CURAPROX Be You balinanti dantų pasta arbūzų ir mėtų skonio

Sutinku, kad rinkoje pačios populiariausios yra mėtinės dantų pastos ir ne be priežasties - visi norime ilgai išliekančio švaros pojūčio ir gaivaus kvapo, o mėtos būtent tuo ir pasižymi. Tačiau kartais visos tos mėtinės pastos tiesiog pabosta ir valantis dantis norisi kažko kito. Tokiais atvejais dažniausiai ieškau vaisinių aromatų ir sukryžiavusi pirštus kas kart tikiuosi, kad bus pakankamai gaivos bei kad neprimins pieniniams dantims skirtų, vaikiškų dantų pastų. Šį kart įsigijau nepigią, tačiau jau pažįstamos firmos dantų pastą - įsimylėjome šios kompanijos dantų šepetėlius, tad gal ir pasta gali tapti pačia mylimiausia? Iš krūvos siūlomų skonių pasirinkau arbūzų ir mėtų ir nieko ilgai nelaukę pradėjome bandyti. 


Produktas: CURAPROX Be You balinanti dantų pasta arbūzų ir mėtų skonio
Gamintojas: "Curaden". Pagaminta Šveicarijoje
Paskirtis: valyti burnos ertmę, suteikti gaivumo, balinti dantis, atkurti emalį, regeneruoti gleivinę
Tinkamas tipas: nuo 6 metų
Labiausiai patiko: formulė rengta atsakingai
Labiausiai nepatiko: beveik neputoja
Kiekis: 60 ml
Kaina: 13,29 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė

Ką žada gamintojas: Natūrali balinamoji dantų pasta. Mažina dantų jautrumą, atstato emalį ir išlygina dantų emalio paviršinius pažeidimus, regeneruoja gleivinę ir mažina nemalonius procesus dantenose.
Santykinis dentino abrazijos skaičius RDA 50.

- natūralus seilių fermentas hidroksidazė natūraliai ir švelniai balina dantų emalį;
- natrio fluoridas (950 ppm) ir ksilitolis – ėduonies prevencijai;
- hidroksilapatita – mažina dantų jautrumą, atstato emalį ir išlygina dantų emalio paviršinius pažeidimus;
- vaistažolių ekstraktai – ramina ir regeneruoja gleivinę;
- pantenolis – mažina nemalonius pojūčius dantenose;
- aitriojo apelsinmedžio ekstraktas – naikina bakterijas;
- mentolio granulės – suteikia gaivumą;
- optinis mėlynasis filtras atspindi šviesą nuo dantų paviršiaus – baltumo įvaizdis;
- santykinis dentino abrazijos skaičius RDA – 50;
Be putojimo agentų (SLS).

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Xylitol, Panthenol, Aroma, Sodium Monofluorophosphate, Xanthan Gum, Cocamidopropyl Betaine, Microcrystalline cellulose, Decyl Glucoside, Maltodextrin, Hydroxyapatite (Nano), Glucose Oxidase, Mannitol, Mica, Sucralose, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Zea Mays starch, Glucose, Echinacea Purpurea Root Extract, Titanium Dioxide, Sodium Chloride, Sodium Metabisulfite, Calcium Carbonate, L-Menthol, Centella Asiatica Extract, Citrus Aurantium Amara Fruit Extract, Potassium Thiocynate, Polylysine, Cetyl Alcohol, Silica, Potassium Chloride, Tin Oxide, Harpagophytum Procumbens Root Extract, CI 73360.
Sudėtyje yra 950 ppm natrio flourido

Be mikroplastiko
Be triclosan
Be SLS


Mano nuomonė. Dantų pasta atkeliavo ryškiai rožinėje minkšto plastiko tūbelėje, supakuotoje kartono dėžutėje. Visai įdomu, kad gamintojas pasirinko tokį ryškų dizainą: abi pakuotės ne tik rožinės, bet dar ir turi matinio užbaigimo pagrindą su blizgiais tos pačios spalvos rutuliukais. Ryšku ir neįprasta, tačiau džiaugiuosi, kad pakuotės plastikas labai minkštas, patogus išspausti reikiamą priemonės kiekį lauk, lengva dozuoti norimomis dozėmis.

Kuo kvepia arbūzai ir mėta? Kvepia keistai ir neabejotinai - vasara. Jaučiasi tiek arbūzas, tiek mėta, tačiau dermė neįprasta, tad uostant iš pakuotės primena vaikiškas dantų pastas. Ir vis gi, valantis dantis skonis malonus, vaisinis ir suteikiantis pakankamai gaivos. Priemonė želinės konsistencijos su rožiniais grūdeliais. Tiesą pasakius taip ir nesuprantu, kokiu tikslu tie rožiniai grūdeliai buvo reikalingi - valantis dantis jie nesprogsta - didžiąją dalį jų tiesiog išspjaunu lauk su dantų pastos likučiais, tad... gal tik grožio ir estetikos reikalas?

Dantų pasta silpnai putoja lyginant su kitomis rinkoje esančiomis pastomis. Tiesą sakant man normaliau suputoja tik valant elektroniniu šepetėliu, o įprastai - putojimo praktiškai nėra. Tačiau ji labai švelniai valo dantis, iš ties nesausina burnos gleivinės, puikiai šalina apnašas bei suteikia švaros ir gaivos jausmą. Man patinka, kad po valymo dantys tampa slidūs ir atrodo labai švarūs. Na o kaip su balinimu? Nei viena pasta man regis negali labai žymiai balinti dantų, tačiau su kai kuriomis balinimo efektas matosi. Iš pradžių šios pastos naudojimo metu jokio efekto nemačiau, galvojau, kad visai nebalina, tačiau užteko nebenaudoti ir pastebimai, per kelias dienas įgavo gelsvesnį atspalvį nei įprastai - tad man pasirodė, kad pasta puikiai palaiko dantų baltumą, bet labai drastiško efekto tikėtis nereiktų.

Ar ši pasta man patiko, o gal tapo mylimiausia? Pasta man iš ties patiko, tačiau mylimiausia tikrai netapo - lyg ir trūko to putojimo, lyg ir norėjosi daugiau gaivos. Kartais po pastos griauždavo dantenas (dažniausiai po vizito pas odontologus). Galiausiai likus visai nedideliam likučiui jau jaučiu, kaip man ima atsibosti tas vaisinis kvapas, nors paprastai taip greit tikrai nebūna. Pasta šauni, gera, atsakingai pagaminta, tačiau deja, netapo mano mylimiausia.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Nemėgstu neputojančių pastų... Iš pradžių valant kaip ir nieko, bet įpusėjus toks jausmas, kad tos pastos išvis nebelieka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ir sakote - įpročio ir pomėgio reikalas. Aš pakankamai greit priprantu ir sakyčiau, kad valo ne prasčiau, nei intensyviai putojančios. Neretai ir geriau, tik mes pripratę - kur daug putų atrodo, kad ir valymas geresnis.

      Panaikinti

Rašyti komentarą