C-THRU "Cosmic Aura" purškiamas dezodorantas

Gavau dovanų dezodorantą iš C-Thru, aišku, purškiamą, tačiau pasiryžau išbandyti. Šiaip jau nemėgstu purškiamų dezodorantų, nes viduje esančios dalelės tiesiog dusina, veržiasi į plaučius ir priverčia prastai jaustis. Dėl to pati niekuomet neperku purškiamų dezodorantų, o ir mano vyras, saugodamas mane jau kelis metus jų nebenaudoja. Namuose neturime ir jokių areozolinių purškiklių (išskyrus plaukų lako), jokių suspaustų namų kvapų. Ir visgi, per tuos kelis metus kartas nuo karto pasitaiko išbandyti purškiamų dezodorantų, kaip ir šį kart.       


Produktas: C-THRU "Cosmic Aura" purškiamas dezodorantas 
Gamintojas: "Sarantis". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: pakvėpinti odą, panaikinti nemalonius kvapus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: gal kvapas
Labiausiai nepatiko: visiškai neapsaugo nuo nemalonių kvapų ir prakaitavimo
Tūris: 150 ml
Kaina: apie 3,49 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas, pigu.lt ir kt.

Ką žada gamintojas: Purkšti 15 cm atstumu nuo kūno odos.

Sudėtis: Alcohol Denat., Isobutane, Propane, Butane, Isopropyl Palmitate, Parfum, Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Triethyl Citrate, BHT, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Linalool.


Mano nuomonė. Mėlyno metalo slėginė pakuotė puošta blizgiais spalviniais intarpais, lyg ir primenančiais kosmosą. Pakuotė palyginus standartinė purškiamiems dezodorantams: ant kiek storesnio nei įprasta flakonėlio, primenančio vėlyvus '90-uosius yra dozavimo pompa ir plastikinis dangtelis. Pakuotė greičiausiai ne visai mano skonio, bet žinia, ši kompanija orientuota į jaunas merginas, tad nebūtinai turi patikti moterims. 

Man nelabai patinka itin nesaugi, kvepalų sudėtines dalis primenanti sudėtis: yra ir denatūruoto alkoholio, nesaugių kvepalų ir konservantų ingredientų, nesaugių propelentų. Tokios priemonės pažastims purkštis nelabai norisi, bet juk tokia dezodoranto paskirtis, tiesa? Naudoti pažastų odai ir apsaugoti nuo nemalonių kvapų, o kartais (jei dezodorantas dar ir antiperspirantas), nuo prakaitavimo. Priemonę bandžiau ne kartą naudoti tiek namuose, tiek darbe, tiek išėjusi ir kas kart labai stipriai nusivyliau. Tik pasipurškus pažastų oda itin šlapia, lyg pripurškus kvepalų ir nesijaučia jokių miltelių, kurie paprastai būna purškiamuose dezodorantuose. Pasipurškiau ir laukiu, kol nudžius, ilgai laukiu. Galiausiai einu rengtis ir tikiuosi, kad nuo nemalonių kvapų saugos. Netrunka prabėgti pusvalandis ir pažastys jau nemaloniai šlapios nuo prakaito. Lyg ir nieko tokio, saugoti nuo prakaitavimo priemonė neturėjo, bėda ta, kad ir nuo nemalonių kvapų neapsaugo. Dezodoranto kvapas susimaišo su prakaito kvapu ir viskas taip nemaloniai smirda, kad jau geriau jokio dezodoranto, nei šis... Ar čia dezodorantas? 

Ne pirmas kartas pastebiu tokią kvapnią priemonę, užvadintą dezodorantu ir galvoju, kad tai senamadiškas kūno purškiklis, turėjęs pakvėpinti ir užmaskuoti prakaito kvapą? Tokiu ankstyvoje paauglystėje esu naudojusi vietoje parfumo: pasipurški, kad kvepėtum. O ši priemonė kvepia visai neprastai: nudžiūvus ant odos išryškėja žaižaruojantis aromatas su aiškiai jaučiamais pačiuliais, saldžia vanile, lengvu ciklamenų ir vos jaučiamu bergamočių aromatu. Kvepalams neprilygsta, bet yra pigesnis nei tos serijos tualetinis vanduo, tad gal toks produktas sukurtas kaip alternatyva? Kad ir kas tai būtų, tačiau tikrai ne dezodorantas ta prasme, kuria mes suprantame dabar - tai ne priemonė, kuri saugo nuo prakaito ir nemalonių kvapų. Ir tiesą pasakius man toks produktas beprasmis: jei reikia dezodoranto - naudoju patikimai apsaugančią priemonę, kai norisi pakvėpinti odą - naudoju kvepalus arba kūno dulksną. Greičiausiai šis "dezodorantas" yra būtent pastarasis variantas - suspausto slėgio inde patalpinta kvapni kūno dulksna.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Na tiesiog neitiketina, kad 2023 metais dar kazkas gamina tokio tipo dezodorantus :D negi juos dar kas nors perka :) man toks vintazinis dalykas atrodo, kaip kad kokioj kompu pardej dar vadinamuosius "flopikus" pardavinetu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, pasirodo gamina! Aš gavau dovanų su Drogas pirkiniu, taip kad pasirodo ir gamina ir tikriausiai perka, jei yra pasiūla :D Pačiai žiauriai keista. Pati niekad nesugalvočiau tokio dalyko pirkti :D

      Panaikinti
  2. Bet C-Thru kvepalai, pamenu, būdavo visai nieko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paauglystėje taip, o dabar greičiausiai reiktų pauostyti, greičiausiai skonis jau gerokai pasikeitęs nuo laikų, kai pirkdavau C-Thru. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą