MAC Studio Sculpt SPF 15 foundation - makiažo pagrindas visiems odos tipams "NC15"

Taigi, taigi - MAC kompanija ir mano pirmasis MAC produktas. Net neįsivaizduoju, kodėl vis dar nieko neišbandžiau. O ne, tikriausiai dabar meluoju, - manau iki šiol paprasčiausiai neišsirinkdavau. Bet ko pirkti nesinori, o surasti sausai, brandesnei odai tinkamą produktą palyginus sudėtinga, kai nežinai kas ir kaip. Tokiais atvejais ir rašančios blogerės ieško atsiliepimų, bet surasti nebuvo lengva. Jei apie lūpų dažus atsiliepimų radau daug, tai apie makiažo pagrindus, deja, ne visus, kurie mane domino. Galiausiai iš visų pasirinkau tuo metu regis geriausią variantą - bet regis nemenkai prašoviau.

"Iš visko, ką turi žmogus, geriausia yra akis, nes neslapia to, kas žmoguje bloga."
Mencijus


Produktas: MAC Studio Sculpt SPF 15 foundation - makiažo pagrindas visiems odos tipams "NC15"
Gamintojas: "Make-Up Art Cosmetics" Toronto, Kanada. Pagaminta JAV
Paskirtis: dekoratyvinė - veidui
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: jaučiasi priemonės kokybė 
Labiausiai nepatiko: aprašymas visiškai neatitiko produkto
Tūris: 40 ml
Kaina*: 35,95 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas
Įvertinimas: 3,5/5

Ką žada gamintojas: Prabangus, kreminis, želės konsistencijos makiažo pagrindas padengia odą vidutiniškai arba stipriai maskuojančiu sluoksniu ir suteikia natūralų, truputį blizgų atspalvį. Drėkina, akimirksniu atgaivina odą, ji atrodo glotni, švelni, išpuoselėta. Ilgai išlieka, atsparus vandeniui.
Naudojimas: Užlašinkite pagrindo ant savo paletės (galite naudoti zoną, tarp pirmo ir antro rankos pirštų išorinėje plaštakos pusėje). Pagrindą tepkite nuo veido viršaus į apačią ir nuo centro į šonus. Taip bus išvengta priemonės sutekėjimo į raukšleles. Padenkite kaklą: pakelkite smakrą į viršų ir tepkite nuo jo žemyn.


Apie MAC kosmetiką dauguma lietuvaičių, tarp jų ir aš, sužinojau iš užsienio youtube. Visa gaunama informacija sudėliojo galvoje brangios, profesionalios kosmetikos įvaizdį. Kiek žinau MAC turi ir profesionalams skirtą liniją, ir kasdieniam vartotojui sukurtą kosmetiką. Visų MAC gaminių pakuotės labai panašios viena į kitą, naudojama labai jau minimali puošyba. Mano makiažo pagrindo pakuotė irgi ne išimtis: skaidraus plastiko tūbelė ir matinis juodas dangtelis, juodo kartono dėžutėje su baltais užrašais. Minimalu, labai paprasta, atrodo itin kokybiška, profesionalu ir brandu. Mano makiažo pagrindas dozuojamas spaudžiant produktą lauk ir kol kas pakuotė puikiai veikia - tiek kad - produktas labai limpa prie sienelių ir regis gana daug jo liks pakuotės viduje.

Kvapas. Makiažo pagrindas neturi pridėtinių kvapiųjų medžiagų, tačiau priešingai daugumai makiažo pagrindų, bekvapiu jo pavadinti nedrįsčiau. Man jo kvapas stiprus, nemalonus ir jaučiasi ne tik dengiant, bet dar ir kuris laikas po priemonės padengimo ant veido.

Konsistencija. Tiršta, riebi ir kreminė. 


Sudėtis: AquaCyclopentasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Butylene Glycol, Octyldodecyl Neopentanoate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Polymethylsilsequioxane, Titanium Dioxide, Isostearic Acid, C4-24 Alkyl Dimethicone/ Divinyldimethicone Crosspolymer, Isononyl Isononanoate, Tamarindus Indica Seed Extract, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Haberlea Rhodopensis Leaf Extract, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Yeast Extract, Quercus Suber Bark Extract, Phytantriol, Dextrin Palmitate, Dextrin Palmitate/ Ethylhexanoate, Cellulose Gum, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Xanthan Gum, Dimethicone, Methicone, Propylene Carbonate, Sodium Chloride, Palmitic Acid, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Polymethyl Methacrylate, Octyldodecyl PCA, Disteardimonium Hectorite, Stearic Acid, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol. Aluminum Stearate, Hexylene Glycol, Dipropylene Glycol.
May Contain: Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Chromium Oxide Greens (CI 77288).


Poveikis. Nuo ko pradėti šią apžvalgą? Galbūt pradėsiu nuo to, kad MAC yra viena tų retų kompanijų, kurių šviesiausias atspalvis man yra per šviesus! Aplinkiniai paparastai man sako, kad esu popieriaus baltumo, ir iki šiol išsirinkti makiažo pagrindo atspalvį man nebuvo sudėtinga - tiesiog imi šviesiausią ir tinka. Tačiau pernai atradau, kad Nyx šviesiausias man per šviesus, lygiai taip pat, kaip ir Mac, tad reiktų rinktis atsargiai, ir esant galimybei, geriau pasižiūrėti realiai. Aš iš įpročio prigriebiau šviesiausią, neutralų atspalvį ir supratau, kaip prašoviau - nei tie neutralūs pigmentai, nei šviesiausia spalva man visiškai netinka. Pagrindas man per šviesus daugmaž 0,5-1 tono, tačiau dar blogiau neutralus atspalvis. Natūraliai mano spalvinis tipas yra neutralus, šiek tiek labiau šaltas, tad man lengva susidraugauti tiek su gelsvesniais, tiek su rausvesniais makiažo pagrindais. Pamačiusi šį atspalvį pagalvojau, kad va, kaip bus gerai man - nuolat besiplėšančiai tarp lengvai rausvo ir lengvai gelsvo makiažo pagrindo atspalvio. Bet gerai tikrai nebuvo - mano veidas atrodė negyvas, nenatūralus, nesveiko atspalvio ir išvaizdos, tad ačiū Dievui už bronzines pudras, skaistalus ir hailaiterius - be jų būtų graudu... Su jais galima lengvai suteikti veidui gyvybės ir situacija nėra tokia tragiška - naudoti galima.


Tiesą sakant man labai kliūva ta tiršta, klampi, kreminė priemonės konsistencija. Ją labai sunku padengti ir išsklaidyti ne tik šepetėliu, kempinėle, bet ir rankomis. Niekas nepadeda patogiai ir lengvai išsklaidyti, tad pavargti čia tenka. Uždėjusi priemonę pastebiu, kad odai ji suteikia matinį efektą (o buvo žadama tai spindintis!), vidutiniškai pamaskuoja, tačiau, et... išryškina odos pasausėjimus ir raukšleles. Tad čia vėl nepritariu aprašymui ir nemanau, kad tinka visiems odos tipams geriausiai tiks mišriai ir riebiai odai, o sausai - jokiais būdais nerekomenduočiau.

Douglas apraše dar buvo pateikta informacija, kad priemonė yra atspari vandeniui. Tai buvo vienas iš rimtesnių argumentų, padėjusių apsispręsti dėl priemonės įsigijimo. Gaila, bet kreminė pudra tikrai nėra atspari vandeniui. Taip, ji tvirtai ir gerai prikimba prie odos, bet taškantis vandenyje, baseine nusiplauna lauk... Nors įprastomis sąlygomis išlikimu skųstis negaliu - iki vakaro ant odos nematau jokių pokyčių.

Jaučiu, kad pirkdama šį makiažo pagrindą labai prašoviau - man netiko atspalvis ir tonas; nemanau, kad makiažo pagrindas yra geras pasirinkimas sausiaodėms. Tačiau ranka nekyla vertinti žemiau, nei įvertinau dabar - naudodama jaučiu, kad tai kokybiškas produktas, tiek kad skirtas visai ne man. Ir susidėliojusi mintis mąstau, kad reiktų pabandyti sudalyvauti kokioje Mac prezentacijoje, makiaže ar panašiame reikale, pasikonsultuoti su prekiniu ženklu dirbančiomis visažistėmis ir atrasti - tai kuris tas makiažo pagrindas geriausiai tinka sausai, brandžiai odai bei kaip neprašauti renkantis tinkamą atspalvį ir toną.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai