#52/2018 Grožio šiukšlynėlis. Lapkričio mėnesį baigiau...

Paskutinė mėnesio diena, o tai reiškia... baigtų produktų įrašą! Šį kart dėžė kupina iki viršaus, ne tik kad neužsidaro, bet ir krenta pro visus kraštus! Vonioje išmečiau viską, ko nenaudoju, pabaigiau kelis pustuščius buteliukus ir voulia! Jau senai dėžė nebuvo tokia kupina - neriam?

"Aš labiau bijau 100 avių armijos, vedamos liūto, nei 100 liūtų armijos, kurią veda avis."
Charlesas Maurice de Talleyrandas

Kūnui I: nuplaunamos priemonės

1. ECO LABORATORIE natural & organic vonios putos vaikams "Baby", 250 ml
Šiek tiek sunkiau, nei tikėjausi ar norėjau putojo, tačiau smagu, kad putos yra sveikesnės ir natūralesnės sudėties, tad tiks mažyliams. Visgi, kūdikiams šių putų tikrai nerekomenduočiau...
Kartočiau.

2. ECO LABORATORIE "Restoring" vonios druska su organiniu spanguolių ekstraktu, apelsinų žiedų eteriniu aliejumi ir vanilės ekstraktu, 400 g
Tai tikriausiai pirmoji priemonė voniai, po kurios iš tiesų jaučiu teigiamą poveikį savo kūno odai! Iš karto po vonios man nebereikėjo šokti iš karto tepliotis kūną kremais, kaip įprasta po kiekvienos vonios! Tik man labai jau pritrūko stipresnio aromato... užtat net vaikui nebijočiau paruošti vonios su šia druska!
Kartočiau.

3. L'OCCITANE EN PROVENCE "Bonne Mere" persikų kvapo dušo želė, 300 ml
Dievinu L'Occitane kvapus ir gaminius. Tikriausiai šiai dienai esu išbandžiusi dauguma kompanijos produktų. Visuomet galiu pagirti priemonių kokybę ir kvapus. Šiuo atveju, deja tik kvapą - man dušo želė per sunkiai putojo, reikėjo per didelio produkto kiekio... Tiesiog ne...
Nekartočiau.

4. NUMIS MED "Urea 5%" dušo gelis su 5 proc. šlapalo, ypač sausai odai, 50 ml
Gera, kokybiška dušo želė su vos jaučiamu, natūraliu kvapu. Gerai putojo, švariai prausė ir pilnai patenkino mano lūkesčius.
Kartočiau.

Kūnui II

5. NEUTRAL "Baby" tepalas su cinku kūdikiams, 0% parabenų, 0% kvapiųjų medžiagų, 100 ml
Milžiniškas kiekis cinko tepalo sudirgusiai odai nuraminti ir apsaugoti. Jau kuris laikas mano vaikui tokios priemonės nebereikia, todėl šiek tiek naudojau savo žiemos paveiktai rankų odai, tačiau galiausiai likučius metu lauk, manau turėtų jau ir netoli galiojimo pabaiga, tad tiesiog likučius metu lauk ir tiek.
Nekartočiau, o ir Sudocream man patiko labiau.
Lengvutės konsistencijos kūno losjonas, kuris greit susigerdavo ir itin maloniai drėkindavo kūno odą. Žiemiškiems orams jis gali būti per lengvas, tačiau visus kitus sezonus tobulai geras!
Patiko, mielai pakartočiau.

7. GARNIER Neo "Hypoallergenic" Panthenol Plius kreminis dezodorantas su raminamuoju pantenoliu, 40 ml
Geras, malonus naudoti dezodorantas iki pat galo gerai gėrėsi į odą, gerai apsaugojo nuo nemalonių kvapų. Aš nesu iš tų gausiai prakaituojančių, tad man apsaugos pilnai pakako.
Kartočiau.

Plaukams I

8. L'OREAL Elvital "Extraordinary Oil Coconut" šampūnas ploniems plaukams su kokosų aliejumi, 250 ml

9. L'OREAL Elvital "Extraordinary Oil Coconut" balzamas ploniems plaukams su kokosų aliejumi, 200 ml

10. L'OREAL Elvital "Ol Magique Coconut" maitinanti normalų ir sausių plaukų kaukė su kokosų aliejumi, 300 ml

Nors pabaigiau visą šią liniją (kuri Dievaži, tikrai buvo išgirta daugumos inlufuencerių), tačiau man ji visai nepatiko... Tikriausiai geriausias čia buvo šampūnas, kuris lyg ir normaliai išplaudavo plaukus, tačiau kondicionierius buvo per silpnas, o apie kaukę iš viso nesinori kalbėti - nieko padoraus. Linija tiks nebent toms, kurių plaukai jau ir taip gražūs ir nereikalauja jokios priežiūros. Po priemonių jie tampa lengvi, purūs, neapsunkinti, švelnūs. Tačiau tai ir yra viskas. Nepatiko man nei sintetinis kokosų kvapas, nei mano akimis tragiška sudėtis.
Gaila, bet tikrai nekartočiau...

Plaukams II


12. L'ERBORISTICA "Trico Bio 2" atstatantis kondicionierius "Deep Repair" sausiems, pažeistiems ir lūžinėjantiems plaukams, 200 ml

Pabaigiau ir itališką liniją plaukams, skirtą jiems atkurti, ir čia jau mano nuotaikos buvo geresnės. Nors šampūnas šiek tiek vėlė plaukus juos plaunant, balzamas buvo truputėlį per silpnas, tačiau poveikis plaukams geresnis. Baigiant liniją, tikrai jautėsi, kad priemonės daro teigiamą poveikį plaukams, juos stiprina, jiems suteikia apimties. Galbūt man dar norėtųsi pakartoti priemonę, kad užtvirtinčiau nuomonę, bet šiai dienai esu linkusi teigiamai apie juos mąstyti.
Pakartočiau.

13. RENE FURTERER "5 Sens" stiprinamasis, maitinamais šampūnas, 50 ml


Ir dar vienas šampūnas bei kondicionierius, kurį baigiau! Stebėtinai daug šį mėnesį, nors vertinant tai, kad visuose pakuotėse buvo likučiai, tikriausiai nieko nuostabaus. Šiai porelei man labai norėjosi didesnio priemonės kiekio užtikrintai nuomonei. Šampūnas man patiko kiek labiau - jis šiek tiek net pakondicionavo plaukus, jų nesuvėlė; tuo tarpu kondicionieriaus man norėjosi ne tik didesnio kiekio, bet ir stipresnio poveikio.
Patiko, o gal labiau sukėlė smalsumą - dar kartą bandyčiau.

Plaukams III

15. JOHNSON'S Baby plaukų šampūnas, 300 ml
Šį šampūną perku jau nebe pirmą kartą, ir visuomet juo renkuosi plauti savo makiažo šepetėlius. Šį kart bandžiau ir plaukus išplauti, bet nelabai man patiko. Kaip makiažo šepetėlių ploviklis visai nieko: pigus ir neblogai išplauna makiažo likučius.
Tikriausiai pakartosiu ir vėl.

16. B.APP Professional "No-Yellow" gelsvą plaukų atspalvį neutralizuojantis šampūnas "Silver" tinkamas baltiems, žiliems ir balintiems plaukams, 500 ml
Pačiu laiku pabaigiau ir violetinį šampūną, skirtą blondinėms. Jei esate šviesiaplaukė, puikiai žinote, kam tokios priemonės reikalingos. B.App violetinis šampūnas labai stiprus, greitai išimantis gelsvus atspalvius iš šviesintų plaukų, tačiau man jis stipriau, nei norėčiau sausindavo... Paskutinius likučius sunaudojau jau nebebūdama blondinė ir tuo džiaugiuosi - daugiau jokių violetinių šampūnų!
Jei prireiktų, šito tikriausiai nekartočiau - per stipriai sausino.

17. RENE FURTERER "Lumicia" illuminating shine rinse - blizgesio plaukams suteikianti priemonė, 50 ml
Priemonė, kuri iš ties geba suteikti plaukams intensyvų spindesį - stiprų spindesį net ir matiniams plaukams. Ir nors nesu tikra, ar alkoholio ir acto mišinys labai sveika plaukams, tačiau su malonumu sunaudojau.
Pakartočiau, bet ne dažniems naudojimams.

18. L'OREAL PARIS Colorista Hair Makeup vienos dienos plaukų makiažas - plaukų dažai: blondinėms "#Cobalt", 30 ml
Baigėsi vienas iš vienadienių plaukų dažų, skirtų blondinėms. Geriausiai ši priemonė atrodė su platininio atspalvio plaukais, o prie šios dienos mano plaukų atspalvio nebelabai ir betinka, na, nebe taip gražu, tad ėmiau jau brunetėms skirtas priemones. Šiaip smagūs, nors tikrai nebūtini, produktai plaukams, kai norisi pasipuošti vienai dienai.
Kartosiu.

Plaukams IV

19. EXPERTIA oksidacinė emulsija 9%, 1000 ml
Nebaigiau ir neišmečiau, tačiau kadangi nebešviesinu plaukų, pagalvojau, kad nėra prasmės šviesinimui skirtos chemijos laikyti namie. Nuvežiau savo kirpėjai ir tiesiog padovanojau - ji tikrai ras kam panaudoti.
Kadangi nebešviesinu - negalvoju, ar kartočiau ar ne. Šiaip įspūdžiai geri.

Veidui I

20. WELEDA Calendula Baby Wind - und - Wetterbalsam apsauginis kremas nuo vėjo ir šalčio su medetkomis, 30 ml
Puiki priemonė, apsauganti mažus ir didelius žandukus nuo šalčio. Likučius sunaudojome, tad metas naujai pakuotei.

21. KOCOSTAR Slice Mask Sheet "Pineapple" - elastingumo suteikianti lakštinė veido kaukė iš skiltelių, 12 gab.
Labai jau fotogeniškos veido kaukės, atrodančios visiškai kaip ananaso gabalėliai, dargi ir kvepiančios, kaip ananasai! Ir poveikis man patiko, tik labai erzino po kaukės likęs lipnus veidas, kurį kuo skubiau norėjosi nusiplauti.
Kartočiau.

22. MONTAGNE JEUNESSE / 7th HEAVEN "Banana & Honey" veido kaukė mišriai ir sausai odai su bananų, citrinų ekstraktais ir medumi, 10 ml
O ši kaukė kvepėjo bananais ir buvo labai jau neįprastos konsistencijos ir išvaizdos. Montagne Jeunesse veido kaukės man patinka, tačiau šios efektas tikriausiai buvo silpniausias, kokį teko turėti  bandant šios kompanijos priemones per kelis pastaruosius metus.
Visgi, pakartočiau.

23. FITOKOSMETIK baltasis kosmetinis veido ir kūno molis "Anapskaja" veido ir kūno kaukėms, 100 g
Sudėtinga, kai vienodos priemonės konsistencijos neįmanoma sumaišyti, instrukcijos visiškai nepadeda, bet pats molis kaip molis - veidui suteikia šviesesnės, skaistesnės odos efektą, tačiau nepasakyčiau, kad drėkintų ar kaip stipriau paveiktų odą. Sunaudojau ir galutiniame variante vertinu kaip ir bet kurį kitą molį.
Pigus, veiksmingas, kartočiau.

Veidui II

24. MIXA Hyalurogel Cleansing Micellar Milk - valomasis micelinis pienelis jautriai ir labai sausai odai, 400 ml
Aš esu nuoširdžiai nepaprastai nustebinta Mixa Hyalurogel linijos veiksmingumu ir kosmetinio pienelio poveikiu odai. Puikiai, lengvai pašalina ne tik veido, bet ir akių makiažą, be didesnių pastangų. Nors nesu pienelių mėgėja, bet man patiko.
Pakartočiau.

25. NIDA micelinis vanduo su gintaro ekstraktu, 150 ml
Tragedija rūtų darželyje... Micelinis vanduo, kuris nesugeba valyti makiažo - kaip vanduo mozoja priemones ant veido, vos vos pavalo paviršinį sluoksnį ir viskas... Jau nekalbu apie akių makiažą, kurį micelinis vanduo taip pat žada valyti!
Nesąmonė. Nebaigusi buteliuko paparasčiausiai metu lauk ir bandyti nebeketinu.

26. BIOTEN Skin Moisture Comforting - valomasis ir raminamasis veido tonikas sausai ir jautriai odai su medvilnės ekstraktu, 200 ml
Man Bioten produktai netinka. Nežinau, kur ta Prancūziška kokybė, bet prancūzai negamina taip stipriai kvepiančių veido priežiūros priemonių. Merginos kažkada labai gyrė šias priemones, tačiau man nė vienas jų produktas veido priežiūrai netinka ir nepasiteisina. Nepatiko ir tonikas - jauti, kad ant veido tepi kažką siaubingai agresyvaus...
Nekartočiau.

Įvairus

27. FORAMEN Travel Dental Set dantų šepetėlis ir pasta, sukurta kelionėms 
Nusivežiau į kelionę, ir siaubingai nusivyliau... Tragedija, koks šepetėlis kietas, per didelis ir nekokybiškai valo dantis. Nepatiko ir pastos kokybė. Sakyčiau idėja super, bet išpildymas... metu lauk ir tiek, neverta dar kažkam laikyti ir terliotis.
Nekartočiau.

Manau tokio tipo priemonės visgi yra marketinginis triukas... jei jau nagų lakas sutirštėjo, jam laikas iškeliauti. Tokios priemonės padeda tik tam kartui suskystinti, bet lako kokybės tikrai nepagerina. Šiaip būčiau ilgiau naudojusi, bet likučius išpylė vaikas...
Nekartočiau - sukietėjusius lakus reikia paleisti, o ne bandyti skiesti.

Būna balzamų, kurie skirti pasidžiaugti ir būna balzamų, kurie rimtai veikia lūpas. Šitas iš sunkiosios artilerijos - pasitepei ir kelias valandas ramu, kad lūpų nereiks teplioti kas kelias minutes. Ilgai geriasi į lūpas, tad naudojau vakarams, tačiau iš tiesų padeda. Tik va, tas nelemtas, nemalonus kvapas....
Tikriausiai pasitaikius progai pakartočiau.

O čia tas balzamas, kuriuo vis tepiesi ir tepiesi, ragauji ir ragauji, bet vis negana... Ne dėl malonaus kvapo, o dėl trumpalaikio poveikio. Žaisliukas.
Gal jau nebe? Pati nežinau.

Grožio smulkmenos

31. BELLA COTTON "Wiping & Cleaning" dvigubi vatos diskeliai, 120 vnt.
Mėgiamiausi vatos diskeliai, kuriuos vis pakartoju iki tol, kol nesugalvosiu, kad metas pasisiūti daugkartinio naudojimo.

32. SEPTONA kosmetiniai krapštukai, 200 vnt.
Normalūs, ne patys kokybiškiausi, ne patys prasčiausi. Tiesiog esant akcijai nusipirkau ir tiek - naudoju, didesnio vargo nematau, nors labai noriu pereiti ant medinių krapštukų.

33. CIEN drėgnos servetėlės "Orange", 15 vnt.
Drėgnos servetėlės, kurias naudoju rankoms valyti. Nelabai mane žavi kvapas - tačiau pigios ir pasivalyti rankoms ar dažams nuo rankų puikiai tinka.

34. DONEGAL celiuliozės kempinėlė
Nepasakyčiau, kad labai kokybiškos, o ir veidui man pasirodė kiek per aštrios... Hmm... turiu dar porą, bet nesu labai sužavėta.

Rudeniškos smulkmenos

35. ŽVAKIŲ MOZAIKA "Rustic Candle" žvakė
Žadama, kad degs 30 valandų, bet man regis sudegė daug greičiau. Pati žvakė išvaizdi, tačiau taip ir nesupratau, ar ji turėjo kvepėti, ar ne? Kvapo praktiškai nejaučiau, o ir nudegė ji prastai, labai daug žvakės liko.

36. ALGIMANTO JAKELIO firma kvepianti žvakė "Mažylis"
O šita tikrai kvepėjo, ir kvepėjo visai maloniai. Viduje buvo užlieta skaidriu geliu ir degė ilgai. Tik mane erzino tų ornamentų viduje sudėliojimas: įpusėjus žvakei užsidegė kriauklė viduje ir pradėjo skleisti nemalonų kvapą, paskui užsidegė akmenukai... ir taip pakeliui viskas, prie ko prisiliesdavo ugnis... Kažkaip neprotingai viskas viduje sudėta.

37. Kramtomi vitamino C saldainiai aviečių skonio
Pamenate, tokius kramtydavom vaikystėje? Kiek jie veiksmingi vienas Dievas težino, tačiau visai smagu juos vėl naudoti. Tik pasitikėjimo nekelia tas gaminimas Baltarusijoje...

Dekoratyvinė kosmetika

Kaip man gaila, kad šitas makiažo fiksatorius baigėsi... Buvo nuostabus: ir tobulai gražiai suliedavo makiažą, ir užfiksuodavo ilgam, ir neturėjo nemalonaus kvapo, ir dulksna buvo pakankamai smulki, ir kaina juokinga! Gaila tik, kad limituoto leidimo...
Labai patiko, mielai pakartočiau!

39. L'OREAL Paris "True Match" kompaktinė pudra, prisitaikanti prie odos atspalvio. Atspalvis "D3 - W3 Golden Beige", 9 g
Kažkada tai buvo mano mylimiausia kompaktinė pudra: smulki, ir tankiai dengianti. Visgi, kuris laikas jau esu atradusi man labiau tinkančių, tad ši vis buvo ištraukiama, kartais panaudojama, bet sena nebe nuolat naudojama. Viduje dar yra suskilusio produkto likučių, tačiau naudotis ir bandyti išlaižyti iki paskutinio trupinio nebesinori.
Galbūt, bet tikriausiai nebe.

40. AVON Ultra Absolute Colour lūpų dažai "Rich Merlot". MĖGINYS.
Sunaudojau ir tamsiai raudonus, itin ryškius Avon lūpų dažus, tiksliau jų mėginį, kuris man patiko, bet ne tiek, kad bėgčiau pirkti. Raudoni lūpų dažai man turi jaustis užtikrintai gerai ir saugiau, o čia nesijaučiau 100% užtikrinta, kad nenusiterliosiu dantų.
Galbūt, bet nesu užtikrinta...

41. CATRICE Liquid Luminizer strobling pen - skystas hailaiteris "020 Ready For Champagne", 3,5 ml
Nesu aš kreminių veido produktų mylėtoja ir man gana sunku surasti priemonę, kuri lengvai dengtųsi ir netektų vargti. Ši nebuvo labai sudėtinga, bet reikėjo laiko išmokti su ja dirbti. O ir aukso spalva keistai atrodė dienos metu, užtat kaip šauniai vakare!
Vidutiniškas produktas, apie kurio kartojimą negalvoju.

42. MAYBELLINE "Total Temptation" apimties suteikiantis blakstienų tušas su kokosų ekstraktu, 8,6 ml
Uždžiūvo. Labai šį tušą mylėjau ir jo teikiamas efektas buvo kažkas wow: užrietė, paryškino, patankino, atskyrė... ir labai gerai atrodė. Kokosinis kvapas irgi buvo įsimintinas ir išskirtinis aspektas.
Mielai pakartočiau.

43. BIONIKE Defence Color MAT-zone - matinį efektą suteikianti skysta pudra normaliai/riebiai odai SPF 15 "402 Sable". MĖGINYS.
Labai gerai maskavo ir iš toli vizualiai atrodė labai gražiai, tačiau iš arti... matėsi kaip paryškino mano odoje kiekvieną raukšlelę... Manyčiau, kad riebios odos savininkėms, kam ši pudra ir skirta, ja galėtų džiaugtis ir efektas jas džiugintų, tuo tarpu būdama sausiaodė nelikau sužavėta.
Netinka mano odos tipui, tad apie pilną pakuotę negalvoju.

Negalėčiau šios priemonės vadinti maskuokliu - tai korektorius, skirtas patobulinti neteisingai nubrėžtas linijas lūpų ir akių makiaže. Nors galima naudoti ir kaip maskuojamą priemonę paakiams. Idėja man labai patinka, produktas iš tiesų geras.
Mielai pakartočiau.

Nefiksuoja, netirštėja, nepatogus dengti ir visiškai neatlieka savo funkcijos... Kažkokia nesąmonė - produktas, nevertas nė vieno cento...
Nekartočiau.

Sunaudojau vieną buteliuką ir dabar kibau į antrą. Nėra šis produktas nepriekaištingas: efektas neišsilaiko pakankamai ilgai, antrą dieną antakiai keičia spalvą, tačiau man patinka juo pasiteplioti ir pasiryškinti antakius kai žinau, kad makiažui neturėsiu laiko.
Kartočiau. 

Labai jau trumpai pieštukas išlikdavo ant lūpų ir greitai nusigumuliuodavo lauk, o  ir kiekis jo toks, kad pakako pasidažyti vos kelis kartus... Nėra čia kokybės, nėra gero poveikio.
Nekartočiau.

Labiausiai erzino itin stiprus oksidavimasis - atrodo spalva patamsėjo per kelis numerius, tad jau įsivaizduoju, kad net nusipirkus savo atspalvio pagrindą, neįmanoma prognozuoti, kaip jis atrodytų po padengimo...
Nesužavėjo ir nesugundė bandyti pilno dydžio produktą.
---------------------------------------------------------------------------------------
Viskas, tokie mano šio mėnesio baigti ir išmesti produktai - jaučiu, kad žiauriai daug, ir įdomu, ar mano gruodis bus lygiai toks pat gausus įvairiausių priemonių?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai