JESSICA SIMPSON "Fancy" parfumuotas vanduo moterims

Taigi, žiemos aromatams atėjo metas, tiesa? Man pačiai keista, kad mėnesis jau į pabaigą, o dar nekalbėjome apie jokį turimą aromatą, tinkamą žiemos metui, kai aplink žaižaruoja sniegas, kai norisi sunkesnių, sodresnių, labiau gurmaniškų aromatų.

Pirmasis žiemiškas kvapas, apie kurį kalbėsiu šį sezoną yra visai nebrangus žvaigždinis kvapas. Piniginės kaip tik tuščios po visų šventinių dovanų pirkimo, vaišių ruošimo ir šventinio pasipuošimo. Jessica Simpson vieną iš aromatų jau buvau bandžiusi anksčiau ir jis man paliko labai gerą įspūdį, tad pagalvojusi nusprendžiau, kad "Fancy" - prašmatniu užvadintas aromatas irgi gali nugulti mano kolekcijoje. 

"Dvidešimties metų žmogų valdo norai, trisdešimties - protas, keturiasdešimties - išmintis."
B. Franklinas


Produktas: JESSICA SIMPSON "Fancy" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Parlux Fragrances". Pagaminta Jungtinėse Amerikos Valstijose
Tūris: mano pakuotė 30 ml (įsigyti galima 50 ml pakuotėje)
Kaina: 30 ml - 32,90 EUR; 50 ml - 44,90 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos
Leidimo metai: 2008 m.
Aromato kūrėjas: Alexis Dadier
Kvapo kategorija: rytietiškas - medienos

Gamintojo aprašymas: Parfumuotas vanduo skirtas moterims, kurioms patinka saldžius, vaisių, karamelės aromatus. Paslaptingas medienos ir įmantrus rytietiškas aromatas, tarsi raudonasis kilimas, kuris ties žavios ir viliojančios merginos durų.


Paveiksliukas iš ČIA

Viršutinė nata: kriaušės, abrikosai, raudonos uogos
Širdies nata: gardenija, jazminas, migdolai, karamelė
Apatinė nata: santalmedis, vanilė, gintaras


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, BHT, Tris Citrate, Benzotriazolyl Dodecyl p-Cresol, Propylene Glycol, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Geraniol, Coumarin, Linalool, Citral, Cinnamal, CI 19140, CI 17200, CI 60730.


Pakuotė. Rožinė kartoninė pakuotė ir stiklinis buteliukas puoštas tais pačiais, mergaitiškais vijoklinės rožės ir augaliniais motyvais. Pakuotės labai jau mielos mergaitiškos ir atrodo itin dailiai. Šiek tiek valiūkiškai, tačiau nepasakyčiau, kad labai jau vaikiškai. Buteliuko forma gana paprasta, ją labiau puošia paveiksliukai ir rožinio aukso dangtelis bei metalinės dalys. Skystis viduje irgi rusvas, su rožiniu atspalviu, tad puošia ne mažiau, nei moteriškais motyvais išmarginta pakuotė. Ir visgi, paėmus tokį buteliuką į rankas tikrai negalvoji apie šaltą žiemą ir rudenį - gėlės visuomet kelia vasaros ir pavasario asociacijas... Tačiau kiek vėliau, jau pasakodama apie kvapą, būtinai papasakosiu, kodėl tai žiemiškas, o ne pavasariškas aromatas.


Kvapas. Tikriausiai žinote istoriją, kad ant kiekvieno odos kvepalai kvepia vis skirtingai. Kiekvieno uoslė lygiai taip pat kvapą užuodžia vis kitaip - dalis žmonių neužuodžia vienų ar kitų aromatinių natų ir tai visiškai normalu. Šito aromato atsiliepimų skaičiau kokį šimtą, girdėjau šimtą nuomonių ir ant mano odos šis kvapas visiškai kitaip suskamba, nei ant kitų - net ir papurškusi draugei ant riešo užuodžiu visiškai kitokią cheminę reakciją ir kitokį aromatą, tad labai sunku nupasakoti kvapą apart jau nurodytų aromatinių natų - galima tik bandyti aprašyti, ką tuoj ir padarysiu.

Tik pasipurškus mano nosį užlieja saldi karamelės ir vanilės nata - atrodo, kad kvapas bus saldus, dusinantis ir per sunkus. Tikriausiai tokie aromatai geriausiai ir atsiskleidžia šaltuoju metų laiku? Bandžiau šiuos kvepalus vasarą ir man visai nepatiko per sunkus, dusinantis aromatas... O va žiemą - visai kitas reikalas! Saldumas labai greitai dingsta ir ima intensyviai jaustis rūgštelė - raudonosios uogos, papildytos vaisinėmis abrikosų natomis. Kriaušių kvapas čia nėra išreikštas, labiau papildo nei išsiskiria iš visos dermės. Toliau vaisinės natos prislopsta ir išryškėja gėlės, tarp kurių aiškiai jaučiu gardenijas ir kreminę migdolų natą. Galiausiai viskas prislopta ir galima pajausti santalo medienos, lengvas vanilės ir nestiprias, paslaptingas ambros natas.

Išdžiuvęs ir nusistovėjęs ant odos aromatas tampa šiltas, minkštas, rožinis, kūno spalvos velvetas, apgaubiantis kūną ir suteikiantis jaukumo. Jaučiu vanilę, medieną ir karamelės natas stipriausiai, tad jos visame kvape dominuojančios ir suteikia jam jaukumo, švelnumo ir purumo - lengvo, moteriško, žiemiško aromato jausmą.

Paveiksliukas iš ČIA

Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ☃ žiemos sezonui;
     ☄ dienos metui.

Aromatas jaučiamas daugmaž per ištiestą ranką, tad reiktų turėti galvoje, kad nors ir neturi to žiemiškiems kvapams būdingo aštrumo, stiprumo, tačiau tikrai bus aiškiai jaučiamas aplinkinių. Paprastai EDP versijos išlieka 3-6 valandas ant kūno odos. Ant mano kūno, apie 4-5 val ir tikrai ne ilgiau - paskui jau norisi jį atnaujinti ir pasikvėpinti iš naujo.


Galiausiai tik norisi konstatuoti sau, kad  Jessica Simpson aromatai iš tiesų labai neblogos kokybės - tarkim žvaigždiniai Rihanna (kad ir kaip man ši moteris patinka) aromatai yra visiškai neverti dėmesio, o apie J. Simpson - visiškai priešingai. "Fancy" aromatas lyg velveto suknelė, rožinė suknelė minkštai ir švelniai krentanti ant kūno formų... Tačiau deja, tai ne visai mano skonio aromatas - man kiek per daug rūgštelės ir galutiniame kvepalų variante mediena, vanilė ir karamelė skamba keistokai mano uoslei. Kvapas iš ties geras, bet aklai pirkdama tikėjausi šiek tiek kitokio kvapo, labiau tinkančio mano skoniui. Naudoti naudosiu, bet dėl jo neapstu iš malonumo - smagus pakeisti mano įprastus kasdienius aromatus, bet žinau, kad tikrai netaps nepakeičiamu.

Aromatas panašus į:
- VERA WANG "Princess Night"
- JUICY COUTURE "Viva la Juicy Gold Couture"
- CACHAREL "Amor Amor In a Flash"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys svarbus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai