SMELLS LIKE SPELLS natūralūs, lietuviški smilkalai: "Mimir"; "Thor"; "Odin"

Šiuo gyvenimo etapu aš labai mėgstu smilkalus, tad perku jų kiek daugiau, namuose pastaruoju metu nėra etapo, kai neturėčiau vienokių ar kitokių: man labiausiai patinka tradicinės smilkalų lazdelės, tačiau galima įsigyti pačių įvairiausių formų, net akys raibsta, jau nekalbu apie spalvinę gamą ar pakuotes. Šį kart nusprendžiau, kad labai, labai noriu pagaliau išbandyti lietuviškus, natūralius smilkalus, kuriuos ne kart uostinėjau parduotuvėse, rinkausi iš gausybės kvapų ar laukdavau akcijos, kas įsigyti pigiau. Akcijos nesulaukiau, įsigijau greičiau, tad kuo ypatingi smilkalai, kvepiantys kaip magija?


Jei anksčiau apie smilkalų pakuotes nekalbėdavau, nes na, visos jos daugiau mažiau panašios, tai šiuo atveju tiesiog negaliu nepagirti smilkalų pakuočių. Stikliniai smilkalų indeliai primanantys mėgintuvėlius užkimšti kamštinės medienos kamštukais. Etiketės švaraus, magija alsuojančio dizaino... pakuotės įkvepiančios, gal burtams, jei jais tikite? Beje ant kiekvienos pakuotės nurodyta sritis, kurioje padeda smilkalas bei mėnulio fazė, per kurią reiktų juos degti, o jei pritrūktų informacijos - raišteliu prie kiekvieno indelio pritvirtintas informacinis lapelis, plačiau pasakojantis apie smilkalus bei ritualas - burtas, susijęs su smilkalo paskirtimi. Tad jei tuo tikite, galite ne tik pasimėgauti kvapu, bet ir ritualus atlikti. 

Šie smilkalai pagaminti iš 100% natūralių augalų ir guaro dervos, skirta naudoti kaip tirštiklis. Būtent dėl to, kad sudėtyje nėra medžio anglies, degdami smilkalai skleidžia švelnų, malonų aromatą, kuris neturi to įprasto smilkalams degimo kvapo. Lyginant su tradiciniais, pigesniais smilkalais, labai aiškiai jaučiasi kokybė ir švelnumas. Tad verta bandyti, jei esate jautresni kvapams ar kiti smilkalai jums per stiprūs. 

Mano nuomone jie turi tik vieną trūkumą - smilkalai nėra suformuoti ant bambuko lazdelės, tad neįmanoma sudeginti visiškai viso smilkalo - galiukas visuomet lieka. Na ir tikriausiai būtina paminėti, kad jei bandysite smikalą užgesinti nulaužiant galiuką, jis lengvai lūžta per pus. 


MIMIR

Šie rankų darbo natūralūs smilkalai sukurti Jums, visur skubantiems, lekiantiems, besivejantiems tai, kas galbūt nėra pagaunama. Skandinavų mitologijoje Mimiras – išminties šaltinio šeiminkas. Mimiras garsėjo savo žiniomis bei įžvalgomis. Net vyriausiasis dievas Odinas troško atsigerti bent šlakelio vandens iš Mimiro išminties šaltinio, todėl nukeliavo į milžinų žemę, kad įgautų minties galios. Tikima, kad pasitelkdami magiškus kvapus ir atlikdami nesudėtingą meditacijos/afirmacijos ritualą, dievo Mimiro galime paprašyti, o šiuos natūralius smilkalus dovanodami galime palinkėti:

- išlaikyti skaidrias mintis ir protą;
- rasti išeitį keblioje padėtyje, nušviesti protą;
- pasiekti harmonija su savimi ir pasauliu;
- numalšinti įtampą bei stresą.

Natos: rododendras, santalas, raudonasis santalas

Šie smilkalai skirti atsipalaiduoti, tad lazdelę dažniausiai degu savaitgaliais, kai namuose noriu ramybės, atpalaidavimo auros. Kadangi aromate dominuoja santalo mediena, Rytų religijose vertinama kaip Dievų medis, kurią gardžiai papildo švelnia balzaminis gėliškas rododendrų aromatas. Man labai patinka santalas, o tobula smilkalų harmonija man padeda atsipalaiduoti, pasinerti į savo vidinį pasaulį ir atrasti ramybę. Kvapas iš ties raminantis ir puikiai tinka meditacijai.


THOR

Šiandien karjera, sėkmė ir laimė suvokiama kaip visą gyvenimą trunkantis asmens mokymosi, saviraiškos ir darbo kelias, o sėkminga karjera – tai dar ir gebėjimas derinti darbą, laisvalaikį, gyvenimą šeimoje ir jausti pasitenkinimą savo gyvenimo kelio pasirinkimu. Skandinavų mitologijoje Toras – griaustinio, audros ir derlingumo dievas.  Šie smilkalai, skatinantys koncentraciją bei dėmesį nukreips Jus reikiama linkme santykiuose su žmonėmis, mezgant naujas pažintis bei siekiant tikslų darbe ir veikloje. Tikima, kad pasitelkdami magiškus kvapus ir atlikdami nesudėtingą meditacijos/afirmacijos ritualą, dievo Toro galime paprašyti, o šiuos natūralius smilkalus dovanodami galime palinkėti:

- planingai, ryžtingai ir kryptingai siekti savo tikslų;
- padės siekti gausos visame kame ir kels pasitikėjimą savimi;
- padės pasiekti norimų rezultatų ir sėkmingai užbaigti pradėtus darbus;
- skatins susikaupimą, koncentraciją, padės išlaikyti dėmesį.

Natos: valerijonai, kadagių uogos, nardai (briedgaurė)

Šie smilkalai skirti karjerai ir uostant iš pakuotės man pasirodė nuobodokas. Atrodė, kad nelabai patiks, tačiau uždegus...valerijono čia praktiškai nesijaučia. Degantys smikalai kvepia švelnia, karčia samana, kuri harmoniningai papildo dominuojantį kadagių aromatą. Kadagių kvapas man labai patinka ir labai primena vaikystę, kai Verbų dienoje Žemaitijoje buvo deginama praeitų metų verba - kadagių šakelė. Visi namai prisipildydavo malonaus, specifinio spygliuočių kadagių aromato.



ODIN

Šiuos natūralius rankų darbo agarų, čampų, kadagių uogų bei lauko žolelių smilkalus skiriame skandinavų karo ir išminites dievui Odinui. Skandinavų mitologijoje Odinas – karo ir išminties, vyriausias dievas. Odino įsikūręs dievų pasaulyje Asgarde, kur iš sosto Hlidsjalfo gali matyti visą, kas darosi pasaulyje. Minima, kad Odinas atgaivino pirmąją žmonių porą – Aską ir Embą. Tikima, kad pasitelkdami magiškus kvapus ir atlikdami nesudėtingą meditacijos/afirmacijos ritualą, dievo Odino galime paprašyti, o šiuos natūralius smilkalus dovanodami galime palinkėti:

- įgyti pasitikėjimo savo jėgomis;
- suteiks fizinių ir dvasinių jėgų;
- nugalėti iškilusius sunkumus, kliūtis bei iššūkius;
- prabusti ir kilti į kovą su kasdienėmis negandomis, problemomis bei jas įveikti.

Natos: kadagio uogos, čampaka, agarmedis

Smilkalai skirti susikaupimui ir koncentracijai. Juose dominuoja intensyvus medienos aromatas, kurį papildo kiek silpnesnis kadagio kvapas. Šie smilkalai man labai labai patinka dėl idealios pusiausvyros tarp medienos ir kadagių. Regis iš ties padeda susikaupti darbo dienos metus ir sukoncentruoti mintis į tą akimirką svarbius aspektus.


Šie smilkalai yra natūralus, tad degdami jie neskleidžia itin stipraus aromato, neužpildo viso buto smilkalų kvapu. Tiesą sakant kvapas gana švelnus ir jaučiamas tik tame kambaryje, kuriame yra deginamas, tad jautresnėms uoslėms tai puiki žinia. Aromatai įdomių kombinacijų, kvepia itin natūraliai ir yra subtiliai švelnūs. Labai smagu, kad nesijaučia standartinio, degančių smilkalų kvapo, kurį skleidžia anglis ir pridėtinės medžiagos. Nors šio gamintojo smilkalai brangesni, tačiau verti savo kainos, o kai kuriuose parduotuvėse dar ir neblogą akciją galima rasti. 


Gamintojas: UAB "Magijos kvapas", Vilnius, Lietuva
Kur įsigyti: Smells Like Spells, Douglas, Pegasas, Notino ir kt.
Kiekis: po 5 vnt. pakuotėje
Kaina: kiekvienos pakuotės - 7,00 Eur
Degimo laikas: apie 35 min.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų SINCERO "Let's Dance" nagų lakas D1.

Komentarai

  1. Kadangi smilkalai ne ant bambukinės lazdelės, kokią smilkalinę šiems smilkalams naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smeigiu į smulkius akmenukus :) galiukas deja, lieka nesudegęs. Bandžiau ir ant smilkaliniu guldyti ir statyti į Palo Santo smilkymo smilkalinę, bet nesuveikė. Vis tiek nedidelis galiukas nesusmilksta iki galo.

      Panaikinti

Rašyti komentarą