PIRMAS ĮSPŪDIS. BIOTHERM "Life Plankton" eye cream - regeneruojamasis paakių kremas

Tiesą sakant, apie Biotherm kompaniją aš jau susidariau įspūdį. Prieš kelis metus buvau įsigijusi kompanijos advento kalendorių ir turėjau puikią progą pažinti krūvą šio gamintojo produktų. Deja, mano nuomone kompanijai visiškai neįdomios jų produktų sudėtys - jie siekia sukurti greit įsigeriantį produktą, bet negalvoja apie žalingus ingredientus sudėtyje ir nekeičia sudėčių metai iš metų. Suprantu, kad greičiausiai kompanija turi tokių pačių vartotojų ratą, bet... kažkada tų vartotojų neliks, o naujoji karta domisi ir atidžiai tyrinėja produktus, kuriuos dengia ant odos. 

Tad kompanijos vizija, sudėtys ir produkcija su mano požiūriu visiškai nedera, priemonės man netinka ir nepatinka. Ir visgi, turiu Biotherm paakių mėginį, kurį išbandžiau ir noriu trumpai papasakoti.


Ką žada gamintojas: Regeneruojamasis paakių kremas visų tipų odai.
Kiekvienais metais oda aplink akis vis plonėja. Tai paskatina smulkių raukšlelių atsiradimą ir išduoda senėjimo pradžią. Life Plankton™ Eye pripildyta didžiausios Life Plankton™ koncentracijos, švelnios gelinės tekstūros pavidalu, akivaizdžiai pagerina ir pagreitina odos regeneraciją. Oda aplink akių kontūrą akivaizdžiai pajaunėja. Ji tampa minkštesnė, labiau prižiūrėta. Jūsų oda bus apasaugota nuo neigiamo aplinkos poveikio, tokio kaip: šatis, vėjas, oro kondicionavimas bei tarša.
Naudokite ryte ir vakare aplink akių kontūrą.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: AQUA, CYCLOHEXASILOXANE, BIFIDA FERMENT LYSATE, GLYCERIN, PROPANEDIOL, ALCOHOL DENAT., POLYSILICONE-11, DIMETHICONE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, DI-C12-13 ALKYL MALATE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, PEG-10 DIMETHICONE, BIS-PEG/ PPG-16/ 16 PEG/ PPG-16/16 DIMETHICONE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, CARBOMER, PTFE, TRIETHANOLAMINE, DIMETHICONOL, CETEARETH-20, SODIUM HYALURONATE, SILICA, ADENOSINE, ASCORBYL GLUCOSIDE, CHLORELLA VULGARIS EXTRACT, BORON NITRIDE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, VITREOSCILLA FERMENT, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, BIOSACCHARIDE GUM-1, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, PENTYLENE GLYCOL, FAEX EXTRACT / YEAST EXTRACT, POLYGONUM FAGOPYRUM SEED EXTRACT / BUCKWHEAT SEED EXTRACT, ACRYLATES/ C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, CHLORPHENESIN, CI 77891/ TITANIUM DIOXIDE, MICA, PARFUM.


Kiekis: mėginuko kiekis 1 ml. Pilnas gaminio kiekis 15 ml
Kaina: 52,95 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas


Mano nuomonė. Aš neplanuoju apžvelgdama mėginius tyrinėti kiekvieną sudėtinę dalį ir vertinti, kiek saugus ir odai naudingas produktas gali būti. Tačiau labai noriu atkreipti dėmesį į 4 ingredientus, naudojamus kremo sudėtyje. Pirmas - denatūruotas alkoholis 5-tasis ingredientas, tad jo sudėtyje labai daug. Jis suteiks greito įsigėrimo iliuziją, tačiau iš ties didžioji dalis kremo nugaruos. Galiausiai... pabandykite ilgą laiką tepti ant odos denatūruotą alkoholį - per 2-4 savaites pastebėsite, kaip išsausėjo odos paviršius  - tepsite kremo daugiau ir taip tik didinsite priemonės daromą odai žalą.

Antrasis ingredientas - silikonas. Iš esmės šis ingredientas nėra blogas, jis suteikia odai lygumo ir švelnumo efektą bei sudaro ant odos apsauginę plėvelę. Bet mano patirtis sako, kad odos priežiūroje silikonai turi būti subalansuoti - per didelis kiekis kemša poras.

Teflonas veido priežiūroje? Aha! Mes kalbame, kad keptuves su teflonu reiktų mesti lauk dėl priemonės polinkio kauptis organizme, bet štai, kompanija gaminta paakių kremą su teflonu vietoje įprastų rišiklių. Naudokite į sveikatą, ar ne? 

Galiausiai žėrutis (Mica), kuris dekoratyvinėje kosmetikoje yra visiškai normalus ingredientas, tačiau veido priežiūroje? Įsivaizduokite kasdien paakius tepate hailaiteriu ir paliekate ant odos pusei paros. Koks efektas odos sveikatai? Žinoma, nuo žėručio paakiai atrodys sveikiau, šviesesni, tačiau tik atrodys, o ilgalaikėje perspektyvoje?

Taip, paakių kremas iš ties nepriekaištingai greit susigeria, suteikia paakiams švelnumo ir skaistumo. Ir visgi, kokia to kaina? Kelias dienas, naudojant mėginį neigiamo poveikio nepastebėsite, nusipirksite pilno dydžio pakuotę ir tepsite, tikėdami, kad padeda. Jei nesigilinsite į sudėtines dalis, pastebėję pirmuosius neigiamus poveikius imsite tepti dažniau ir daugiau, tad... esate užburtame rate. Ar jis vis dar veikia? Ar domitės kas įeina į jūsų mėgstamų kremų sudėtines dalis? Rimtai? Apie alkoholį žinojau, bet teflonas man pasirodė pakankamai ekstremalu ir visiškai nereikalinga.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip, žiūriu sudėtį, alkoholio ten tikrai neturėtų būti :D Taigi sausins odą ir tiesiog ją pažeis...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visos šio gamintojo priemonės su gausiu denatūruoto alkoholio kiekiu - kai jis 2-5 sudėtyse supranti, kad su šia kosmetika ne pakeliui. Nesuprantu, kaip šis prekinis ženklas vis dar turi pirkėjų.

      Panaikinti
    2. Taigi netrūksta žmonių, kurie pvz., perka pagal tai, kiek brangi priemonė ar pagal žinomą vardą arba pagal prabangią pakuotę, sudėtys jiems vienodai šviečia :)

      Panaikinti
    3. Taip, tikriausiai. Ir visgi, sunkiai tikiu, kad po kiek laiko nemato odos būklės pablogėjimo. O gal tiesiog neseka?

      Panaikinti
    4. Deja, esu pastebėjusi, kad kitiems genetiškai yra pasisekę su oda: gali tepti ką tik nori, ar išvis nieko netepti, ar praustis ūkiniu muilu (čia rimtai) - ir vis vien turi gražią odą, jų neberia ir t.t. :( Panašiai kaip su dantimis - kam genų loterijoje pasisekė, tam pasisekė (čia nekalbu apie tai, kad dantų prižiūrėti nereikia).

      Panaikinti
    5. Turėjau aplinkoje tokį žmogų - ne visada prausdavo, prausdavo bet kuo ir tepdavo bet ką. Atrodė tobula oda, niekad nesausėjo, nesiriebalavo, nebėrė - visiems buvo pavydu dėl taip nusisekusios genų loterijos. Po gerų 5-8 metų pasimatė pirmieji 'gerų genų' požymiai, kai beria rodos nuo visko - amžinai lygios, spindinčios odos savininkę nusėjo spuogais, bėrė nuo visko. Nežinau ar formulės, kuriomis nesidomėjo, ar atsaini priežiūra, bet nuo tada gerais genais nebetikiu - viskam reikia priežiūros, tik vieniems rezultatai po poros valandų jaučiasi, kitiems kelių metų prireikia. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą