#DOVANŲIDĖJOS. FORSUMUS - papuošalai iš natūralių mineralų. Kaklo vėriniai: "Intuicija"; "Visa apimantis" ir "Atostogos". Apyrankė: "TROPAS. Rožinis kvarcas"

Per šiuos ir praeitus metus nusprendžiau išbandyti daugiau lietuviškų papuošalų ir aksesuarų gamintojų. Neretai pasitaiko, kad nusipirkus labai reklamuojamų, populiarių gamintojų arba sudominusių, bet pernelyg daug atsiliepimų neturinčių papuošalus tenka nusivilti, nes... nutrūksta, pajuosta metalinės detalės, nusitrina, greit nebetinkami naudoti. Nors visiškų pigienų nesirenki, tačiau...

Šį kart noriu jums parodyti ir papasakoti apie tris, praeitos vasaros pradžioje nusipirktus vėrinius, kurių vieną nešiojau visą vasarą, kitą - daugiau nei pusę rudens. O ir šią vasarą vėriniai kartu su manimi nemažai apkeliavo ir tiesą pasakius kokybe kol kas esu labai, labai patenkinta.


Apie Forsumus nežinojau labai daug, pirmą kart mačiau reklamoje po to, kai ieškojau perlų ir natūralių akmenų vėrinio. Tuo metu algoritmai išmetė krūvas skirtingų parduotuvių su skirtingomis kainomis, skirtingomis detalėmis, skirtingais užsegimais. Nors planavau tik vieno vėrinio pirkimą, įsigijau tris.


Vėrinys "Intuicija"

Kaina: 32,00 Eur
Ilgis: 41 cm
Akmenukų dydis: 3,5 mm
Pagaminta iš: akvamarino + nerūdijančio plieno detalės
Kur įsigyti: Fosumus (Facebook, el.parduotuvė)

Žydra - "Intuicija"

AKVAMARINAS – akmuo, suteikiantis įžvalgos, drąsos ir laimės, užtikrinantis ilgalaikius ir sėkmingus santykius. Tai akmuo, kuris teikia mintims aiškumo, supratimo ir tolerantiškumo, skatina naujas idėjas, padeda išlaikyti emocinę pusiausvyrą, todėl ypač tinka kritiniais gyvenimo tarpsniais. Akvamarinas – akmuo, kuris suteikia kantrybės užbaigiant pradėtus darbus, įžvalgos, pamatymui naujų kelių, skatina siekti užsibrėžtų tikslų. Taip pat, tai dvasingumo ir sielos praskaidrėjimo akmuo.  



Fantastiško grožio, šviesiai mėlynas kaklo vėrinys iš smulkių, šlifuotų akvamarino akmenukų buvo mano meilė iš pirmo žvilgsnio. Beveik kasdien praeitą vasarą šį vėrinį nešiojau, ne išimtis ir šiemet, tiesa, greičiausiai šiek tiek mažiau, nebe kasdien, tačiau labai, labai dažnai ir kas kart juo džiaugiuosi.

Jei tikėsite magiška akmenų galia, ta akmuo, kuris suteikia emocinę pusiausvyrą, padeda mintims tapti aiškioms ir nešiotojui suteikia įžvalgos bei kantrybės pabaigti užbaigtus darbus. 

Vienintelis dalykas, dėl kurio abejojau įsigydama vėrinį buvo keistokas užsegimas - į apvalų ratuką reikia įkišti ant kito galo esantį metalo gabaliuką. Atvirai pasakius toks užsegimas neatrodo labai patikimas, tiesa? Per visą nešiojimo laiką papuošalas man tik kartą atsisegė, bet tą vakarą daug ir trankiai šokau, tad nesistebiu. Pasidžiaugiau, kad pajutau, jog vėrinys slysta nuo kaklo. Bet tiesa ta, kad su šiuo užsegimu visko gali būti, ypač, jei daug judėsite.

Tačiau pagirsiu, kad per naudojimo laiką aukso spalvos metalinės detalės nė trupučio nepasitrynė, spalva nenubluko, akmenukai neapsidaužė - atrodo kaip nauja. Nematau jokio skirtumo tarp to, kokią nusipirkau ir kokia ji yra šiandien, tad taip - kokybė tiesiog puiki, verta pasitikėjimo. 


Vėrinys "Visa apimantis"

Kaina: 32,00 Eur
Ilgis: 41 cm
Akmenukų dydis: 2 mm
Pagaminta iš: turmalino + nerūdijančio plieno detalės
Kur įsigyti: Fosumus (Facebook, el.parduotuvė)


TURMALINAS (meilė) - išskirtinis mineralas, galintis pateikti didžiulę pasakiškų spalvų įvairovę, net ir viename akmenyje. Turmalinų pagrindinė tema - meilė. Tačiau šis akmuo stiprina viską - meilę, draugystę, pinigus, verslą, energiją ir drąsą. Tai iš tiesų nepaprastas mineralas spinduliuojantis savo energiją į išorę ir traukte traukiantis sėkmę viskam ir visada.
Turmalinų spalvų spektras ir kokybė atspindi sąmonės augimą ir tobulėjimą. Įvairiaspalvių turmalinų papuošalus patartina nešioti tiems, kurie nori visko viename: materialios sėkmės ir dvasinio pabudimo. Poveikis sveikatai. Turmalinai stiprina nervų sistemą ir stimuliuoja medžiagų apykaitą, padeda susikoncentruoti ir išsklaidyti įvairias baimes.

Labai panašus į "Inticiją" vėrinys, tik šiuo atveju naudoti turmalino akmenėliai. Turmalino papuošalai apskritai man labai gražus, patrauklūs dėl savo spalvinės įvairovės: žalsvos, rožinės, rudos, baltos, melsvos... vėrinys tinka beveik prie bet kokios aprangos ir daugumai progų. Kaip ir akvamarino vėrinys, taip ir šis turi unikalų užsegimą, kuris per naudojimo laiką nė kiek nepasitrynė ir vis dar atrodo puikiai. Tiesa, šiuo atveju gamintojas rinkosi smulkesnius akmenukus, dėl to man juos dar lengviau derinti prie kasdienio stiliaus. Kartais kartu susegu abi, "Intuicijos" ir "Viskas viename" vėrinius, apsuku aplink kaklą ir nešioju kartu. Ir abejais džiaugiuosi vienodai.


Vėrinys "Atostogos (Mėlynas dangus)"

Kaina: 16,00 Eur
Ilgis: 45 cm
Dydis: 6 mm skersmens
Pagaminta iš: silikoninių ratukų + nerūdijančio plieno detalių + hermatito
Kur įsigyti: Fosumus (Facebook, el.parduotuvė)


Šiek tiek kitoks vėrinys, kuris man asocijuojasi su visiška vasara. Nors silikono rutuliukai nėra nei natūrali, nei labai norima medžiaga, bet šio vėrinio dizainas yra nepaprastas. Tik žvilgtelėjus spinduliuoja vasara, paplūdimiu, atostogomis, o kartais savaitgaliu kaime ant žolės. Šis vėrinys taip pat su auksinėmis detalėmis, tradiciniu užsegimu, kuris tikrai neatsisegs lakstant, šokant ar linksminantis.


Apyrankė "TROPAS. Rožinis kvarcas"

Kaina: 27,00 Eur
Ilgis: gaminamas pagal riešo apimtį
Dydis: 6 mm skersmens karoliukai
Pagaminta iš: rožinio kvarco
Kur įsigyti: Fosumus (Facebook, el.parduotuvė)


Apyrankių serija TROPAS (iš gr. τρόπος 'posūkis') - tai gaminiai, kurie nepaliks abejingų! Itin aukštos kokybės natūralus akmuo. Karoliukų dydis 6 mm. Išskirtinė nerūdijančio plieno detalė. Gaminama pagal nurodytą riešo apimtį cm./   

ROŽINIS KVARCAS (meilė sau) – meilės, švelnumo, gerumo ir vidinės ramybės akmuo. Dažniausiai rožinis kvarcas yra naudojamas meilės ritualams, nes skatina meilę, ir jausmingumą, atpalaiduoja. Tai galingas neišreikštų teigiamų jausmų, talentų ir saviraiškos akmuo. Šio kristalo energija skatina imlumą grožiui, menui, išlaisvina vaizduotę. Rožinis kvarcas pripildo gyvenimą vidine ramybe, išmintimi, sąmoningumu ir harmonija. Taip pat šis akmuo skatina intuiciją, meilę sau ir kitiems bei pozityvų požiūrį į gyvenimą, moko atleisti.   

Mano pastarasis pirkinys iš naujosios apyrankių iš natūralių akmenų serijos. Pasirinkau rožinio kvarco ir užsisakiau šiek tiek didesnę - norėjosi laisvumo ant riešo. Man labai patinka, kad gamintojas pasirinko vidutinio dydžio akmenėlius - didesni man asmeniškai ne visuomet gerai atrodo, o kelias smulkių akmenėlių jau turiu - 6 mm tiesiog tobulas dydis kasdienai - akcentas ant rankos yra, tačiau ne per ryškus ir puikiai tinka kasdieniam dėvėjimui. Kaip dėvisi kalbėti dar anksti, tačiau gumelė, ant kurios suverti karoliukai atrodo tvirta, kitų gaminių metalinės detalės nešiojasi labai patvariai, tad to paties tikiuosi ir čia. Pirmieji keli nešiojimai labai, labai patiko, o ir iš šio serijos nupirkau apyrankę vyrui. 


Nežinau ko tikėjausi užsakydama pirmuosius kompanijos papuošalus, tačiau esu labai patenkinta šių papuošalų kokybe, man labai patinka dizainai, idėjos ir protingos kainos. Beje, nepaprastai džiaugiuosi, kad prie kiekvieno gaminio surašyti akmenys, kurie naudojami gamybai - to galėtų pasimokyti ir kitos kompanijos. Aš nesu akmenų ekspertė, galiu atpažinti kokius 10-15 populiariausių. Nusipirkus papuošalą po kurio laiko pasimiršta sudėtingesnis akmens pavadinimas, o va toks lapelis su informacija - puikus priminimas, kai norisi žinoti, iš ko gaminta, tiesa? To labai pasigendu pas kitus papuošalų gamintojus. Gerai, jei asortimentas nekinta, o jei kinta? Tad tie lapeliai man fantastiška idėja.

Forsumus turi labai įvairios stilistikos papuošalų, priima individualius užsakymus ir nuolat keičia asortimentą. Aš asmeniškai dar galvoju apie raudono siūlo apyrankes, man patinka pusbrangių akmenų apyrankės, noriu įsigyti smulkių perlų vėrinį. Tad tikiu, kad draugystė su kompanijos produktais nesibaigs tik šiais gaminiais.

Būtinai norisi papildyti, kad Forsumus ne tik gamina pagal užsakymus, dažnai keičia asortimentą, tačiau dažnai taiko patrauklias nuolaidas - užsiprenumeravus naujienlaikraštį, gausite informaciją apie nuolaidas į pašto dėžutę ir niekad nepražiopsosite. 


Ar esate pirkę Forsumus papuošalų?
Kokias papuošalų parduotuves jūs mėgstate? 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Aš irgi turiu papuošalų iš Forsumus - juodus karoliukus su baltom žvaigždutėm (kaklo vėrinys) ir auskarus su agatais (mano zodiako ženklui tinkantis akmuo). Beje, tie juodi karoliukai man "prilipo" labiau nei visų rekomenduojami perlų vėriniai - turiu ir tokį, bet ne iš Forsumus, tik nešioju kur kas rečiau nei ta tamsių karoliukų su baltom žvaigždutėm. Beje, Forsumus labai dažnai visokių smagių nuolaidų taiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Forsumus nuostabūs - visiškai pritariu, net pati nesuvokiu, kaip jų papuošalus nešioju gerokai dažniau, nei kitus. Kokybė tiesiog nuostabi.
      Mačiau jūsų vėrinį "Penkios žvaigždutės" - atrodo labai patogus ir universalus - tiek kasdienai, tiek pasipuošimui :)

      Ačiū už papildymą dėl nuolaidų - iš ties jų dažnai būna, papildysiu įrašą ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą