CAFE MIMI "Citrus & Basil" kūno kremas su citrusinių vaisių ir bazilikų ekstraktu

Galvodama apie šios dienos įžangą jaučiuosi, kad su visa ta rusiška kosmetika jaučiuosi išsisėmusi, nors be šio dar turiu tris produktus, apie kuriuos ketinu palikti trumpus įrašus tinklaraštyje. Greičiausiai. O šį kart noriu pakalbėti apie Cafe Mimi kūno kremą, kurį savais laikais gyrė ne viena Youtuberė, na tos, kurios ieškodavo pigesnių sprendimų kosmetikai. Nusipirkau, išbandžiau, pasakoju, nekartosiu.


Produktas: CAFE MIMI "Citrus & Basil" kūno kremas su citrinių vaisių ir bazilikų ekstraktu
Gamintojas: OOO "Dizain Soap". Pagaminta Maskva, Rusija
Paskirtis: kūno odai - prižiūrėti ir gerinti būklę
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: nedidelė kaina
Labiausiai nepatiko: poveikis
Tūris: 110 ml
Kaina: 2,39 Eur
Kur galima įsigyti: Elevita, Eurokos

Ką žada gamintojas: Kūno kremas skirtas odai prižiūrėti, būklei gerinti. Sudėtis papildyta mandarinų ir bazilikų ekstraktais, sviestmedžių sviestu ir migdolų aliejumi.
Naudojimas: masažuojamaisiais judesiais tepti švarią sausą odą.


Pakuotė. Nedidelis, juodo plastiko indelis su užsukamu dangteliu. Pakuotė man labai priminė Lush kompanijos kaukių pakuotes, pagaminta iš labai panašios medžiagos. Indelio forma labai patogi išimti priemonę iš indelio bei laikyti rankose. Ryškiaspalvis pakuotės dizainas visai neatitinka kremo pavadinimo - pagrindiniai ingredientai yra citrinos ir bazilikai, tačiau etiketė ryškiai oranžinė su vaikiškais piešinėliais ant indelio. Akį patraukia tik tai, kad ryšku, bet estetikos čia maža.

Kvapas. Kai tikiesi gardaus ir ryškaus citrusų aromato, bet gauni kinietišką jo versiją... silpnai jaučiasi bazilikai, citrusus pritempti (jei labai norisi) galima. Ant kūno odos kvapas neišlieka ilgai ir gana greit išgaruoja.

Konsistencija. Nors priemonė užvadinta kūno kremu, tačiau iš esmės produktas atrodo ir jaučiasi kaip kūno losjonas. Sakyčiau kūno kremai būna sunkesnės ir riebesnės tekstūros.


Sudėtis: Aqua, Citrus Nobilis Fruit Extract, Ocimum Basilicum Extract, Vegetable Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Stearic Acid, Glyceryl  Monostearate, Cetearyl Alcohol, Urea, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid, Parfum, Citrus Sinensis Essential Oil, Citrus Aurantifolia Essential Oil, Citrus Limon Essential Oil, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linalool, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Citral


Poveikis. Priemonės sudėtis vidutinio saugumo. Nors pradžia atrodo visai gera, yra odą minkštinančių ir kondicionuojančių ingredientų, tarp kurių svietmedžių, kokosų ir jojobos aliejai. Tačiau kartu sudėtyje nemažai fototoksiškų ingredientų, kurie neigiamai reaguos su saulės spinduliuote. Nemažai nesaugių kvapiųjų medžiagų, nesaugių konservantų. Nerekomenduočiau po šio produkto naudojimo eiti į saulę.

Lengva priemonės konsistencija regis be didesnio vargo turėtų įsigerti į kūno odą, tačiau čia aš turiu problemų. Padengus ant odos tenka ilgai masažuoti, kol priemonė galiausiai įsigeria į odą. Šiek tiek erzina, kai vasarą norisi kuo spartesnio susigėrimo. Koks turėtų būti šios priemonės poveikis? Gamintojas sako, kad turėtų prižiūrėti ir rūpintis odos būkle? Ką tai reiškia? Man tai nieko nereiškia, nes nieko ir nepasako. Kremas nedrėkina, kremas nemaitina, nestangrina. Vienintelis poveikis yra švelnumas odai ir labai trumpalaikis, sakyčiau apie porą valandų ir mano odą tempia, mano oda tampa ir vėl sausa, o galiausiai, tą patį pusdienį dingsta ir švelnumas. 

Kremas tik dėl to, kad kažką pasitepti? Visiškai neveiksmingas produktas, kuris nebuvo vertas dėmesio tada, kai pirkome rusišką kosmetiką ir juo labiau nevertas dabar, kai ją ignoruojame ir vengiame.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Įdomu, o ar dar kam įdomios rusiškos kosmetikos apžvalgos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm, įdomus jūsų komentaro tikslas - ar norite mano atsakymo? Ar tikslas buvo pabandyti įžeisti?
      Bloge rašoma tai, kas šiuo metu mane domina, ką naudoju ir pan. Nedominančius įrašus galima tiesiog praleisti ;)

      Panaikinti
  2. Man taip pat keista, kodėl vis dar taip ilgai rašoma apie tai, ko gal nenaudosite, lyg ir ketinama pamiršti. Kiekvienas įrašas toliau reklamuoja, kelia aukščiau google paieškose. Įtariu, tikrai ne viena perka toliau iš smalsumo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu. Tipo nebepirksiu, nebenaudosiu, oh whell, bet kam tada rašyt apie tai? Juk kas ieškos atsiliepimų ir norės nusipirkti rusišką kosmetiką, ras ir padės apsispręsti... Kam to reikia?

      Panaikinti
    2. Cituojant: "Nedominančius įrašus galima tiesiog praleisti ;)" Kaip ir viskas aišku...;)

      Panaikinti
    3. Aukščiau kelti ar reklamuoti nėra tikslo. kažkuriame įraše minėjau, kad bandysiu atrasti alternatyvas ir parašysiu, kviečiau skaitytojus komentaruose dalinti savo atrastomis alternatyvomis vienai ar kitai rusiškai priemonei. Buvo liūdna girdėti, kaip merginos nerimavo, kad niekad neberas tokių gerų priemonių, kurias buvo atradusius naudodamos rusišką kosmetiką. Šių įrašų tikslas buvo ir yra parodyti, kad galima nusipirkti geriau, kad gailėti nėra ko. Apie jokią reklamą čia nė kalbos būti negali. Kaip tik paskaičius pastaruosius rusiškos kosmetikos įrašus merginos, jei dar galvoja apie įsigijimą (o visos žinome, kad įsigyti yra kur), apsigalvos ir verčiau įsigys bet kokią kitą, tik ne rusišką.

      Panaikinti
    4. Ech, kiek prieštaravimų pačiai sau. Kiekvienas pavadinimas kelia reitingą, nori nenori, SEO veikia, ir bloga reklama yra reklama, vadinkim kaip nori. Seniai norėjosi užklausti, bet nedrįsau, kol viena skaitytoja irgi neužsiminė, jaučiau, kad įsižeisite. Ir taip taip, jau regiu nurodymą eit lauk ir nebeskaityti, jei nepatinka. Gal tikrai metas. Daug metų seku, buvo naudingų apžvalgų, bet paskutiniai mėnesiai, gal net metai stebina. Bet keičiamės visi! Pagarba, kad nedingote ir į kritiškus komentarus atsakėte, faina :) Ačiū už naudingas apžvalgas, čia nuoširdžiai, prašau nieko nebandyti įžvelgti ;)

      Panaikinti
    5. Prašau, džiaugiuosi, jei galėjau padėti ir mano hobis pasitarnavo.
      Iš ties kai kurie komentarai žeidžia ir skaudina, net jei komentaro autorius neturėjo jokių piktų minčių. Per tuos metus taip ir neužsiauginau storos odos, kad nesureaguočiau. Gal dėl to visas socialinių tinklų šurmulys ne man.
      Niekur nesiunčiu jūsų išeiti. Jūsų neskaitymas ar skaitymas yra jūsų, o ne mano pasirinkimas. Tik paprašysiu suprasti ir tekstų autorius - visi mes žmonės, visi reaguojame ir ne visuomet geriausiai, kaip galėjome vienoje ar kitoje situacijoje.

      Panaikinti
    6. Taip, pritarsiu, kad kažkaip daugokai tų prieštaravimų, kažkaip susipainiota juose.... Išdrįsiu palinkėti išsigryninti ir geriau apgalvoti savo poziciją šiuo klausimu. Ir aš taip pat jau daug metų seku šį blogą :) Manau, kad apie naujas kosmetikos alternatyvas galima puikiai šnekėti jau nebeminint seniau nusipirktų rusiškų produktų. Pritariu, kad reikia kelti klausimus parduotuvėms, blogeriams, kurie dar vis parduoda ar perka rus.kosmetiką, gerai kad nepaliekate ramybėje jų :D

      Panaikinti
  3. Man irgi tas užkliuvo - rašo, kad išsisėmė, kad nebenori naudoti rusiškos kosmetikos, kad ji visada niekam tikusi buvo ir yra (nors anksčiau, iki 2022m.vasario mėnesio, tikrai buvo apžvalgų su patikusiais produktais) - kam toliau reklamuoti rus. kosmetiką, kam minėti tų firmų pavadinimus? Naudokit, sunaudokit, bet kam tos apžvalgos, kokia jų prasmė? Ir dar kažkokius įžeidinėjimus įžvelgia paprastame klausime apie rusiškos kosmetikos aktualumą šiuo metu... Ir dar primena, kad nepatikusias apžvalgas galima praleisti ir nekomentuoti, negadinti mat jai nuotaikos. Juokinga...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beje, pati labai griežtai pasisakote, kad eurokos, elevita ir kt. išimtų iš prekybos pagaliau visą rus.kosmetiką, kad vis dar iki šiol jos galima rasti. O tai kaip su Jūsų rusiškos kosmetikos apžvalgomis? Kur čia logika? Pardavinėti - blogai, bet rašyti vieną po kitos apžvalgas - viskas gerai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau pasakykite man, kur yra apžvalgos viena po kitos?
      Taip, kovojau su kosmetikos tinklais, bet vienas žmogus yra niekas prieš vėjo malūnus. Kai Eurokos grynasis metinis pelnas siekia 3 mln, vargu ar jiems rūpi vieno blogerio nuomonė. Ir ar dar kas nors be manęs parašė prekybos centrui? Kažkodėl krūva influencerių insta storiuose pradėjo labai reguliariai netyčia lankytis parduotuvėje.
      Ar jūs parašėtė jiems dėl rusiškos kosmetikos? Ar parašėte Elevitai, kurie atvirai pardavinėja? Ar parašėte influencerėms, kurios džiaugiasi pirkadamos už eurą su centais rusišką kosmetiką Elevitoje (būna jų insta storiuose pasidalinta).
      Dėl ko nusprendžiau parašyti apie rusišką kosmetiką atsakiau po pirmu šio komentaro postu, beje buvo minėta ir anksčiau.

      Panaikinti
    2. Eurokos rašiau, elevitai - ne. Tų kažkokių blogerių- vlogerių neseku, išvis iš lietuviškų nelabai ką seku, turbūt beveik nieko, tad apie jas nieko pasakyti negaliu.

      Panaikinti
    3. Dėl elevitos, deja, panašu, kad jie prekiaus rus.kosmetika dar ilgai, toks man įspūdis, jau tiek laiko praėjo, vis dar "išsiparduoda". Eurokos fizinėje buvau, bet nepažiūrėjau, ar dar kas liko, ėjau tik atsiimti užsakymo, tad nevaikščiojau po visą parduotuvę.

      Panaikinti
    4. Ačiū, kad rašėte Eurokos. Ir vienas žingsnis reiškia daugiau nei atrodo ar jaučiasi. Žinau koks jausmas, kai jokios reakcijos tavo veiksmas nesulaukia, ypač dėl dabartinių parduotuvės reklamos mastų.

      Instagrame dalinausi, kad Eurokos naujai užsipirko Naturos Siberikoz priemonių, kai paskutinį kart ten buvau ir užklijavo lipdukus "Made ir EU". Nors visi puikiai žino šios kompanijos ryšius su ruzija. Kai pastebėjau - pranešiau ir jie tik išėmė iš el.parduotuvės, o fizinėse toliau prekiauja.

      Panaikinti
    5. Jo, eurokos čia demonstruoja, kad pinigai nekvepia, apmaudu... :(

      Panaikinti
  5. PS: Ir, ne aš nesu balta ir pūkuota, prieš visus įvykius pirkau ir naudojau rusišką kosmetiką, turėjau man patikusių produktų. Dabar naudoju likučius, jau dabar ieškau alternatyvų ir kai kurias suradau (pvz., lietuviškas gelis pharma oil su alavijais - superinis). Nesu ir blogerė, bet tikrai nerašyčiau šiuo metu (ir apskritai bet kada nuo šiol) apie rusišką kosmetiką, tie Jūsų įrašai, tiesą sakant mane stebino, bet žiūriu, kad jie nesibaigia, o tai jau tikrai keistai atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Keistai neturėtų atrodyti, galite atsiverti etiketės "Nauji pirkiniai" įrašus ir matysite, kad nėra nieko rusiško ar naujo, ko nebūtų iki 2022 m. kovo pirkiniuose. Nieko naujo rusiško neperku, seku naujienas, skatinu nepirkti Beauty Jar, bet nežinau kiek žmonių mane realiai girdi. Dalindamasi svarbiomis žiniomis retai sulaukiu palaikymo. Bet pakanka kažkam nepatikti su įrašu ir sulaukiu kritikos. Žmogiška ir labai lietuviška. :)

      Kviečiu pasidalinti komentaruose, kuo pakeitėte mėgstamus rusiškus gaminius - toks ir buvo šių įrašų tikslas, kai merginos laiškuose nerimavo, kad bus sunku be pamėgtos rusiškos kosmetikos. Prisidėkite prie žinios skleidimo. Parašykite influenceriui, vis dar perkančiam Naturas Siberikaz, Beauty Jarus ir kt. Parašykite žinutę pardavėjams, kurie vis dar platina ir bendradarbiauja su rusiškais gamintojais.
      Ir parašykite komentarą su savo atradimais - padėsite kitoms merginoms atrasti :)

      Panaikinti
    2. Nebuvo čia kažkokia baisi ta kritika Jūsų atžvilgiu, visai normalus klausimas iškeltas dėl aktualumo, na, Jums atrodo kitaip ir tiek. "Labai lietuviška" - na, nežinau, prie ko čia tas lietuviškumas, tenka paskaitinėti užsienio kalbomis komentarus įvairiomis temomis, ten irgi visko pasitaiko, kartais net juokinga, kaip primena lietuviškas diskusijas :D
      Pardavėjam parašysiu, tiems visiems "infliunseriams" - ne, neseku, man neįdomu, daug šlamšto ir reklamos.
      Ir būtinai pasidalinsiu atradimais ;)

      Panaikinti
    3. Suprantu. Ačiū jums nuoširdžiai už jūsų požiūrį ir tikrai suprantu, kaip tai gali atrodyti iš šalies. Bet nei vienas įrašas neturi intencijų reklamuoti, netgi atvirkščiai, norisi pasidalinti alternatyvomis ir atradimais, išgirsti skaitytojų atradimus - vienam visko išbandyti neįmanoma,
      Labai lauksiu jūsų atsiliepimų su atradimais. :)
      Beje, kuo jūs vardu? Būtų maloniau kreiptis į skaitytoją vardu, nei atsakyti Anonimui ;)

      Panaikinti
  6. Na man tai atrodo viskas paprasta. Jei žmogus ieško atsiliepimo apie rusišką kosmetiką, tai ateina į šitą blogą, nes čia jos aprašoma tikrai nemažai. Spėju net praleidžia visas įžangas, kurios rūpi labiau nuolatiniams skaitytojams, ir pažiūri „labiausiai patiko/nepatiko“. Jei „nepatiko“ neatbaido – eina pirkt. Todėl suprantama, kad geriau tokių atsiliepimų nebūtų, o blogas su rusiška kosmetika sietųsi gerokai mažiau (čia turiu omenyje, kad google išmeta iš karto blogo rezultatus, kuriuos gal net ne visi paspaudžia ir eina perskaityti, bet jau asociatyviai sieja, kas apie tai rašo).

    Tačiau tai yra autorės pasirinkimas, kokiais motyvais vedina ji pasakoja. Jei ieškoma alternatyvų, gal reiktų įrašo „ieškau alternatyvų“. Visgi, tinklaraščiai yra vieno asmens šou ir komentatoriams nereikėtų piktintis, jei tas šou nepatinka ir gerbti norą pasakoti apie dalykus, kurie turėtų būti nebeaktualūs skaitytojams.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Deja, nereikia turėti iliuzijų, kad nepirks ruz kosmetikos... Kad šių dienų pavyzdys, su kosmetika nesusijęs, bet daug ką pasako: vienos tokios "dainininkės" facebook profilis nuo 1,5 tūkst. sekėjų per šias kelias dieneles padidėjo iki 1,8 tūkst. Štai kiek mylinčių kaimyninės šalies diktatorių, kiek laukiančių "išvaduotojų" ir nusispjaut jiems į visas vertybes :(

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą