#DOVANŲIDĖJOS. SURASTA rankų darbo papuošalai. "Visi turi juodą pusę, papuošalai taip pat."

Vasaros pabaigoje pirmą kart apsipirkau SuRasta elektroninėje parduotuvėje ir įsigijau kelis papuošalus bei aksesuarus. Pirmiausia manau tiesiog būtina pabrėžti, kad šių papuošalų kūrėja Rasa Stašinskienė turi išskirtinę papuošalų viziją. Jau esame įpratę prie madingų vienos ar kitos krypties papuošalų, pagal tuo metu vyraujančias tendencijas, visuomet madingų karoliukų, perlų ar brangiųjų metalų papuošalų. Tuo tarpu SuRasta turi aiškią viziją, kad juoda yra amžina klasika ir tą juodą klasiką įgyvendina papuošaluose, kuriuose dominuoja juoda spalva. Ne visi mano įsigyti papuošalai yra juodi, kaip ir bet kurioje taisyklėje, būna išimtys ir išimčių yra tarp mano pirkinių.


Kai pirmą kart pastebėjau Rasos kurtus papuošalus, juose vyravo žvaigždės, paskui išryškėjo meškučių fazė; po jos sekė skirtingos geometrinės formos ir įvairios medžiagos papuošaluose. Pavyzdžiui, šiuo metu yra odos, nerūdijančio plieno, plastiko detalės. Papuošalai visuomet atrodo išskirtiniai, patrauklūs akims ir iš ties stilingi. Tad ką aš įsigijau?

AKINIŲ GRANDINĖLĖ

Komplektacija: pasirinkau sidabro detales
Medžiagos: juodais dažais dengta aliuminio grandinėlė
Matmenys: 74,5 cm ilgio
Kaina: 18,00 Eur


Turiu kelias skirtingas akinių grandinėles, tačiau toli gražu ne visos yra patogios, pavyzdžiui medžiaginė linkusi susipainioti, odinė - lengva, bet mano turima kiek per plona; gintarine labai džiaugiuosi, tačiau norėjosi kažko, kas tiktų prie įvairios aprangos. Ši grandinėlė lengva, minimalistinio dizaino ir puikiai dera prie bet kokių akinių ir žinoma - aprangos. Stilingiausiai atrodo su juodais drabužiais, puikiai dera su klasikiniais rūbais, tačiau ir prie spalvingos aprangos neatrodo neįprastai ar pernelyg rimtai. Man labai patinka elegantiškas, minimalistinis įvaizdis. Vienintelis minusas - grandinėlė 'tarška' judant ir besiliečiant prie kitų narelių. Pirmus kartus lyg ir erzino, o dabar nebepastebiu iš viso. Patogi, faina, stilinga. Ir galvoju, kad visai noriu tokio tipo grandinėlės ant kaklo su kokiu masyvesniu pakabučiu. Man labai patinka elegantiška, neperkrauta ir visur deranti akinių grandinėlės estetika.

AUSKARAI "MIX & MATCH"

Komplektacija: aukso spalvos
Medžiagos: nerūdijantis plienas. Pakabukai: medis, nerūdijantis plienas, oniksas
Matmenys: auskarų diametras 20 mm
Kaina: 22,00 Eur


O šie auskarai yra visiška klasika, kuri el. parduotuvėje gyvuoja jau ilgą laiką ir bemaž nuolat galima įsigyti savo auskarus transformerius, tiesa, šiek tiek skiriais pati auskarų komplektacija, pradedant nuo detalių spalvos, baigiant skirtingais pakabukais. Aš rinkausi aukso spalvos su žvaigždėmis ir rutuliukais.


Tikriausiai šie auskarai yra universaliausias papuošalas, kurį galima visiškai transformuoti, keisti ir perdėlioti pagal savo norus. Sugalvoju bent tris dėvėjimo būdus: auskarus be pakabučių; auskarus su rutuliukais; auskarus tik su žvaigždutėmis. O jei dar maišysite tarpusavyje, galite sukurti skirtingų įvaizdžių tiek, kiek leidžia fantazija. 

Tiesa, anksčiau gamintojas siūlė įsigyti papildomus pakabučius, tinkamus šiems auskarams. Įsivaizduokite, įsigyjate kokius meškučius ir dar papildomų variacijų turite. Galiausiai galite kabinti ir savo jau turimus didesnius pakabukus ir kurti neribotus derinius.

Būtent šie auskarai buvo papuošalas, dėl kurio nusprendžiau suformuoti krepšelį šio gamintojo parduotuvėje: papuošalai, galintys kisti pagal mūsų nuotaiką yra jėga. Man patinka ir vėriniai transformeriai, tad pirmiausia dairausi tokių universalesnių papuošalų. 

Nors reiktų paminėti, kad lyginant su kitais dirbiniais, auskarai palyginus sunkus, ausį tikrai sveria, jaučiasi įsegti ir net šiek tiek tempia ausies spenelį žemyn. Tikėjausi lengvesnio žiedo, kad galėčiau auskarus be pakabukų nešioti kasdien, o pakabukus segtis pagal nuotaikas ir norus. Nepaisant to, auskarais labai džiaugiuosi, esi laiminga ir patenkinta pirkiniu. Belieka tikėtis, kad puikiai nešiosis ir toliau bei bus ilgaamžiai, nenusitrins per greitai ir nepras spalvos. 


SPALVOTŲ KAROLIUKŲ VĖRINYS

Komplektacija: komplektas, sidabro spalvos detalės
Medžiagos: nerūdijančio plieno detalės, plastikas
Matmenys: abi po 37 cm ilgio; galima ilgintis +5 cm
Kaina: 15,00 Eur


Va čia yra ta išimtis, apie kurią kalbėjau - neįprasta matyti spalvotus karoliukus tarp šios kūrėjos gaminių, tiesa? Praeitos vasaros pabaigoje pasirodė ir aš galvojau, kad užsakiau vieną juodą, o kitą spalvotą, bet atkeliavo abi spalvotos. Nelabai man patinka, kad jos abi vienodo ilgio, nes tokias sunku kartu dėvėti. Pastaruoju metu jas susegu viena su kita į vieną virvelę ir apsuku porą kart aplink kaklą - gaunasi puikiau nei segant atskirai ir reguliuotis ilgius ženkliai patogiau. Šio vėrinio nedėviu rudens ir žiemos metu, tačiau vasarą labai mėgstu ryškiaspalvius, žaismingus karoliukus - saldainiukus, na o mažytė žvaigždutė suteikia žavesio. Šiuo metu nerandu jokios nuotraukos su vėriniu, bet manau panaršius kažką atrasčiau. Įdomus sprendimas, nors ne pats unikaliausias tarp mano turimų papuošalų. Beje, vėriniai labai stipriai sutempti, karoliukai mano nuomone, gražiau sugultų savo vietose, jei troselis būtų vos vos, gal pakaktų tik 1 papildomo milimetro laisvumo.

VĖRINIŲ KOMPLEKTAS 3in1

Komplektacija: trys vėriniai (juoda + balta + žalia)
Medžiagos: nerūdijantis plienas, šungitas, hematitas, chalcedonas
Matmenys: visų ilgis po 43 cm + ilginasi iki 5 cm
Kaina: 31,50 Eur


Šiuo pirkiniu esu labai, labai patenkinta, nes vėlgi, jis turi kelias skirtingas nešiojimo galimybes ir gali būti dėvimi tiek visi vėriniai kartu, tiek derinant du ar nešiojant vieną. 


Visi trys vėriniai beveik vienodo ilgio, tačiau skiriasi ne tik vėrinių spalvos, bet ir medžiagos bei karoliukų apdirbimas. Būdingiausias kompanijai juodų idealių burbuliukų vėrinys smulkus, su smulkiais apvaliais sidabro spalvos intarpais bei matinės spalvos. 

Baltos spalvos vėrinio karoliukai facetuoti (šlifuoti kampais), neturi intarpų, spindi nuo kiekvieno judesio, pagavus šviesos spindulį. 

Tikriausiai įdomiausias žalias vėrinys, suformuotas iš kubelio formos karoliukų su sidabro spalvos kvadratinių karoliukų intarpais. 

Retai dėviu visus tris vėrinius vienu metu, tačiau jei dėviu, labiau mėgstu juos susegti vienas su kitu (į vieną virvelę) ir tuomet apsukus aplink kaklą turiu galimybę reguliuoti kiekvieno vėrinio ilgį ir tai, kuris jų atrodo ilgiausias, o kuris trumpiausias. Dažniau renkuosi vėrinius dėvėti po vieną, derinant prie kasdienės aprangos.

Beje, aš nesu garantuota, iš ko pagaminti šių vėrinių karoliukai, kadangi šiuo metu kompanijos tinklalapyje tokio varianto nebėra, tačiau baltas ir žalias gana sunkūs ir atrodo lyg būtų iš natūralių akmenėlių. 



Nors tarp mano pirkinių juoda nedominuoja, tačiau, žaviuosi kūrėjos idėja ir vieninga idėja kurti juodus papuošalus, kuriuose varijuoja skirtingos formos, tekstūros ir medžiagos. Visus įsigytus papuošalus su mielu noru nešioju ir jau esu prisikrovusi norų sąrašą su keliais skirtingais gaminiais el. parduotuvėje, kurioje šiuo metu perkant, dar ir nemokamą dovaną galima pasiimti, matėte? Su kiekvienu užsakymu, nepriklausomai nuo užsakymo vertės! Noriu įsigyti dar kelis, šį kart jau juodus, papuošalus ir tam šiuo metu labai palankus metas.

O man labai smalsu, kokie papuošalai jums patinka?
Ar turite SuRasta papuošalų? Kuriuos mėgstate labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

Rašyti komentarą