CALYPSO Sun Protection Deep Tanning "Monoi Tahiti" apsauginis ir įdegio aliejus su SPF 15

Jau liepa, tad metas pradėti pasakoti apie saulės kosmetiką? Birželio antroje pusėje turėjome pakankamai laiko išbandyti priemonės pakankamai intensyvios saulės sąlygomis. Visus keturis produktus jau neblogai ištestavau, tad po truputį pildysiu blogą. Pradėti noriu nuo įdegį skatinančios priemonės. Jei skaitote mano blogą, žinote, kad apie 13-a pastarųjų metų labai sunkiai įdegu. Nežinantiems galiu papasakoti, kad galiu praleisti visą dieną paplūdimyje be SPF ir neįdegsiu, kai draugai su stipriausiu SPF jau po 3-5 val. bus raudoni kaip vėžiai. Ir tai tiesa, kažkas pasikeitė po mano smegenų operacijos - anksčiau degdavau gražiu šokoladiniu įdegiu, o po operacijos - nebegaliu įdegti ir dėl minimalaus įdegio man tenka pasistengti. Kelis pirmuosius metu dariau nesąmones ir iš vis nenaudojau SPF, nenaudojau nieko! Nedarykite taip - žalojate savo odą! Paskui sekė įdegį skatinančių priemonių bumas, kurios padėdavo įgauti švelnaus rusvumo, bet niekada neįgaudavau tos gražios šokoladinės odos efekto. Pastaruosius metus jaučiuosi prastai naudodama tik įdegio priemones, tad visuomet stengiuosi rasti kažką su SPF - man reikia ne tik įdegio, bet ir sveikos odos, tad... šiais metais turiu Calypso aliejų su SPF15, kuris kartu ir skatina įdegį. Ne pats stipriausias spf faktorius, bet įdegti tai vis tiek noriu.


Produktas: CALYPSO Sun Protection Deep Tanning "Monoi Tahiti" apsauginis ir įdegio aliejus su SPF 15
Gamintojas: "Calypso Linco Care" Ltd. Pagaminta Manchester, Anglija
Paskirtis: apsaugoti nuo UVA + UVB spindulių ir skatinti įdegimą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: padeda greičiau įdegti
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: 200 ml
Kaina: 10,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Apsauginis ir įdegio aliejus su vidutine apsauga.
Purškiamas sausasis aliejus padeda apsaugoti odą nuo žalingo saulės spindulių poveikio ir leidžia įgauti gilų, tamsų, intensyvų įdegį. Vandeniui atspari priemonė pasižymi vidutine apsauga.  Sudėtyje yra Taičio gardenijų žiedų ekstrakto, tirozino.
Naudojimas: Gaminį purkškite prieš išeidami į saulę. Tolygiai purkškite ant švarios sausos odos. Purkškite atviras odos sritis, įmasažuokite į odą. Dažnai pakartotinai purkškite apsaugai palaikyti, ypač suprakaitavus, paplaukiojus arba nušluosčius rankšluosčiu. Naudokite pagal odos poreikį.


Pakuotė. Tamsiai rudo plastiko buteliukas su užsukta pompa ir purškikliu. Iš pirmo žvilgsnio pakuotė atrodo žaviai, neperkrauta papildomais elementais. Tačiau pakuotė nėra kokybiška ir nėra patogi. Buteliuką nepatogu laikyti rankose, o pompa dažnai stringa purškimo metu, kas kart atšoka su garsu, tad... deja kokybės čia nėra.

Kvapas iš pradžių stiprus alkoholio, o tuomet jaučiamas saldumas. Beje, prie to saldumo vabaliukai lenda dažniau nei įprastai, tačiau didelės problemos tikrai nėra.

Konsistencija skysta, vandens skystumo produktas, dažytas tamsiai ruda spalva.


Sudėtis: Alcohol Denat, Ethylhexyl Methoxycinnamate, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Benzophenone-3, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Triazone, Cocos Nucifera Oil, Sorbitan Isostearate, Caproyl Tyrosine, Glyceryl Oleate, Tocopheryl Acetate, Gardenia Tahitensis Flower Extract,
Tocopherol, Parfum, Alpha-Isomethyl lonone, Linalool, Hydroxycitronellal, Citronellol, Eugenol, CI 16035, CI 19140, CI 42090.


Poveikis. Deja, tačiau priemonės sudėtis nėra labai gera. Pirmasis ingredientas - denatūruotas alkoholis, kuris ne tik tirpiklis, bet gali ir sausinti odą, pažeisti apsauginį odos barjerą. Toliau nesaugus UV filtas, saugūs minkštikliai ir silikonas. Kuriuos seka žalingas UV filtras, tuomet porą saugių UV filtrų ir kokosų aliejus. Sudėtyje daug potencialių dirgiklių ir galimai toksiškų konservantų. Ilgesnio naudojimo eigoje jie pažeidžia, sausina odą ir gali sukelti daugiau neigiamų pasėkmių. Galiausiai įprastomis sąlygomis tokie ingredientai gal būtų pusėtini, tačiau įsivaizduokite šitą kokteilį kas kart kaitrioje saulėkaitoje, reaplikuojamą dažnai? Neatrodo labai saugu ir jei atvirai - būna ir saugesnių įdegio priemonių sudėčių.

Priemonė nėra sausas aliejus, tai greičiau įmantrus pavadinimas purškiamo aliejaus formulei. Priemonė visai lengvai pasidengia ant odos, tačiau kartu nudažo ruda šilto atspalvio spalva, su šiek tiek oranžinės. Ne pats maloniausias vaizdelis, bet gal tai aspektas dėl kurio produktas veikia? Iš ties lengva pastebėti, kur padengiau aliejų, o kur ne, tad gal nebambėsiu. 

Didžiausias klausimas - ar produktas padeda įdegti? Taip, padeda ir visai neblogai - per kelias valandas kelis kartus reaplikuojant priemonę iš ties oda įdega - ne šokolado atspalviu, ne maksimaliai juodu, bet įdega. Ir visgi, neigiamą poveikį jaučiu kas kart po naudojimo - po paplūdimio nusiprausus būtinai turiu tepti odą intensyviai drėkinančia priemones, nes iš ties sausina. Tad nors aliejus veiksmingas, tačiau aš jo neketinu naudoti nuolat, gal kartas nuo karto, bet ne ištisai - sudėtimi esu nepatenkinta, saugumo jausmo nėra. Kas iš to įdegio, jei įdegu nesaugiai, o dar ir odą išsausinu? Nerekomenduoju.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų H&M nagų lakas "503 Peony Pop"

Komentarai