BOTAVIKOS Moisturizing & Care Cornflower Floral Water - rugiagėlių vanduo

Aš jokiais būdais neskatinu pirkti rusiškos kosmetikos, kartojuosi. Tačiau taip jau nutiko, kad jos namuose turiu nemažai ir bloge noriu palikti atsiliepimą sau pačiai. O taip pat visiems šios kosmetikos ženklams dedu žymę 'rusiška kosmetika', kad rasti būtų lengviau. 

Esu ne kartą bandžiusi hidrolatus ir man labai patiko juos naudoti vietoje veido toniko, todėl pamačiusi Botavikos rugiagėlių vandenį, pagalvojau, kad puiki galimybė grįžti prie hidrolatų, ypač šiuo metu, kai norisi rasti kokį naują, gerą iš ties veiksmingą toniką, tačiau akys nieko dominančio taip ir nepagauna. Nusipirkau ir velnias, kaip aš apsirikau su pasirinkimu.


Produktas: BOTAVIKOS Moisturizing & Care Cornflower Floral Water - rugiagėlių vanduo
Gamintojas: OOO "Botavikos" Pagaminta Maskva, Rusija
Paskirtis: drėkinti, tonizuoti ir atgaivinti veido odą
Tinkamas tipas: normaliai ir sausai odai
Labiausiai patiko: gal pakuotė?
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: 50 ml
Kaina: 6,69 Eur
Kur galima įsigyti: Elevita

Ką žada gamintojas: Skirtas normalios ir sausos odos priežiūrai, taip pat paakių odai. Drėkina, tonizuoja ir atgaivina odą. Lengva dulksna gali būti paskirstoma ant makiažo. Universali priemonė, kuri apsaugos jūsų odą nuo išsausėjimo, atgaivins karštą dieną, padės puoselėti natūralų odos grožį ir jaunystę. Augalų vanduo, dar vadinamas hidrolatu, pereidamas per augalą garų forma, įgauna visas gerąsias augalo savybes ir netgi mažą dalį eterinio aliejaus. Būtent todėl, kokybiškas, natūralus hidrolatas turi sodrų aromatą ir daugybę naudingų savybių. 
Naudojimas: Purkšti ant švarios veido ir kaklo odos. Galima naudoti prieš kremą arba visos dienos metu norėdami atgaivinti ar sudrėkinti odą. Tik išoriniam naudojimui.


Pakuotė. Nedidelis rudo stiklo buteliukas su užsuktu purkštuku ir skaidraus plastiko dangteliu. Buteliukas dar atkeliavo kartoninėje dėžutėje. Deja, bet pakuotės dizainas kelia dvejopus jausmus: tamsiai ruda spalva suteikia natūralumo įspūdį, tačiau krūva užrašų anglų ir rusų kalbomis tiesiog apkrauna, apsunkina visą dizainą. 

Kvapas neutralus, tačiau jaučiamas švelnus augalinis kvapas. 

Konsistencija vandens skystumo. Atrodo visiškai kaip įprastas vanduo.


Sudėtis: Centaurea Cyanus Flower Water, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid.


Poveikis. Nežinau, ar aš pati nepasižiūrėjau į sudėtines dalis ar tuo metu neužsifiksavo, kokia šio produkto sudėtis. Taip, pagrindinis ingredientas yra rugiagėlių vanduo, tačiau kartu gamintojas nusprendė panaudoti net du konservantus, kurių vienas - denatūruotas alkoholis. Pabandykite ant odos patepti alkoholio kokį mėnesį po porą kart kasdien - kas nutiks?

Pirmus kartus atrodė, kad tonikas iš ties drėkina ir tonizuoja odą. Man patiko jausmas pasipurškus - ant drėgnos, tik toniku papurkštos odos dengiu serumus, kurie geriau įsigeria į odą. Ir visgi, po poros savaičių pradėjau jausti negerus dalykus - pirmiausia mano skruostai tapo šiek tiek jautresni. Netruko prabėgti kelios dienos ir pastebėjau, kad jie vis dažniau būna paraudę. Iš pradžių neatkreipiau dėmesio ir toliau naudojau, kol nepradėjau pastebėti daug sausų odos plotų, ypač kaktos ir skruostų srityse, kur patenka daugiausiai priemonės.

Iš pradžių nesupratau, kad kaltas būtent šis produktas, pradėjau ieškoti tarp naudojamų priemonių ir pirmiausia nieko naujo neįnešti į veido odos rutiną, ir antra - po vieną eliminuoti produktus dėl kurių nesu tikra. Visi galai susivedė į šitą toniką - alkoholis veido priežiūros priemonėje nėra gerai. Tonikas, kurio pagrindą sudaro augalinis vanduo ir alkoholis - tikrai negerai, tiek sausai, tiek bet kuriai kitai veido odai. 

Alternatyva.
Pigesnis nei šis, kiekis dvigubai didesnis, sudėtis geresnė. Beje kompanija gamina ir rugiagėlių hidrolatą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Siaubas, ką gali pridirbti purškaliukas :/ Tikrai geriau hidrolatai arba gėlių vandenys iš Aromama, kelis bandžiau, tiko ir patiko. Evian purškiklis labai patiko, jį rodos galima net kūdikiams naudoti, kai vasarą labai karšta būna atgaivinti, kad nešustų odelė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia irgi hidrolatas, bet kažkodėl su alkoholiu. Reikia atidžiau žiūrėti, kad denatūruoto alkoholio sudėtje nebūtų ;)
      Evian ir Aromama nebandžiau, bet iš bandytų labai patiko Žiedė, Safloros rožių vanduo ir Avene veido purškiklis ;)

      Panaikinti
    2. Pritariu dėl Safloros rožių vandens, kitų nesu bandžiusi – tikrai labai geras.

      Panaikinti

Rašyti komentarą