YVES SAINT LAURENT "Black Opium" parfumuotas vanduo moterims

Nors jau prabėgo bemaž visas pirmasis pavasario mėnuo, tačiau nekantravau ir bloge labai norėjau papasakoti apie žiemos aromatą. Žinant mūsų lietuviškus orus, bemaž visas kovas buvo labiau žiemiškas, nei pavasariškas, tad Yves Saint Laurent 'Black Opium' puikiai įsipaišė į orus už lango. 

Black Opium aromatą pirmą kart pauosčiau prieš kelis metus, regis po sūnaus gimimo ir įsimylėjau. Tiesą pasakius labai ilgą laiką save stabdžiau, nes, na man lengva susižavėti kvapu, tačiau meilė po kurio laiko priblėsta. Būna ir taip, kad po kelių mėnesių kvapo ant odos nebegaliu pakęsti ir jaučiuosi nusivylusi pirkiniu. Tad pastaruoju metu stengiuosi vis dažniau išbandyti ant odos, papurkšti bent kelis kartus ir skirti sau daug laiko rimtam apsvarstymui. Ir visgi, po ieškojimų, uostymų, nuglostymų akimis parduotuvių lentynose aš galiausiai nusipirkau ir šiandien noriu šiek tiek papasakoti apie jau legendiniu spėjusį tapti aromatą.


Produktas: YVES SAINT LAURENT "Black Opium" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "YSL Beaute". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 50 ml. Parduodama 30 ml, 50 ml ir 90 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2014 m
Aromato kūrėjas: Nathalie Lorson, Marie Salamagne, Olivier Cresp ir Honorine Blanc
Kaina: 30 ml - 65,95 Eur; 50 ml - 98 Eur; 90 ml - 133 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, Kristiana, Eurokos ir kt.
Kvapo kategorija: gėlių - rytietiški/ prieskonių

Gamintojo aprašymas: Gurmaniškas gėlių ir kavos aromatas moterims. Moderni, nauja ir jaudinanti priklausomybės interpretacija. Black Opium aromatas – tai gurkšnis adrenalino ir nuolat greitėjančiam gyvenimui būtina energija.

Asmenybė. Užsispyrusi ir išskirtinė Black Opium moteris įkūnija naują Yves Saint Laurent dvasią. Ji laisva ir pasitikinti savimi. Ji spinduliuoja užburiančiu, bet kartu ir įžūliu moteriškumu. Ji nuolat ieško naujų patirčių – ir niekas jos nesustabdys.

Flakonas. Atsispirti Black Opium buteliukui sunkiau nei kada nors anksčiau – jo akmeninis dizainas tobulai moteriškas. Juodų blizgučių papuošimai įelektrina intensyvią juodo lako spalvą ir atskleidžia deginantį liepsnojančio moteriškumo žiedą.

Aromato sudėtis. Tai sukrečiančios juodos kavos energijos ir atkaklaus baltų žiedų derinys. Jaudinantis, jausmingas ir priklausomybę sukeliantis šviesos ir tamsos kontrastas.

Pirmasis kavos ir gėlių aromatas. Black Opium kvapas sukelia priklausomybę lyg pirmasis kavos gurkšnis. Aromatą įkvėpė meniškas šviesių ir tamsių kontrastų judėjimas - kavos pupelių akordų kartumas (kava dar niekada taip gausiai nenaudota kuriant moteriškus kvepalus) ir švytinčių baltų žiedų aromatas suteikia lengvabūdiškumo, balansuojančio ant ekstazės ribos, pojūtį. Pirmiausia kvepalai pažadina. Tuomet aromatas tampa švelnesnis ir moteriškesnis – skleidžiasi baltų Arabijos jazminų ir apelsinmedžių žiedų natos. Galiausiai užlieja neįtikėtinai patrauklios ir drąsinančios vanilės, kedro bei pačiulių natos – jos suteikia užbaigtumo, pilnumo pojūtį ir paslaptingos elegancijos.


ČIA

Viršutinė nata: kriaušės, rožiniai pipirai, apelsinų žiedai
Širdies nata: kava, jazminas, kartusis migdolas, saldymedis
Apatinė nata: vanilė, pačiulis, kedras, kašmyro mediena


Sudėtis: Alcohol, Parfum, Aqua, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Methyl Anthranilate, Amyl Cinnamal, Citral, Coumarin, Benzyl Benzoate, CI 15985, CI 17200.

ČIA

Pakuotė. Stiklinis plokščias buteliukas puoštas blizgučiais. Buteliuko centre skaidraus stiklo apvalus langelis, pro kurį matosi rausva spalva dažytas aromatas. Buteliuko dizainas iš ties atrodo įdomiai, manau leidimo metais galėjo būti labai patrauklus - ir buvo, iš ties akimis nuglostydavau pakuotę, bet pastaraisiais metais, parfumerijos rinkoje dominuoja minimalizmas. Tokios puošnios pakuotės atrodo greičiausiai perkrautos daugiau nei reikia.

Kvepalai dar atkeliauja derančio dizaino kartoninėje pakuotėje. Juodos spalvos dėžutė puošta blizgučiais nubarstytose YSL raidėse. Visiškai vakarinių kvepalų dizaino pavyzdys.


Kvapas. Tik pasipurškus jaučiamas intensyviai saldus sultingų, itin saldžių kriaušių ir rožinių pipirų aromatas. Pirmuoju įkvėpimu kavos kvapo niekaip neužuodžiu. Tik prasisklaidžius saldžioms natos ir padžiūvus ant odos kvapas tampa mažiau saldus ir imu užuosti žemišką, maltos kavos kvapą, saldintos kavos, tačiau kitokios, nei esu pratusi. Aromatas neprimena plikytos kavos kvapo, ji labiau primena šviežiai sumaltą, su sodriu žemės aromatu, šiek tiek saldymedžio ir vos vos jaučiamo migdolo. Deja, tačiau gėlių žiedų neužuodžiu. 
Visiškai išdžiūvęs ant odos aromatas susibalansuoja saldumo atžvilgiu - nebejaučiu tokio stipraus saldumo kvapo - ant odos jaučiasi sodrus, žemiškos kavos aromatas, puikiai derantis su saldžia vanile ir vos jaučiamomis pačiulio ir medienos natomis.

Tai seksualus aromatas, vakaro kvapas pasilinksminimui naktiniame klube, restorane ar romantiškam vakarui. Lyginant su kitais kvapai, kuriuos yra tekę uostyti tai sodriausias, itin gardus vanilės, kavos ir migdolų mišinio aromatas prie kurio tiesiog privaloma juoda suknelė, raudoni lūpų dažai ir aukštakulniai.

ČIA

Mano nuomonė, aromatas tinkamiausias:
     ☃ žiemos sezonui;
     ★ vakaro metui.

Deja, tačiau aš tikėjausi, kad šis kvapas turės ilgesnį išlikimą ir ryškesnį šleifą. Nors tai vakarinis kvapas, bet protingai dozuojamas jis užsiuodžia per ištiestos rankos ilgį. Žinoma, perdozavus visuomet galima šiuo kvapu užpildyti kad ir visą kambarį, tad būtent su šiuo kvapu rekomenduočiau atsargiai, ypač jei bandote juo kvėpintis dienos metu. Nesaikingas dozavimas gali sukurti atmosferą, kad esate ne laiku ir ne vietoje, tarsi tiesiai po naktinio klubo atkeliavus, pavyzdžiui, į darbą. Bandžiau šį aromatą purkštis ir dienos metu, bet visgi, mano galva vakarui šis kvapas daug labiau tinka, dera, yra priimtinesnis. 

Aromato išlikimas mane nuvylė - ant odos išsilaiko apie 4 valandas, o jau po 6-ių, būtina atnaujinti, nes visiškai nieko nebeužuodžiu. Nemeluosiu, tikėjausi ilgiau, o ir ant drabužių kvapas išlieka ne tiek jau ilgai (nors niekuomet nerekomenduoju purkšti ant jų - aromatai skirti odai, o ne jūsų palaidinėms, gal išskyrus šalikėlį, bet ir tai, tik tais atvejais, kai naudojate vieną aromatą ir kvapas nuo jūsų odos 'draugauja' su aromatu nuo skarelės).


Seksualus, sodrus, gundantis vakaro aromatas, kuriame tobulai dera vanilės, maltos kavos ir  migdolų aromatas. Nors šiuo metu populiarios minimalistinės formulės, tačiau šis aromatas yra vienas tų, kurį būtina pauostyti, pažinti ir arba pamilsite, arba negalėsite pakęsti. Beje, vyrams šis kvapas labai patinka, ne išimtis ir maniškis. Šiuo metu šis aromatas mano meilė, labai tikęs ir žiemos metu, saikingai dozuojant, net ir dienos metui.

Aromatas panašus į:
- ZARA "Gardenia"
- DIOR "Poison Girl"
- NISHANE "Hundred Silent Ways"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Šiandien užmačiau naują LES SENTEURS GOURMANDES aromatą - DOUCEUR D'AGRUMES, labai sudomina, tiesa, jokių atsiliepimų neradau, kaip suprantu, naujas aromatas, vasarai norisi kažko lengvo ir gaivaus. Lauksim nuolaidų :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą