CHODOVAR Original Pivni - originali alaus SPA dušo želė su alumi

Kelionę Čekijoje prisimenu su pačiais gražiausiai atsiminimais (Pirma dalis Čia, jei neskaitėte) ir iki šiol kiekvienas dušas man priminė tą kelionę ir potyrius savo kvapais, emocijomis ir žinoma - parsivežtu kūno prausikliu su alumi iš Alaus Spa. Aha, šioje šalyje yra ne tik mineralinio versmių SPA, tačiau ir tokių dalykų, kaip alaus SPA, kurių nelankiau, bet gal vieną dieną, k1 gali žinoti.

Dušo želė su alumi pirkau vyrui, bet gavosi taip, kad jis šiuo metu naudoja labai pamėgtą citrusinę, tad alaus želė bandė vos kelis kartus. Chodovar želė naudojau aš ir šį kart noriu jums papasakoti savo įspūdžius apie priemonę, bei šiek tiek apie pirmą įspūdį apie čekišką kosmetiką iš esmės. 


Produktas: CHODOVAR Original Pivni - originali alaus SPA dušo želė su alumi
Gamintojas: "SAELA" s.r.o. Pagaminta Brumovice, Čekija
Paskirtis: nuplauti ir pašalinti odos nešvarumus
Tinkamas tipas: sausai odai
Labiausiai patiko: kvapas - nors per stiprus, bet kelia prisiminimus
Labiausiai nepatiko: sudėtis, norėtųsi saugesnės
Tūris: 250 ml 
Kaina: 179 Cz. Kr. (7,02 Eur)
Kur galima įsigyti: dauguma Čekijos kosmetikos parduotuvių

Ką žada gamintojas: Alaus dušo želė su dideliu alaus kiekiu, vitaminu B ir glicerinu, tinkama kasdienei odos priežiūrai. Tinka sausai odai, linkusiai pleiskanoti, esant odos įtrūkimams ir niežuliui. Skatina odos regeneracijos procesą.


Pakuotė. Paprastas, skaidraus plastiko buteliukas su atkemšamu plastiko dangteliu. Nieko įmantraus neturi ir pakuotės dizainas - žalsva etiketė, užrašai čekų kalba ir kažkas panašaus į alaus gamyklos emblemą. Pakuotė neatrodo itin kokybiška, neturi daug prabangos, nėra itin elegantiška - sakyčiau visiškai paprasta, be aiškios koncentracijos į kažkurią lytį.

Kvapas stiprus, labai intensyvus ir... vyriškas. Jaučiamas labai ilgai ant kūno odos ir visame vonios kambaryje. Vakare nusiprausus duše, dar ryte jaučiu šios želė aromatą! Vyriškas aromatas iš esmės nėra blogai - dauguma kosmetikos priemonių kelionės Čekijoje metu turėjo labiau vyriškus kvapus, tad lyg ir pripratau, o kartu ir tas kvapas kelia prisiminimus.

Konsistencija vidutinio tirštumo gelinė.


Sudėtis: Aqua, Beer, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Parfum, Glycerin, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Anise Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin, Geraniol, Amyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone.


Poveikis. Deja, tačiau žvilgsnis į sudėtines dalis labai nuviliantis. Jau senai dušo želė sudėtyje nemačiau tiek daug pavojingų konservantų ir kvepalų ingredientų. Odą sausinantys SLS atrodo niekis, palyginus su galimai toksiškais, erzinančiais akis ir plaučius, galinčiais sukelti dermatitą ir alergijas ingredientais. Lietuvoje net ir paprasčiausios dušo želė sudėtys kruopščiai atrenkamos, kad būtų maksimaliai saugios vartotojui. O čia... Dieve, kaip apmaudu matyti raudonuojantį sąrašą ir suvokimas, kad nepaisant to, kad želė pagaminta alaus pagrindu, tačiau ilgesnį laiką naudoti tokio produkto aš paprasčiausiai nenorėčiau.

Priemonė iš ties gerai suputoja, švariai prausia odą ir labai intensyviai kvepia vyrišku aromatu. Naudojimo eigoje nepajutau jokio teigiamo alaus poveikio odai, ji nebuvo kondicionuojama, netapo drėgnesnė ar lygesnė. Po kiekvieno dušo jaučiau šiokį tokį odos tempimo jausmą, tad greičiausiai šiek tiek jaučiamas ir odos sausinimas. Be kūną drėkinančios priemonės šiuo atveju neapsieinu.

Kad ir kaip būtų įdomu naudoti priemones su alumi, kad ir kaip smagu atrodytų čekiškas kūno prausiklis, tačiau priemonės sudėtis manęs visiškai netenkino, kvapas dažniausiai būdavo per intensyvus ir aš skubėdavau iš vonios kambario. Galiausiai niekad nesiryžčiau tokios priemonės naudoti ilgesnį laiką - mes turime nemažai lietuviškų gamintojų, kurie labai atsakingai žiūri į sudėtines dalis, tad... apmaudu, bet nepasiteisino. Greičiausiai kosmetikos sudėčių standartai Lietuvoje ir Čekijoje paprasčiausiai skiriasi per daug.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai