2023 metų PANTONE spalva

Bloge savotiška tradicija, prasidedant Naujiems metams pasidalinti metų spalvos įrašu. Tokių bloge jau ne vienas ir tikriausiai natūralu, kad prasidedant Naujiems metams, naujam etapui, norisi naujų spalvų, naujų vėjų, naujų idėjų, naujo įkvėpimo? Greičiausi pokyčiai, savaime suprantama yra spalvinis akcentas - kartais pakanka tik vieno spalvos dvelktelėjimo, kad jaustumėmės įkvėpti, pakylėti, - spalva gali sukurti visai kitą emociją, nuotaiką ir greičiausiai gyvenimo pokyčius. Tad kokia spalva paskelbta šių metų svarbiausia?

ČIA

Kiekvienais metais metų spalva paskelbiama gerokai iki metų pradžios ir paprastai parduotuvėse jau spėja pasirodyti kolekcijos rūbų su metų spalva ar jos akcentais, interjero dizaineriai skuba integruoti metų populiariąją spalvą į naujausius interjerus, kuriami įvairūs interjero akcentai su naująja spalva, makiažo meistrai skuba kurti naujus įkvepiančius makiažus ir makiažo priemones su nauja spalva... Suprantate, visa rinka sujuda gerokai anksčiau, taip buvo ir praeitais metais, tačiau šiais metais viskas kiek kitaip - kol kas metų spalvos atspindžių mačiau mažokai, tad kokia ta šių metų populiarioji?


ČIA

ČIA

ČIA

Ši metų spalva iš raudonos spalvos šeimos, atkeliauja su stipria, pulsuojančia energija, tad nenuostabu, kad siunčia naują, stiprų, energingą signalą 2023-iesiems. Tai drąsi, bebaimė spalva, skatinanti džiugesį, kelianti optimizmą, raginanti nevaržomai saviraiškai ir eksperimentams. Spalva, skirta mėgautis gyvenimu, maištauti prieš nusistovėjusias normas, būti savimi, šiek tiek įžūlia, tačiau visuomet energinga.

ČIA

ČIA

ČIA

ČIA

Panašią, bemaž identišką spalvą aš labai mėgau prieš kiek daugiau nei dešimtmetį, nesumeluosiu, tai buvo bemaž dažniausias pasirinkimas lūpų dažams, suknelėms, palaidinėms, batams, viskam! Ir man atrodo šia spalva nuo to laiko esu gerokai persisotinusi, nes šiais metais metų spalva manęs neįkvepia. Na gerai, gal ir įsigyčiau vieną ar kitą akcentą ar ryškiai rožinę palaidinę, bet žinau, kad šiais metais metų spalva neprivertė norėti jos savo spintoje ar namų interjere. Tiesiog, savo laiką mano drabužinėje šis atspalvis jau išgyveno ir labai intensyviai. Spalva graži, patraukli, tačiau jos neįsivaizduoju savo namuose, nesinori nuo galvos iki kojų puoštis ryškiai rožine, o gal maištautojos fazė man jau praeityje?

Kaip jums šių metų spalva? 
Ar džiaugiatės tokiu spalviniu sprendimu?
Ar kviesite šių metų PANTONE į savo spintą?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė


Komentarai

  1. Man tai visai faina spalva, bet gal dabar toks periodas, mėgstu ryškias, megztinį kobalto mėlynumo nusipirkau, kazkuo gi reik ta cepelinini dangų praskaidrinti :) . O ši rožine tai manau sueis kaip lupdazis ar paltas pavasariui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą :)
      Spalvos yra gėris mūsų cepeliniam dangui :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą