ZARA Olfactive / No.06 parfumuotas vanduo "Elegantly Tokyo" (v.2021). "A Celebration of Destiny"

Aš labai džiaugiuosi įsigytais Zara aromatais. Nors jie tikrai nėra labai stiprūs, neneša šleifo per kelis metrus ir neišsilaiko ant odos visą dieną, tačiau kvepalų kombinacijos man puikiai tinka kiekvienai dienai. Nors iki šiol jums pasakojau apie vieną aromatą, bet kas kart vis gilindamasi į įmonės kvapų sistemą jau suprantu, kad Zara turi pigesnę liniją su spalvotais kvadratiniais buteliukais, tuomet Chapter liniją su volelio formos skaidriais buteliukais ir galiausiai skaidrius stačiakampio, kurių daugumą kvapų kūrė Jo Malone. 

2021 m. rinkoje pasirodė Zara ir Jo Malone sukurta pasaulio miestams skirta kolekcija, kurį sudaro devyni skirtingi aromatai - nuo rytų iki vakarų, didžiausi, populiariausi ir unikaliausi. Ne visi miestų kvapai man patiko ir ne visus pavyko pauostyti, tačiau iš bandytų dar keli paliko gerą įspūdį. Gal kada nors, o kol kas įsigijau Tokyo įkvėptą aromatą, testavau ir labai spirgu papasakoti savo įspūdžius.


Produktas: ZARA Olfactive / No.06 parfumuotas vanduo "Elegantly Tokyo" (EDP)
Gamintojas: "Industria de Diseno Textil". Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 40 ml. Parduodama 10 ml; 40 ml ir 75 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2021 m.
Aromato kūrėjas: Jo Malone (Jo Loves)
Kaina: 10 ml - 5,95 Eur; 40 ml - 17,95 Eur; 75 ml - 25,95 Eur
Kur galima įsigyti: Zara parduotuvėse arba internetu
Kvapo kategorija: gėlių - medienos

Gamintojo aprašymas: Parfumuotas vanduo moterims ir vyrams „Likimo garbinimas“, – „Jo Loves“ įkūrėja Jo Malone, apdovanota Britų imperijos ordinu (CBE).
Aromatas skleidžiasi lelijos, arabinio jazminaičio ir akigalos medienos natomis.


Viršutinė nata: lelija
Širdies nata: jazminas
Apatinė nata: akigalos mediena


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Linalool, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl SalicylateGeraniol, Benzyl SalicylateBenzyl AlcoholCitronellol, Isoeugeniol, Farnesol, Benzyl Benzoate, Methyl 2-Octynoate.
Augalinės kilmės alkoholis 80%


Pakuotė. Zara kvepalai, nors ir nėra patys pigiausi, kokius tik galima rasti, bet palyginus iš ties pigūs, o iš pigių kvepalų nesitiki nei įspūdingos pakuotės, nei apskritai pakuotei skirto didesnio dėmesio. Jau džiūgavau Nude Bouquet pakuote, tačiau šios kolekcijos pakuotė dar įspūdingesnė.

Kokybiško, žalsvo kartono kaip knyga atveriama dėžutė labai tvirta, tekstūruota, maloni liesti. Kvepalai, kvepalais, bet man pati pakuotė labai maloniai kvepia dažais ir popieriumi. Mėgstu šviežiai spausdintos knygos kvapą ir čia jaučiu beveik tokį pat aromatą. Pakuotė minimalistinio dizaino, pastelinės spalvos. Visa informacija pateikta ant baltos apsauginės įmautės.

Dėžutės viduje dėkle įdėtas minimalistinio dizaino, skaidraus stiklo buteliukas su juodo plastiko dangteliu. Švarus, elegantiškas buteliukas tiesiog patrauklus savo paprastumu - ir visai nereikia jokių papildomų dekoro elementų. Vienintelis pakuotės minusas mano akimis yra buteliuko dėklas - jame kvepalai labai laisvai įdėti, nėra tvirtumo, pavertus pakuotę aromatas tiesiog iškrenta lauk. 

Tiesa, kvepalai atkeliauja su tekstūruotu baltu atvirlaiškiu su to miesto dvasią simbolizuojančiu statiniu. Šiuo atveju atvirlaiškį puošia japoniško stiliaus šventykla. Apskritai visas dizainas labai kruopščiai apgalvotas, minimalistinis, elegantiškas, kokybiškas, maloniai nuteikiantis ne tik akis, bet ir rankas - malonu ne tik žiūrėti, bet ir liesti. Gražu, patrauklu, elegantiška.


Kvapas. Aš įsimylėjau šiuos kvepalus nuo pat pirmojo pabandymo. Nors Japonija nėra mano svajonių šalis ir aš niekad neįsivaizdavau, kad man patiks Tokijo miestui dedikuotas aromatas, tačiau šį kvapą tiesiog dievinu. Tik pasipurškusi jaučiu žalią, gaivią lelijų natą, kuriai slopstant atsiranda kuklus, lengvas jazminaičių aromatas. Lengvos medienos natos atsiranda kvapui jau džiūvant ant odos, švelni, šilta medienos nata tobulai papildo baltų gėlių puokštę.

Šis aromatas labai paprastas, nekomplikuotas, netgi minimalistinis. Paprastai galvodami apie Japoniją įsivaizduojame sakurų žiedus, saldžiai gaivų vyšnių žiedų aromatą, tačiau čia nieko panašaus nėra. Šiuo atveju į idėją pažvelgčiau kitu kampu - Japonijoje populiarus minimalizmas, paprastumas ir nekomplikuotos idėjos. Būtent toks šis kvapas ir yra - labai moteriškas, gražus, žalias, gaivus, visiškai neturintis saldumo, tačiau delikatus, minimalistinis ir elegantiškas. Ir gal tik šiek tiek, vos vos muiliškas. Tobulas kasdienai, nepakartojamas ir unikalus - nepamenu nieko panašaus.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui, nors gražiai įsikomponuoja karštu, drėgnu oru;
     ☀ dienos metui.

Zara aromatai greičiausiai niekuomet nebus tie, kurie pripildo visą kambarį kvapu ir užgniaužia kitų uosles."Elegantly Tokyo" ne išimtis - užuodžiamas per ištiestą ranką, tačiau palaipsniui slopsta, kol galiausiai, po maždaug 4 valandų jaučiamas tik prie pat odos. Puikiai žinau, kad Zara nepasižymi ilgu išlikimu, tad esu visai patenkinta 5 valandų išlikimu ant odos. Kai kaina nedidelė, galima kelis kartus dienoje ir pasipurkšti pakartotinai.


Unikalus, elegantiškas, moteriškas, gaivus, žalias lelijų ir medienos aromatas su minimalistine kombinacija. Aš įsimylėjau, jis nuostabiai skamba ant mano odos, maloniai nuteikia uoslę. Nekomplikuotas lelijų ir medienos aromatas tobulas pavasario sezonui ir visgi, puikiai dera ir su karštais, drėgnesniais klaipėdietiškais orais. Dabar gailiuosi tik vieno - kad perkant nebuvo didesnės pakuotės - būčiau mielai įsigijusi 75 ml butelaitį. 

Aromatas panašus į:
- BDK "Wood Jasmine"
- BOTTEGA VENETA "Knot"
- MUGLER "Mugler Cologne Run Free"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai