#99/2022 Spalio mėnesį baigiau

Šiandien visi žmonės keliauja po Lietuvą, kas kapelius lanko, kas gimines. Kiekvienais metais tikiuosi, kad jau šiemet nebus tų kamščių, bus mažiau mašinų, tačiau nebūna... kiekvienais metais pakliūvame į eiles, nebent nusprendžiame kapus lankyti dienos ar ryto metu. Tačiau šiais metais lankome vakaro metu, o po to - pas tėvelius. Ilgai nedelsusi šiandien pristatau spalio mėnesio baigtas priemones bei galutinę nuomonę apie kiekvieną jų.


Kūnui

Visai malonios vonios putos, su maloniu, vonioje gerai jaučiamu aromatu, atpalaiduojančios, nebrangios ir skalsios. Puikus kainos ir kokybės santykis - ir šiais metais šių druskų ieškosiu įsigyti, nes mielai pakartočiau.

Rituals kvapai yra tiesiog fantastiški, geresnių kosmetikos priemonių aromatų tiesiog nežinau. Ir nors šiaip jau nesu didelė apelsinų gerbėja, tačiau šis aromatas ir šveitiklis man labai patiko. Puikiai šveičia kūno odą, dieviškai kvepia ir tas riebaliukas ant odos nelabai apsunkina. Priemonė fantastiškai minkština kūno odą, suteikia skaistumo, šilkinio švelnumo... Puikus šveitiklis. 
Mielai pakartočiau.

Vienas švelnesnių kūno prausiklių ir nors yra skirtas vaikams, patiks ir jautresnę odą turintiems suaugusiems. Puikiai prausia, nesausina, turi švelnutį, labai malonų aromatą. Tiek kad pakuotė visiškai netinkama keliauti - dangtelis nėra sandarus ir pro pavirtusio buteliuko kraštus išteka priemonė.
Pakartotume.

Greit susigeriantis losjonas, kuris suteikia šilko švelnumo odai, šiek tiek maitina sausą odą ir turi stiprų, ilgai išliekantį aromatą. Neblogas produktas, bet tikriausiai ilgą laiką negalėčiau naudoti dėl stipraus aromato.

Plaukams

Toks jausmas, kad kaukė stipriai primaitina plauką, suteikia daugiau paklusnumo ir švelnumo. Primaitintas plaukas automatiškai atrodo ženkliai geriau. Mielai įsigyčiau didesnę pakuotę, tačiau konkrečiai šios kaukės niekur nerandu. Įdomu ar ji dar parduodama?

O va ši plaukų kaukė mane nuvylė. Nors žadėjo būti atkurianti pažeistus plaukus, bet nieko panašaus... po jos plaukas išsipūsdavo, įgaudavo lengvumo, purumo, o tai yra visiškai priešinga tai, ko tikisi pažeistų plaukų savininkės. Apmaudu, bet šios kaukės aprašymas neatitinka poveikio, ilgainiui ėmė labai erzinti ir vyriškus kvepalus primenantis kvapas. Galiausiai tiesiog ne, kaukės tikrai nekartočiau ir kol kas nieko naujo iš šio gamintojo produkcijos bandyti nenoriu.

Veidui I

Puikios, švelnios ir nepriekaištingai odą prausiančios putos, kurios nesukelia jokio odos diskomforto. Po prausiklio oda nesijaučia išsausėjusi, įgauna švelnumo ir jaučiasi labai maloniai. Fantastiškas efektas, puikus produktas, kurį mielai pakartočiau.

Turėjau dar vieną pakuotę, kurią gavau pirkdama Douglas. Kremas iš ties maitina odą ir ją apsaugo, bet kreme jaučiamas avies vilnos kvapas mane ilgainiui ėmė erzinti. Galiausiai naudojimo pabaigoje mano skruostai tapo jautrūs ir paraudę... manau, kad kaltininkas būtent šis kremas... Nežinau, ne, nu ne ir ne už tokią kainą, net jei kremas tinka, reiktų pirkti. Sudėtis neatitinka kainos. Aš nekartočiau - galima rasti panašios sudėties daug pigiau ir greičiausiai nesuerzins skruostų.
Nekartočiau.

Drėkina ir gaivina, tačiau... ech, nuplovus kaukę efekto ant odos nebelieka. Labai nepatiko man ši kaukė, gamintojas sako nenuplauti, bet ji tookiaaa lipni... prie jos limpa visos aplinkos dulkelės - nenuplauti tiesiog neįmanoma. Nesupratau, kaip reiktų naudoti, reikiamo efekto negavau. Nekartočiau, labai nepatinka.

Nežinau, nesu sužavėta efektu, gal kad turėjau ženkliai didesnių lūkesčių? Serumas drėkina ir suteikia odai skaistumo, tačiau poveikio raukšlelėms ar odos elastingumui nepastebėjau. 
Tiesiog per mažai, panašų efektą galima išgauti ir su per pus pigesniais paakių kremais, tad žinau, kad nekartočiau.

Veidui II

Kaukės nuramino odą, suteikė skaistumo, odos tekstūra atrodė lygesnė, o veidas jautėsi komfortabiliai. Man asmeniškai pritrūko intensyvesnio drėkinimo. Jei rinktis Mitomo kaukes, serijos su kietagrūdžiu kaukių efektai intensyvesni.
Kartočiau.

Labai panašią nuomonę paliko ir ši kaukė: ramino, drėkino ir skaistino odą. Tačiau serija su kietgrūdžiu man patinka labiau. Greičiausiai rinkdamasi Mitomo pirmenybę visuomet teikčiau joms.

MĖGINYS.
Tirštas, riebus, sunkus maitinamasis kremas, kuris ilgokai geriasi į odą, tačiau pamaitina ir padeda susidoroti su odos pasausėjimais. Šiuo metu naudoju pilno dydžio pakuotę, kurią baigus papasakosiu galutinius įspūdžius.

Rankoms

Visai neblogas muilas, kuris švariai prausia, nejaučiau jokio sausumo ir sudėtinės dalys visai saugios. Man nepatiko tik per stiprus aromatas ir susinaudojo labai greit - tokio gabalėliu pako nepilnoms trims savaitėms. Galbūt kartočiau, tik greičiausiai bandyčiau kitus kvapus.

Ne paslaptis, kad mano mylimiausi muilai yra iš Nesti Dante, ne tik dėl kvapų, gamybos būdo ar sudėtinių dalių, tačiau ir dėl pakuočių bei ilgo naudojimo. Šie muilai net ir pastovėję muilinėje su vandeniu taip greit netįžta, tad vieno gabalo pakanka ilgam laikui, priklausomai nuo naudojimo dažnumo 2-4 mėnesiams. Kainos ir kokybės santykis mūsų poreikiams tiesiog nepriekaištingas. Tiesa, niekada šio muilo neperku pilna kaina, palaukiu akcijų ir įsigyju kelis vienu metu už puikią kainą.

Ne pirmas buteliukas, kurį naudoju, dažniausiai juo papildau kokią nors jau turimą pakuotę dezinfekciniu ir naudoju. Nepatinka man kvapas, pastaruoju metu primena pasmirdusias kojines, tačiau dezinfekuoja puikiai. Nežinau ar kartosiu - gal, jei pritrūks ir nieko kito rajono vaistinėje nerasiu.

MĖGINIAI.
Labai erzino deganšios chemijos kvapas ir nepatogus, per didelis kiekis vienam kartui. Pilno dydžio pakuotė irgi neatrodo labai patogi. Nežinau, nesudomino, kad pirkčiau pilno dydžio pakuotę - pirmas įspūdis prastas.

Maitina rankų odą, suteikia švelnumo ir minkštumo. Visai neblogas kremas, bet kadangi ilgai geriasi į rankų odą, aš jį priskiriu naktiniams rankų kremams. Manau kartočiau - efektas geras, kaina nedidelė. O ko daugiau galima norėti?

Burnos higienai

Sunaudojau iki breketų užsidėjimo. Pasta šiek tiek, reguliariai naudojant, geba balinti dantų emalį, nuvalyti spalvotas apnašas ir suteikti sveikesnių dantų vizualinį efektą. Visgi, kažkokio stebuklo čia nėra - tokios pastos tinka po dantų balinimo, kai norisi ilgesniam laikui palaikyti balinimo efektą. 
Patiko, pakartočiau, bet dabar reikės bent poros metų, kol vėl galėsiu naudoti balinančias patas.

Tikėjomės, kas pasta padės vaikui pastebėti, kur prasčiau išvalomi dantukai, tačiau... tai tik dažyta pasta kurios putos nusidažo spalvotai, vien dėl smagumo. Norėjosi, kad priemonės sudėtis būtų saugesnė, juk kalbame apie vaikučių dantukus, o čia ir SLS ir potencialiai pavojingos priemaišos. Nesužavėti, tad nekartosime.

Dantų pastoje fluorido kiekis per mažas optimaliai dantų apsaugai, tačiau ji gerai šalina apnašas ir iš ties suteikia dantims baltumo. Norėtųsi, kad lietuviškų pastų gamintojai atkreiptų dėmesį į fluorido svarbą, kad pradėtų dėti pakankamą jo kiekį būtinai apsaugai. O kol to nebus, žinau, kad šios pastos tiesiog nekartosiu. Man reikia jaustis užtikrintai ir kad patikimai dantis saugotų nuo gedimo.

MĖGINYS.
Ta pati situacija - nėra fluorido! Tačiau pasta nepriekaištingai greit nuramino sudirgusias dantenas. Ir buvo visai smagu tokį kiekį nešiotis rankinėje, ypač dabar, kai dantis valau kelis kartus dienoje. 
Nekartočiau, nes... nėra fluorido

26. FUSHS išsiplečiantis tarpdančių siūlas su fluoridu, mėtos skonio, 25 m
Visai fainas, tik kartais atrodė kiek per storas, ypač tarpdančiuose, kurie siauresni. Manau kartočiau, nes smagus, kad neplyšta tarpdančiuose ir neišsiskaido pavieniais plaušeliais.

27. JORDAN Clinic tarpdančių šepetėliai XS (0,4 mm), 10 vnt.
jei nepavyksta gauti Curaprox tarpdančių šepetėlių, nusiperku Jordan ir jie visai patogūs ir neblogi. Kartosiu ir ateityje, tais atvejais, kai nepavyks nusipirkti Curaprox.


28. EURO CARE vatos padeliai, 120 vnt.
Nėra labai labai kokybiški, sakyčiau vidutiniški, o ir ne super švelnūs. Pabandžiau, bet sekantį kart ieškosiu Bella arba Cleanic vatos diskelių.

Vis dar mylimiausias būdas jau daugiau nei 10-metį. Lyginat su kitais plaukų šalinimo būdais, nėra brangus, tačiau patogus ir labai greitas. Man labai patinka, privalumų matau daugiau nei trūkumų, tad žinau, kad kartosiu.

Dekoratyvinė kosmetinė

Visai patiko vasaros metu, o pastarąsias rudens savaites naudojau, kad sunaudoti ir nebepalikti kitai vasarai. Man visai patinka natūralus efektas, vidutinis maskavimas ir neblogas išlikimas dienos eigoje.
Galbūt pakartočiau - visai neblogas sprendimas vasaros metui, norint natūralaus efekto, bet kartu ir maskavimo.

Šiam rudeniui turėjau visai mažą  likutį, kurį sunaudojau per pastaruosius rudens mėnesius. Spalva man patiko, ir va šitoje situacijoje labai gaila, kad gamintojas itin dažnai keičia produktus. Juk jei pamilai vieną, dažniausiai norisi tą produktą ir naudoti, kuriuo pasitiki ir jau spėjai pamilti. Pakartočiau, bet man regis šios linijos nebėra prekyboje.

Kai rinkausi, kurią pudrą pilno dydžio įsigyti, rinkausi tarp šių dviejų ir pasirinkau rausvesnę sakurą. Iš ties Uoga uoga mineralinė pudra yra fantastiška - puikiai atrodo ant veido odos, gerai laikosi ir suteikia maskavimo efektą neapsunkinant odos ir nesukuriant kaukės efekto.
Jau esu nusipirkusi pilno dydžio porą pakuočių ir planuoju jas naudoti ilgam.
---------------------------
Štai ir viskas, mano kosmetinis krepšelis visiškai tuščias, visi baigti produktai suskaičiuoti ir aprašyti. Man regis puikiai matosi, kad labai nemažai šį mėnesį laiko ir dėmesio skyriau burnos higienai, užbaigiau šiek tiek dekoratyvinės kosmetikos. Mėnuo buvo šaunus, o kokie jūsų spalio įspūdžiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Šiandien pabaigiau REVOX B77 JAPANESE RITUAL SMOOTHING serumą, nors ir pigus (su nuolaida 5 eurai), bet man patiko, gerai drėkino odą. Gal tik kvepalų sudėtyje norėtųsi mažiau arba kad jų nebūtų. Jau įsigijau tokį patį, kai baigsiu kitus turimus, kartosiu vėl šį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasirodė labai įdomus jūsų serumas, patyrinėjau, tai jis su žėručiu? Mica sudėtinėse dalyse suteikia priemonę padengus ant odos dekoratyvaus švytėjimo efekto. Aromatą dar galima pateisinti, bet žėrutis tik apgauna, neva va oda po serumo sveikai švyti, tačiau nuplovus efektas dingsta. Man tokios priemonės, ilgiau paliktos ant odos nori kimšti veido poras. O kokie jūsų įspūdžiai? Nesikimšo poros?

      Panaikinti
    2. Taip, pastebėjau, kad yra žėručio, bet va tas ir keisčiausia, kad jokio porų kimšimosi, nei bėrimo nebuvo, o mano oda jautri, tad bet kas netinka :D Nusiprausus veidą matau, kad odos būklė gera, sudrėkinta, tad jokių neigiamų aspektų nepastebėjau.

      Panaikinti

Rašyti komentarą