ORIFLAME "Baby O" Multi-Purpose Balm - universalus, keleriopos paskirties balzamas kūdikiams ir vaikams

Nors namuose nebėra kūdikių ir vaikas jau didelis, bet vis dar stengiuosi saugoti jo odą nuo visų nereikalingų ingredientų, na, bent jau tiek, kiek jis man leidžia, nes dabar toks metas, kai spalvingos ir akį traukiančios pakuotės yra labai norimos ir svarbios. Kadangi žiema paprastai išsausina visų odą, ne išimtis ir mano vaikas - kartais prireikia maitinančios/ drėkinančios odą priemonės tiek rankoms, tiek veidui, tiek kūnui. Išrinkau priemonę iš Oriflame, skirtą kūdikiams. O ką? Kuo blogai, jei sudėtis pasirodė visai gera? Ištestavome, naudojome ir metas nuomonei.


Produktas: ORIFLAME "Baby O" Multi-Purpose Balm - universalus, keleriopos paskirties balzamas kūdikiams ir vaikams
Gamintojas: "Oriflame", Švedija. Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: odos raminimui, maitinimui, apsaugai
Tinkamas tipas: sukurta kūdikiams, tinkama visiems
Labiausiai patiko: itin saugi sudėtis
Labiausiai nepatiko: ant odos gan ilgam lieka riebi plėvelė
Tūris: 75 ml
Kaina: pilna kaina 6,99 Eur
Kur galima įsigyti: iš Oriflame konsultantų arba internetu

Ką žada gamintojas: „Baby O“ keleriopos paskirties balzamas itin sodrios tekstūros nuramina ir giliai pamaitina jautrią kūdikių odą. Sudėtyje yra auksinio švediškų avižų aliejaus, o lipidų plokštelės ir natūralaus drėkinamojo faktoriaus technologijos sulaiko drėgmę, stiprina odos barjerą, bei apsaugo ir užtikrina odos švelnumą. 
Saugi sudėtis. 
Greitai įsigeria, patikrinta dermatologų, atlikti alerginiai tyrimai ir patvirtinta pediatrų. 
Tinka naujagimiams ir jautriai odai. 
95 % natūralių ingredientų.


Pakuotė. Kūdikiams skirtų priemonių pakuotės įprastai būna vienspalvės, dažniausia baltos. Šiuo atveju tiek kartoninės dėžutės, tiek plastikinio indelio pakuotės dizainas vienodas: baltas fonas, prislopinta žalsva spalva ir tarsi piešti augaliniai akcentai. Kartoninės dėžutės dizainas labai mielas, tačiau indelio dangtelis šiek tiek perkrautas. 
Užsukamas indelis dar papildomai apsaugotas aliuminio folija, tad labai smagu (ir saugiau jautiesi), žinodamas, kad pakuotės, nuo gamybos linijos iki tavo namų niekas papildomai neatidarinėjo, netikrino ir produkto nelietė.

Kvapas. Labai smagu matyti, kad gamintojas pasirinko nenaudoti jokių pridėtinių kvapų priemonės sudėtyje. Produktui, kuris pozicionuojamas kaip kūdikiams skirta priemonė, papildomų aromatų tikrai nereikia. Tad kremas bekvapis, nors uostant iš pakuotės jaučiasi kažkas panašaus į avižų dribsnių aromatą.

Konsistencija man pasirodė keistoka: žiūrint į indelį atrodo, lyg būtų lengvas losjonas. Lygiai taip pat atrodo iš užtepus ant odos, tačiau masažuojant į odą, kuo ilgiau masažuoji, tuo labiau jaučiasi priemonės riebumas ir tirštumas.


Sudėtis: AQUA, GLYCERIN, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE, SODIUM ACRYLATES COPOLYMER, AVENA SATIVA KERNEL OIL, CERA ALBA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE.


Poveikis. Šis balzamas yra skirtas kūdikiams ir mažiems vaikams, tad natūralu, kad net ir iš Oriflame (ar iš bet kokios kitos kompanijos, kuri kuria kūdikiams skirtas priemones), tikiesi itin saugios sudėties. Ir sudėtis čia labai saugi! Vanduo, glicerinas, alyvuogių aliejus, taukmedžio sviestas, emulsikliai, avižų aliejus (va iš kur tas avižų dribsnių kvapas), bičių vaškas, saugus konservantas, lecitinas, dar vienas saugus konservantas, drėkiklis ir vitaminas E. Tik vitaminas E yra vidutinio saugumo ingredientas dėl potencialiai pasitaikančių pavojingų priemaišų, tačiau bemaž visais kosmetikoje naudojamais atvejais, tos pavojingos priemaišos tik įspėjimas. Sudėtis iš ties puiki, priemonė ne tik tūrėtų maitinti, drėkinti, bet ir apsaugoti odą.

Balzamas labai keistos konsistencijos - atrodo lengvas, tačiau iš ties turi daug riebumo, todėl dozuoti jį reiktų nedideliais kiekiais, nepersistengti tepant per daug. Net ir įmasažuota į odą priemonė ant jos paviršiaus palieka riebią jaučiamą ir gana sunkią plėvelę, kuri ant odos lieka kelias valandas, todėl tokio tipo priemones protingiau naudoti vakaro metu, išskyrus tuos atvejus, kai norite balzamą naudoti kaip veidą apsaugančią priemonę nuo šalčio. Ir tokiu atveju reiktų ją tepti bent 20 minučių prieš išeinant į lauką. 

Ką ši priemonė daro? Žinoma, pirmiausia apsaugo odą nuo drėgmės praradimo ir neigiamo aplinkos poveikio. Tačiau kartu balzamas puikiai maitina odą ir ją sudrėkina, kartu drėkindamas išsausėjusią odą, suteikdamas malonų komforto jausmą: dingsta tempimo jausmas, niežulys dėl išsausėjimo, sudirgimo. Tiesą pasakius aš nesitikėjau tokios saugios priemonės sudėties, nesitikėjau, kad šis balzamas bus veiksmingas sausai odai, padės apsaugoti ir pamaitins. Tokio saugumo priemonę naudočiau ir kūdikiams, kuriems reikia odos maitinimo ir apsaugos. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai