendencijų spinduliuoja elegancija, grožiu ir originalumu, tačiau kartais dizaineriai pagalvoja ir apie realybę - šaltasis sezonas neleidžia apnuoginti kūno ir skatina įsisukti į šiltus apdarus. Nemėgstančioms striukių, tendencijos siūlo rinktis žomšos ar odos paltus, kuriuose vietoj pamušalo įsiūtas kailis.


32. Trumpos kelnės ir culottes

Rudenį ir žiemą siūlomos įvairiausio ilgio kelnės ir culottes, tačiau vyrauja trumpas jų kirpimas, kai kelnių apačia yra žemiau kelio ir aukščiau kulkšnies.


33. Kostiumai su kelnėmis

Kadangi aktualiausia sezono naujovė yra moteriškumas ir vyriškumas aprangoje, tai iš tiesų net nestebina, jog dažniausiai siūlomas variantas yra kostiumas su kelnėmis, tai yra - kelnės ir švarkas, siūlomi vyriško kirpimo, lengvo liemenavimo ar tradiciškai vyriškai liniuoti.


34. Plonai linijuoti kostiumai

Plonomis išilginėmis linijomis puošti kostiumai paprastai yra vyriška versija, tačiau būtent ji, tarp kostiumų yra viena populiariausių šaltuoju metų laiku.


35. Pižamą primenanti apranga

Dar praeitą, pavasario ir vasaros sezoną naktinius primenanti apranga buvo populiari tarp siūlomų tendencijų. Rudenį ir žiemą rinkdamiesi tendencijos tąsą, dizaineriai siūlo rinktis sodresnių spalvų ir storesnius audinus.


36. Klostės

Dar viena tęsiama praeito sezono tendencija, kurią aš kažkodėl labiau linkusi matyti šiltuoju metų laiku yra klostuoti, vėjyje plazdantys sijonai ar suknelės. Žinoma, šaltuoju sezonu klostės tampa aukso, metalo, sodrių rudeniškų spalvų ir sunkesnių audinių.


37. Dideli kaspinai suknelėse ir palaidinėse

Dideli kaspinai yra ta tendencija, kuri mano akiai daili ir miela širdžiai, šiek tiek primena mokyklos laikus ir Viktorijos laikų stiliaus apdarus.


38. Didelė iškirptė

Didelė, tobula iškirptė yra visiškai netobulas, bet gražus rudens akcentas. Juk po vasaros mes neskubame apsimūturiuoti drabužiais ir norisi parodyti dar kelis nuogo kūno centimetrus.


39. Iškirpimai, atidengiantys nuogą odą

Na, o jei jau rodome dailią iškirptę ir nuogą kaklą, visuomet galime atidengti ir šiek tiek daugiau kūno: geometrinių ir asimetrinių formų įkirpimai rūbuose puikiai tiks vis dar šiltai rudens pradžiai.


40. Didelės, ryškios apykaklės 

Kai kaklo odos nebesinorės apnuoginti dėl lauke spaudžiančio šaltuko, galite drąsiai rintis klostuotas, sutrauktas, kailines, didžiulias ir ryškias apykakles, šildančias kaklą. Tokia, dekoltė ir kaklo sritį dengianti tendencija yra viena populiariausių 2016/17 rudens-žiemos tendencijų sąraše.


41. Raukinukai

Nors raukinukai nėra labai populiari tendencija tarp šaltojo sezono aprangos detalių, tačiau ją tiesiog būtina paminėti atskirai. Visas rūbas, apykaklės, rankovės su raukinukais atrodo tarsi visiškai nauja tendencija, perkelta iš populiariausiųjų pavasario - vasaros podiumų.


42. Kutai

Lygiai taip pat naujai ir neatpažįstamai atrodo mums puikiai žinoma kutų tendencija: rudenį ir žiemą ji tampa moteriškesnė, švelnesnė, seksualesnė ir vis dažniau ima vyrauti per visą suknelės ilgį, o ne kaip atskira detalė.


43. Aukšti kaklai

Itin populiari 2016/17 rudens ir žiemos tendencija, derinama kartu su sluoksniavimu yra drabužiai aukštais kaklais.


44. Platūs pečiai

Vyriškumas šį sezoną gana populiarus ir iš tiesų, mados sukasi ratu, įkvėptos įvairiausių laikotarpių. Vyriškumo figūrai suteikiantys, platūs ir dideli pečiai nebūtinai turi atrodyti vyriškai, dažnai derinami su moteriškumą paryškinančiu kirpimu arba ryškia, intensyvia spalva bei raštais.


45. Labai ilgos rankovės

Labai patogi tendencija šaltoms žiemos dienoms - prailgintos, plačios rankovės, kuriuose bus galima paslėpti sužvarbusias rankas. Deja, bet tendencija visiškai netiks man, nes tokios detalės vizualiai neaukštą žmogų dar labiau žemina ir sudarko kūno proporcijas. Tačiau jei esate aukšta - tokios rankovės gali ne tik papuošti, bet ir pasitarnauti siekiant nesušalti.


46. Apnuoginti pečiai

Apnuogintų pečių tendencija buvo itin populiari pavasario metu. Rudenį ir žiemą ji nuslopsta, tampa mažesnio populiarumo, tačiau ji vis dar aktuali ir pakankamai dažnai matoma tarp sezono naujoves siūlančių dizainerių darbų.


47. Asimetrinė pečių juosta

Nemažai dizainerių ir mados namų rinkosi asimetrinę pečių juosta atidengdami vieną petį,suteikdami rūbui tiek nuogos rankos, tiek ilgos rankovės įvaizdžius, žaisdami su populiariais sezono audiniais, raštais ir spalvomis.


48. Drabužiai su žiedais ar auskarų imitacija

Jei yra auskarai kūnui, kodėl negali būti auskarai drabužiams? Kai kurie dizaineriai šį sezoną drabužius jungė lengvai, besvoriais žiedais ar masyviomis grandinėmis, puošė kniedėmis ir imitavo kūno auskarus.


49. Citatomis ir užrašais puošti drabužiai

Kai dizaineriai nori įnešti naujovių į aprangą, nekeisdami ir nenukrypdami nuo populiarių spalvų ir raštų - žodžiai yra tinkamas ir saugus būdas tai padaryti. Protingos, įdomios ir šmaikčios citatos ant marškinėlių, palaidinės, megztuko ar sportinio megztinio yra dar viena, nesenstanti, didžiulė 2016/17 rudens ir žiemos tendencija.


50. Deranti apranga

Vienas didžiulis derantis aprangos ansamblis: raštu, spalva, medžiaga...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Štai tokios, populiariausios, ryškiausios ir įdomiausios šaltojo, 2016/17 rudens ir žiemos tendencijos. Ar jums kas nors krito į akį, ką būtinai bandysite?

Šaltiniai:

Man asmeniškai patiko jaukūs, dideli ir platūs variantai ir paltai - pelerinos. Manau tokiu būtinai papildysiu savo rudens paltukų spintą.




Ačiū, kad skaitote,

Nepamirškite originalumo ir šiek tiek ekperimentų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Negalvojau, kad tos pasipūtę dygsniuotos striukės (23 punktas) gali būti kada nors madoj - taip apsidžiaugiau! :)) Nes čia 2 mano mėgstamiausi dalykai viename - patogumas (nes labai mėgstu didelius drabužius) ir jaukumas (tos striukės būna labai šiltos ir minkštos).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomus ir naudingas straipsnis, kad būtų galima sekti tendencijas. Man kiek keistai atrodo per dideli, čiuožimo tipo megztiniai. Gal tiktų ir dideliu dydziu striukes? Kaip tik tokia viena turiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą