LISTERINE "Green Tea" burnos skalavimo skystis be alkoholio

Nors burnos skalavimo skystis nėra būtinas ir nors mums jo nuolat nereikia, tačiau kartas nuo karto namuose atsiranda po butelaitį, kurį dažniausiai sunaudoja mano vyras - jam labai patinka burnos skalavimo skysčiai. Dėl savo jautrios burnos gleivinės, aš visuomet stengiuosi rinkti tokius, kurie būtų šiek tiek švelnesni ir negriaužtų. Pastarąjį kart pamačiau žaliosios arbatos Listerine, tad nusprendžiau išbandyti.


Produktas: LISTERINE "Green Tea" burnos skalavimo skystis be alkoholio
Gamintojas: "Johnson & Johnson". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: valyti burnos ertmę
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: šiek tiek švelnesnis skonis
Labiausiai nepatiko: šiek tiek "kliūva" nevisai saugi sudėtis
Tūris: 500 ml
Kaina: 6,95 Eur
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: prekybos centrų kosmetikos ir higienos skyriuose, vaistinėse, kosmetikos parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Ši burnos skalavimo priemonė su žaliosios arbatos ekstraktu ir fluoridu rūpinasi, kad dantys būtų sveiki ir stiprūs. Priemonės sudėtyje nėra alkoholio, jai būdingas švelnus skonis. LISTERINE GREEN TEA burnos skalavimo skystis džiugina ilgai išliekančia gaiva ir geresne apsauga nuo ėduonies nei vien valantis dantis šepetėliu.
Sudėtyje yra žaliosios arbatos ekstrakto, fluorido.
Sudėtyje nėra alkoholio.
 
Naudojimas: Skalaukite burną ryte ir vakare po dantų valymo šepetėliu. Įpilkite 20 ml (4 × 5 ml arbatiniai šaukšteliai) į stiklinę, skalaukite dantis ir dantenas maždaug 30 sek., tuomet išspjaukite. Vaikams nuo 6 iki 12 m. naudokite 10ml. Nenaudokite, jei įsigyjant apsauginė butelio plėvelė yra pažeista. Neskieskite, nenurykite ir negerkite iš butelio. Jei naudojate maisto papildus su fluoru, dėl priemonės naudojimo pasikonsultuokite su odontologu.

Sudėtis: Aqua, Propylene Glycol, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Poloxamer 407, Sodium Saccharin, Aroma, Eucalyptol, Benzoic acid, Sodium Benzoate, Methyl Salicylate, Thymol, Sodium Fluoride (220 ppm F), Menthol, Sucralose, Camellia Sinensis Leaf Extract, Caffeine, CI 47005, CI 42053.
Sudėtyje yra 220  ppm natrio flourido


Mano nuomonė. Listerine skaidraus plastikinio buteliuko pakuotė puikiai atpažįstama rinkoje, tad per daug nekintanti pakuotė nesikeičia jau ilgą laiką. Skiriasi tik etiketės, šiuo atveju žalia su sidabriniais akcentais. Priemonę dauguma žmonių dozuoja tiesiog gerdami iš kaklelio, bet man tai neatrodo labai higieniška, todėl ir saviškiams vis primenu, kad naudotųsi vonioje esančia stiklinaite.

Skalavimo skystį su žaliąja arbata rinkausi dėl švelnesnio skonio. Na taip, šiek tiek jis švelnesnis, tačiau bent truputį ilgiau skalaujant - aštrumas yra. Ir nors priemonė užvadinta žaliąja arbata, tačiau iš esmės tai eukalipto kvapas, kuris gali būti net labai stiprus. Ir visgi, smagu matyti, kad gamintojas naudojo šiek tiek natrio flourido, kuris apsaugo nuo ėduonies susidarymo ir skatina remineralizaciją. Nors tokio kiekio nepakanka dienai, tačiau jis puikiai papildo kasdienę burnos priežiūrą. Iš burnos skalavimo skysčio flourido nesitiki, tad geriau šiek tiek, nei nieko.

Sakyčio nieko labai išskirtinio, tai standartinis Listerine, kuris pakankamai aštrus, ilgiau skalaujant gali griaužti burnos ertmę. Jei tikitės žaliosios arbatos skonio - nieko panašaus, čia vyrauja eukaliptas. Man asmeniškai norėtųsi dar švelnesnio, bet vargu ar iš Listerine to galima tikėtis. Standartiškai šios kompanijos produktai labai aštrūs.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai