FITOKOSMETIK Baikalo atpalaiduojanti vonios druska su žemaūgės pušies ir citrinžolės ekstraktais bei kėnio aliejumi

Nors šiandien pirmadienis, bet mano bloge šiandien pasirodo  įrašas apie vonios priemones. Nors Fitokosmetik nusipirkau vasario pradžioje, bet po kiek daugiau nei mėnesio, vakar sunaudojau paskutinei voniai. Apskritai žiemos metu vonios priemonės pas mus naudojamos labai intensyviai ir sparčiai - ir kur nebus - po vonią bent kartą per savaitę turime visi trys ir visi trys mėgtame vonios priemones. Paskaičiuokime - mėnesiui visi kartu turime bent 12 vonių su vonios priemonėmis, tad... normalu, kad druskos ir putos ilgai neužsilieka. Ir taip nuolat, kiekvienais metais iki pat pavasario, kai vonios sezonas tiesiog uždaromas iki sekančio rudens. 
Šį kart sunaudojome Fitokosmetik (rusiška kosmetika) Baikalo vonios druska. Ironija, nes Baikalo ežeras yra gėlas ir druskos ten nelabai rasi, bet tiek jau to, keliaujame prie įspūdžių.


Produktas: FITOKOSMETIK Baikalo atpalaiduojanti vonios druska su žemaūgės pušies ir citrinžolės ekstraktais bei kėnio aliejumi
Gamintojas: OOO "Fitokosmetik". Pagaminta Maskva, Rusija
Paskirtis: vonios procedūroms. Mažinti nuovargį ir įtampą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: sudėtis
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 500 g
Kaina: 1,69 Eur
Kur galima įsigyti: Elevita, Martina

Ką žada gamintojas: Baikalo atpalaiduojanti druska mažina nuovargio, įtampos pojūčius. Sudėtyje žemaūgės pušies ir citrinžolės ekstraktai bei kėnio aliejus. Vonios procedūros suteikia kūno odai glotnumo ir švelnumo. 
Naudojimas: paskirstyti 250g druskos po tekančiu šiltu vandeniu (37-38 C temp.) pildant vonią. Vonios procedūrų trukmė 15-20min.


Pakuotė. Kartoninė dėžutė, suformuota taip, kad turėtų rankenėlę. Iš pradžių ta rankenėlė atrodė visai žaviai ir visai naudinga pakelti gana sunkų kartoninį maišelį. Viduje druska supakuota į visiškai paprastą plastikinį maišelį, kurį prakirpus turime atvirą produktą - juk galėjo gamintojas tiesiog supakuoti druską į užspaudžiamą maišelį? Žinoma galėjo, o dabar turiu ieškoti kuo maišelį užspausti iki kitos savaitės naudojimo. 

Kartoninės pakuotės dizainas yra skonio reikalas ir šios kompanijos pakuotės visiškai ne mano skonio. Fitokosmetik visuomet atrodo labai persistengta su dizainu, prikrauta vaizdų, paveikslėlių ir užrašų. 

Kvapas. Tikėjausi itin malonaus, atpalaiduojančio aromato, bet realiai jaučiu augalinį žolelių aromatą, tarp kurių iš ties galima identifikuoti spygliuočių kvapą.

Konsistencija. Vidutinio stambumo druska, tiesa, ties maišelio sienelėmis matosi drėgmė, tad greičiausiai tai ir bus vienas iš aliejų ar augalinių ekstraktų.

Sudėtis: Sodium Chloride, Rosmarinus Officinalis Extract, Pinus Pumila Extract, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Abies Alba Needle Oil, Lavandula Angustifolia Oil, CI 10020.


Poveikis. Gamintojas sako, kad vienai voniai reikia 250 g druskos! Rimtai? 250 g?! Čia pusę pakelio vienam kartui! Vieną kart tikrai bandžiau rekomenduojamą kiekį, o kitus kartus sumažinau iki man įprasto ir tiesą sakant jokio žymesnio skirtumo aš visiškai nepastebėjau. Tad kam vienam kartui naudoti pusę pakelio, jei jokis skirtumo neturi jei naudosime per pus mažesnį kiekį? Gal tik padidintume pirkimų dažnumą, tad ir pardavimus. 

Vonioje druska neblogai tirpsta, bet pamaišyti tikrai reikia, kad pilnai išdžiūtų. Druska nėra nepriekaištingos kokybės - ištirpinus buvo kelios dalelės nešvarumų, kuriuos aš vadinu 'žvyriuku'. Toks paprastai būna nuo akmens druskos. Jokio įtakos vonios procedūrai lyg ir nedaro, tačiau kai pabandai jūros druskos vonias, į akmens druskas žiūrėti nebelabai norisi. Kokybės skirtumas didžiulis.


Didžiausias nusivylimas mane aplankė supratus, kad išgirtos ir daugumos pamėgtos Fitokosmetik druskos mano skoniui per silpno kvapo. Jei iš pakelio užuodžiu augalinį kvapą, tai prisipylus vonią jis labai stipriai nuslopsta, kad yra vos jaučiamas, per silpnas atpalaiduojančiai kvapų terapijos procedūrai. Aaaa... man labai trūko intensyvesnio, ryškesnio kvapo, kuris iš ties padėtų atsipalaiduoti. 

Nežinau kaip vertinti šią druską - visiškai vidutinybė, kurios nei kiek negaila. Taip, sudėtis gera, ant odos nepalieka jokio riebumo pojūčio, padeda išmirkti odai. Bet atpalaiduojanti?  Greičiausiai visgi ne. Bet, jei ši druska buvo jūsų labai mėgstama ir dėl dabartinės situacijos nebenorite jos pirkti, siūlau alternatyvą.

Alternatyva.
Ši druska lietuvių gamintojo, kvapas tos pačios kategorijos, tik intensyvesnis nei Fitokosmetik, tirpsta geriau ir nepalieka pašalinių žvyriukų vonioje. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai