TIZIANA TERENZI "Kirke" kvepalai moterims ir vyrams

Jau kuris laikas norėjau išbandyti daugiau nišinių, prabangesnių aromatų, tačiau tiesa ta, kad uždirbtus pinigus pirmiausia investuoju į gerą maistą, būsto išlaidas, aprangą, vaiko poreikius ir paskutinėje vietoje yra mano norai. Kelis šimtus eurų kainuojantis buteliukas tikrai nėra prioritetinis pirkinys, tad tokie dalykai dažnai nukeliami į neapibrėžtą ateitį. Palyginus nesenai, Instagram aptikau moterį, kuri skelbia kvepalų dalykas - kas tai? Asmuo nusiperka buteliuką, išpilsto mažesniais kiekiais ir tuos mažus kiekius parduoda. Kvapė Snapė (toks Instagram pavadinimas) turi didžiulį populiarių kvepalų pasirinkimą ir nuolat siūlo įdomias dalybas. Ir tai yra šaunu - jei šiuo metu negali sau leisti pilnos pakuotės, kodėl neįsigijus 5 ml ar 10 ml atomaizerio pažinčiai su kvapu? Beje, panašios dalybos vyksta ir Facebook grupėse, tik pas Kvapę Snapę smagiau dėl to, kad viską galima įsigyti iš vienų rankų.

Aš esu laimėjusi šio Instagram profilio konkurse 5 ml populiaraus Tiziana Terenzi Kirke aromato, kuri naudojau ankstyvą pavasarį ir jau noriu jums papasakoti savo įspūdžius.

ČIA

Produktas: TIZIANA TERENZI "Kirke" kvepalai moterims ir vyrams (EP)
Gamintojas: "Cereria Terenzi Evelino" S.R.L. Pagaminta Italijoje
Tūris: 5 ml. Parduodama 100 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2015 m.
Aromato kūrėjas: Paolo Terenzi
Kaina: 200 Eur
Kur galima įsigyti: Creme de la Creme, Kvapė Snapė
Kvapo kategorija: šipro - vaisių

Gamintojo aprašymas: Vos į pietus nuo Romos yra užburianti vieta. Šiandien tai gamtos parkas, savo vešliu kraštovaizdžiu vis dar atimantis keliautojui žadą. Ši vieta persmelkta prisiminimų ir tūkstančių veidų. Ji panardinta tarp milžiniškų į jūrą atsiveriančių smėlio kopų ir vešlių miškų apsuptų negyvenamų kalnų. Teritoriją supa vieni labiausiai tarpstančių Viduržemio krūmokšnių, išsaugojusių kadaise čia gyvenusių vyrų ir moterų pėdsakus. Žengti senoviniais takais reiškia pasinerti į vingrius kvapus ir prisiminimus, tarsi undinės daina arba aukas viliojusi deivės Kirkės melodija, apie kurią sužinojome iš Odisėjo. Ir mus šis įtikinamas aromatas užbūrė tiek, kad įamžinome jį jausmingame, šiltame kvape, sugebančiame atverti sielai juslių grožį. Šie magiški, jausmingi kvepalai prilygsta juos įkvėpusiai deivei. Tai vešli saldžių vaisių puokštė – pasifloros, persikai, kriaušės, meistriškos alchemijos dėka supinti su avietėmis ir juodaisiais serbentais. Jie įtikina, tarsi pakalnučių prisilietimas, tarsi basas pasivaikščiojimas smėliu, sušildytu su niekuo nesupainiojamų heliotropų ir sustiprintų pačiulių ir muskusų medienos. Tarsi vienas iš žymiųjų stebuklingų deivės Kirkės gėrimų, šis ekstraktas apžavi kiekvieną jais pasipurškusį, vedantį paslaptingais takais atrasti stebuklų nepastovioje emocijų evoliucijoje ir įkvėpime, apgobtame magiško filtro, sugebančio įspausti nesibaigiantį paslapties ir jausmingumo bangavimą.


Viršutinė nata: pasifloros, persikai, avietės, juodųjų serbentų lapai, kriaušės, šiltas smėlis
Širdies nata: pakalnutė
Apatinė nata: heliotropas, sandalmedis, vanilė, pačiulis, muskusas


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Limonene, Coumarin, Linalool, Benzyl Alcohol, Farnesol, Benzyl Benzoate.

ČIA

Pakuotė. Taigi, aš turiu tik atomaizerį, tačiau iš ties kokybišką atomaizerį, kurio stiklinis indelis užsuktas metaline pompa ir uždengtas aukso spalvos dangteliu. Man tik pritrūko apsaugos stiklo buteliukui - patikimiau atrodo tie, kurie turi metalo ar kokią kitą apsaugą. Kita vertus - iki šiol nieko tokio nenutiko ir tokia tikimybė nėra didelė, mat buteliuką rankinėje laikau medžiaginėje kosmetinėje.

Pilno dydžio pakuotė atrodo labai įspūdingai: aukso spalvos buteliukas su juoda etikete ir juodu dangteliu. Tiek kartoninė dėžutė, tiek kvepalų indelis atrodo labai dailiai, elegantiškai, profesionaliai.


Kvapas. Kvepalų aromatas atsiveria saldžia vaisine nata - kelias minutes jaučiu pasifloras, persikus, kurie netrunka nuslopti, užleisdami vietą dominuojančia aviečių, žalių lapų ir kažko šilto natoms, galbūt tai ir yra tas šiltas smėlis? Jausmas toks, lyg sėdėčiau tropiniame paplūdimyje ir gurkšnočiau vaisinį kokteilį ar valgyčiau, užuosčiau šviežius, sultingus vaisius... Tikras vasaros aromatas... Vaisiai puikiai subalansuoti tarpusavyje, o dominuojanti avietės nata skamba tiesiog fantastiškai gardžiai. 

Vaisinei natai išblėsus iš kart jaučiu apatines natas, deja bet pakalnutės kvapas praskrenda kažkur ir galbūt tik suplazda ore, nes aš neužuodžiu, nespėju pagauti. Kita vertus aromatas labai puikiai subalansuotas, tad gali būti, kad tiesiog neužuodžiu. Apatinėje natoje ryškiau suskamba heliotropas, jaučiamos stipraus muskuso, trupučio santalo medienos vos vos pagardintos saldžia vanile. Gerai pagalvojus, jaučiamos ir pačiulio kvapo užuominos, tačiau aromatas labai puikiai subalansuotas, kad nė vienas apatinės natos akordas neužima dominuojančios pozicijos ir neužgožia kitų kvapų. Bazinė/ apatinė nata kvepia mediena, muskusu ir prislopintu gėlių aromatu - aromatas ant odos nusistovi elegantišku, šiek tiek klasikinius aromatus primenančiu kvapu. Gaila, kad šiuo momentu nebelieka vaisinės natos, tačiau šipras puikiai jaučiamas ir labai malonus.

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui (nors puikiai tiks vasarai ir rudeniui, tačiau pavasarį suskamba 'skaniausiai');
     ☀ dienos metui (papurškus daugiau - tiks ir vakarui).

Aromatas iš ties labai universalus: bandžiau jį įvairiais sezonais, tačiau skaniausiai jis man skamba pavasario pradžioje, o va vasarą gali būti tiesiog per stiprus. Turiu iš kart atkreipti dėmesį, kad Kirke yra labai stiprus aromatas, todėl svarbu jo nepadauginti - pripurškus per daug garantuotai skaudės galva tiek jums, tiek aplinkiniams. Saikingai - mano atveju pora papurškimų visiškai pakanka dienos metui, o va didesnis kiekis puikiai tiks vakaro metu, kai norėsite stipresnio, intensyvesnio aromato.

Kvapas iš ties stiprus ir jaučiasi mažiausiai per porą metrų nuo pasikvėpinusiojo, tad visiškai netiks biuro aplinkoje ar mažose erdvėse, kuriose praleidžiate daugiau laiko. Naudojant didesnį kiekį kvapas gali užpildyti visą kambarį ir dienos metui ar uždarose patalpose būti tiesiog per sunkus. 

Aš turiu labai sausą odą, todėl nuolat skundžiuosi, kad kvapai man laiko trumpiau nei kitiems. Esu girdėjusi, kad Kirke ant odos išlieka visą dieną, bemaž 12 valandų. Deja, mano atveju kvapas jaučiamas apie 8 valandas, taip ženkliai mažiau, nei tikėjausi. Ir vis gi - 8 valandos ant mano odos yra labai ilgas laiko tarpas, tad... puikus, ilgas išlikimas ant odos. O skarelė, kuri lietėsi prie odos praeitą savaitę vis dar kvepia Kirke! Tad jei kvėpinti rūbus, aromatas išlieka visą amžinybę!


Nors kvapas skirtas tiek vyrams, tiek moterims, tačiau labai linksta į moterišką pusę. Aromatas atsiveria saldžiomis vaisinėmis natomis, tarp kurių dominuoja avietės. Mmm... aromatas fantastiškas! Nuslopus vaisinėms natoms kvapas tampa žemiškas, medienos su sodriomis gėlių natomis. Kvepia elegantiškai ir ant mano odos kažkodėl animalistinėmis natomis. Kvapas puikus, tik svarbu jo nepadauginti, nes užpildys visą kambarį ir sukels galvos skausmą aplinkiniams. Kvapas stiprus ir išlieka labai ilgai. Oij tikrai ne veltui Kirke tokia populiari ir garsi!

Aromatas panašus į:
- XERJOFF "Erba Pura"
- SOSPIRO "Erba Pura"
- MANCERA "Jardin Exclusif"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai