2017 pavasario - vasaros tendencijos: apranga

Pagaliau, pagaliau, pradedame tendencijų ciklą ir pasižiūrėsime, kas laukia madingo šį pavasarį ir vasaros metu, ko reiktų žvalgytis parduotuvėse, apie kokias detales galvoti perkant rūbus ir aksesuarus, į ką atkreipti dėmesį darantis makiažą, kokios spalvos bus madingos, kokį naują nagų laką pirkti pavasariui? Viskas ir dar daug daugiau jūsų laukia šiose tendencijų ciklo įrašuose, tokių bus 11 arba 12, dėl vieno dar abejoju.

Taigi, o pirmasis šio ciklo įrašas tikriausiai tradiciškai apie aprangą. Ar jau ieškojote aprangos šiltajam sezonui? Jau galvojote, kuo norėtumėt puoštis? Ko trūksta jūsų spintai? O galbūt kažką jau įsigijote? Jei vis dar svarstote, nieko nelaukusi kviečiu jus pasižiūrėti, kas bus madinga pavasario ir vasaros metu.

Paveikslėlis iš ČIA

1. Militaristinis stilius

Viena svarbiausių šiltojo sezono tendencijų ant podiumo buvo militaristinis stilius. O ir gatvės madoje netrukus turėtų pasirodyti moteriško ir militaristinio stiliaus variacijų švarkai, sijonai ar smulkesnės detalės. Būtent į šitą stilių pavasario ir vasaros metu reiktų atkreipti daugiausia dėmesio, jei norite būti super madingos.


2. 1980-tųjų tematika

Dauguma dizainerių atnešė '80 tųjų stilių į 2017 tendencijas - pečiai su petukais, papūsti pečiai, suknelės ant vieno peties, itin aptemptos kelnės, satinas ir dar daug daugiau... 


3. Vesterno stiliaus klasika

Galbūt tokio stiliaus drabužiai, bent jau man nėra labai priimtini asmeniškai, aš nelabai mėgstu kutus, vakarų stiliaus kepures ar batus. Tačiau tai viena iš tendencijų, kur pavasariui ir vasarai drąsiai galima semtis įkvėpimo. Galbūt nereikia nuo galvos iki kojų apsitempti kaubojaus stiliaus kostiumu, tačiau kelios detalės niekuomet nepamaišys.


4. Moderni bohema

Dar vienas stilius, kuris tikriausiai susilauks nemažai dėmesio - elketiškoji bohema su moderniomis detalėmis. Tai artištiškas stilius, tačiau kartu labai žemiškas ir organiškas. 


5. Romantiškas stilius

Nors romantiškojo stiliaus tendencija buvo gerokai populiaresnė 2016 metais, tačiau ji ryški ir aiškiai matoma: romantiškos suknelės, vėjyje plevenantys sijonai, moteriškumu spinduliuojantys siluetai...


6. Platūs siluetai

Viena populiariausių 2017 pavasario/ vasaros tendencijų yra platūs siluetai ir daugumai jie puikiai tinka ir labai patinka. Ypatingai, kai reikia paslėpti po žiemos atsiradusius riebaliukus. Man asmeniškai plačių siluetų drabužių tendencija jau baigia pabosti, tačiau rinktis yra iš ko.


7. Pabrėžti juosmenį

Nors tendencijose aiškiai vyrauja laisvi siluetai ir neryškintos linijos, tačiau išsiskiria ir kita įdomi tendencija - paryškinti liemenį ir pabrėžti tas moteriškas formas. Man ši idėja patinka - juk pavasaris vienaip ar kitaip moteriškumo metas, tad aš ketinu labiau vadovautis būtent šia tendencija ir vis dažniau paryškinti savo juosmens sritį.


8. Padidintos formos

Londono mados savaitėje pakankami dažnai ant podiumų matomos padidintos formos: didelės, pūstos rankovės, platūs, sluoksniuoti sijonai, didelės suknelės. Tiek dydžio, kiek tik įmanoma. Ar man patinka, nea, man asmeniškai nepatinka, tačiau skonis toks individualus dalykas - būtinai bus ir šios tendencijos gerbėjų. 😊


9. Ilgis iki kelių

Vienas populiariausių ilgių pavasario ir vasaros metu bus iki kelių.


10. Trumpas ilgis

Visgi, populiariausias ilgis 2017 pavasario ir vasaros metu bus trumpas, gerokai virš kelių. Tai vienas populiariausių tendencijų, vienas populiariausių suknelių ir sijonų ilgių. Metas ruoštis šiltąjam sezonui ir rūpintis, kad atidengtos vasaros saulei kojos būtų dailios. 😉


11. Blizgučiai

Kam nepatinka spindėti ir blizgėti? Mados namai ir dizaineriai šią vasarą ir pavasarį siūlo puoštis blizgučiais ir spindėti visu rūbu, ne tik veido spindesiu. Ir nors blizgučiai nebūna tarp populiariausių tendencijų, tačiau, tik pažiūrėkit, kokio grožio Alexander Wang suknelė? Ar tokią blizgią rinktis pavasario ir vasaros metui, čia jau kitas klausimas. 😊


12. Nėriniai

Sijonai, suknelės ar palaidinės - viskas atrodo geriau, kai ne pasiūta iš įprastos medžiagos, o nunerta vąšeliu. Kiekvieno pavasario - vasaros sezonu ši tendencija vyrauja kaip viena populiariausių, ne iš imtis ir 2017 šiltasis sezonas.


13. Aksomas

2016 rudens/ žiemos tendencijos keliauja toliau ir keliasi į pavasario ir vasaros metą. Iš šventinio laikotarpio medžiagos aksomą dizaineriai kelia į šiltojo sezono medžiagų tendencijas. Galbūt vasarai aksomo suknelė ir nebus geriausias pasirinkimas, tačiau vėsesnėmis pavasario dienomis ar rudens pavakarėms puikiai tiks.


14. Džinsas

Ar džinsai išgyvena naują revoliuciją? Manyčiau kad ne. Džinsinė medžiaga bene visuomet buvo aktuali gatvės madoje, nepakeičiama medžiaga kelnėms, mini sijonui ar švarkeliui. Tarp dizainerių darbų negalima nepastebėti naujų džinso variacijų: džinsinių sukenlių ar batų; ir nepmirštamų senų: kelnių ar sijonų.


15. Blizgus metalas

Blizgios suknelės ir kelnės, spindintys metaliko efekto sijonai ir apdarai tarsi būtų '80 tendencijos tąsa, tačiau jos negalima nepaminėti. Tai dar viena tendencija, keliaujanti į sekantį sezoną. Ar pasiruošusios suspindėti?


16. Lietpalčių bumas

Tikriausiai nuo Pirmojo Pasaulinio karo lietpalčiai yra mėgstamas rengtis drabužis, ir ne tik moterų, tačiau ir vyrų bei vaikų; jaunų ir vyresnių... Ir tikrai neatrodo, kad lietpaltis planuotų užleisti vietą ar dingti iš parduotuvių lentynų. 2017 pavasario vasaros metu šiek tiek keičiasi lietpalčio siluetas, pečių plotis, rankovės, kai kurių - ilgis... Tačiau iš esmės, turėdami klasikinio silueto lietpaltį, tikrai neprašausite.


17. Striukės su gobtuvais

Na, o jei esate iš tų, kurioms lietpalčiai nepatinka, arba pabodo, kreipiu jūsų dėmesį į striukes su gobtuvais, skirtas apsaugoti nuo lietaus. Ir visai nesvarbu, ar striukė iš tiesų saugo nuo lietaus ar ne - svarbu šio sezono detalės: trumpas ilgis arba iki kelių; platus; spalvotas ar permatomas; ilgomis ar didelėmis rankovėmis, variacijų begalės.


18. Korsetai

Nepaisant diskusijų, kiek korsetas kenkia ar nekenkia sveikatai, 2017 pavasarį - vasarą jis sugrįžta į tendencijų topus. Tiesa, dėvimas kaip viršutinis rūbas, su palaidinėmis plačiomis rankovėmis, ant suknelių... parškindamas liemens linijas ir suteikdamas seksualų, moterišką siluetą.


19. Kelnės po suknele

Įkvėpta Azijos kultūrų tendencija, dėvėti kelnes po platesne suknele, suprantama, suknelė dažnai permatoma, arba kelnių ir suknelės kontrastas aiškiai matomas. Tendencija, kur nekyla abejonių, kad tikrai dėvima suknelė + kelnės.


20. Maudymosi kostiumėlis - kasdienis apdaras

Nors įprastai maudymosi kostiumėlius paliekame paplūdimiams, tačiau pavasario ir vasaros metu dizaineriai siūlo nebeslėpti maudymosi kostiumėlio spintoje ir derinti jį su kitomis aprangos detalėmis kasdieniam įvaizdžiui.


21. Matomi apatiniai

Kažkada iš po drabužių kyšantys apatiniai, išlindusi liemenėlės petnešėlė ar kelnaičių kraštelis buvo didžiulis mados nusikaltimas. 2017 pavasario - vasaros metu apatiniai ne tik aiškiai matomi, - jie dėvimi kaip pagrindinis viršutinės dalies rūbas, su palaidine ar be, po švarkeliu (bet būtinai prasegtu)... Aš nesitikiu, kad Lietuvos miestų gatvėmis ims vaikščioti apatiniu trikotažu pasipuošusios merginos, tačiau nepaminėti populiarios tendencijos tiesiog negalima.


22. Modernūs marškiniai

Didžiulė 2017 pavasario ir vasaros tendencija yra kitaip, negu mums įprasta, atrodantys marškiniai: lengviausias variantas - tiesiog susagstyti neteisingai, apnuogintas petys, patogiausi - trumpo ilgio (crop top), plačių rankovių... Atrodo kiekvienas dizaineris į šią tendenciją stengėsi įnešti kažką naujo ir netikėto, tad neprašausite šį sezoną žaisdami su marškiniais ir neįprastais jų fasonais, kirpimais ar dėvėjimo būdais.


23. Klasikinės, trumpo ilgio palaidinės (crop top)

Didžiulė tendencija, keliaujanti ne per vieną sezoną. Tai tikriausiai viena populiariausių tendencijų pastaruoju metu ir ne tik tarp dizainerių, tačiau gatvės madoje, parduotuvių vitrinose, visur...


24. Braletės

Nors braletės sulaukė didžiulio populiarumo vertinant apatinių madas, tačiau tikriausiai mažai kas tikėjo, kad jos taps viršutinės kūno dalies pagrindiniu rūbu. Braletės akcentuoja krūtinę, apnuogina pilvą ir tiesiog rėkia apie sportišką, ištreniruotą kūną - tai tikras pavasario gaivumu dvelkiantis ir vasaros karčiams tinkamas drabužėlis.


25. Džemperiai

Kol orai visiškai neatšils, tikrai neskubėsime apnuoginti viršutinės dalies iki trumpų ar bralete tipo palaidinių. Tad čia siūlomas tarpinis varintas - džemperiai, tiesa, dažniausiai poroje su trumpais šortais ar sijonu, o ne su džinsais ar laisvesnio stiliaus kelnėmis, kaip esme pratusios.


26. Naktiniai kaip viršutiniai rūbai

Prieš kelis sezonus pasirodžiusi tendencija naktinius rūbus dėvėti dienos metu tikriausiai šokiravo daugelį, iš tikro, ne išimtis buvau ir aš. Kartojantis tendencijai per kelis sezonus, man labai įdomu, kas lemia jos išlikimą tarp populiariausiųjų? Kad ir kaip ten bebūtų, teko gyvai matyti kažką panašaus pernai ir... žinokit mano akims nesižiūri, nors gal aš nesuprantu, kas yra kas ir kaip turėtų būti?


27. Kelnės ant kelnių

Keista, neįprasta 2017 pavasario - vasaros tendencija: dėvėti kelnes ant kelnių. Tačiau ji ne tik neįprasta - tai visiškai nauja tendencija, kuri galbūt po kelių sezonų užkariaus gatvės madas - kas žino?


28. Suknelė iš marškinių

Ilga ar trumpa, ilgos ar pūstos rankovės, pabrėžtas liemuo ar padidintas - nesvarbu, renkatės pagal savo skonį ir stilių. Svarbiausia pati suknelė turi priminti įprastus, šiek tiek prailgintus marškinius. Manau labai miela tendencija, mielai paieškosiu tokio tipo suknelės ateinančiam sezonui. 💚


29. Kostiumas

Aš nežinau kodėl, bet kostiumas man yra kažkas tokio, ką turi turėti kiekviena moteris. Jis suteikia moters siluetui elegancijos, rafinuotumo, tačiau kartu yra seksualus, profesionalus ir tinkamas tiek gatvės stiliaus kasdienybei, tiek darbui. Šį sezoną reiktų atkreipti dėmesį į švarko ir rankovių ilgius, liemens ryškinimą (arba ne) bei pečių liniją - esmines sezono detalių tendencijas.


30. Chalatas, kaip viršutinis rūbas

Nors paprastai chalatas dėvimas namuose ir tai tikrai ne visą dieną, tačiau 2017 pavasario - vasaros tendencijos į mados pasaulį, kartu su braletėmis, matomais apatiniais ar rūbais be apatinių, atnešė patogumo ir jaukumo jausmą į tendencijas.


31. Asimetriškas sijonas

Nors šita tendencija ir nėra labai populiari ar labai aktuali šio pavasario-vasaros metui, tačiau asimetrinės linijos vis dar lieka aktualios sijonų kirpimuose. Tad jei turite tokį - traukite iš spintos, - kito sezono metu jis gali būti nebemadingas.


32. Laisvalaikio ir sportinis stilius

Na, o laisvalaikio ir sportinio stiliaus tendencija yra ta viena populiariausių, į kurią tikrai reiktų atkreipti dėmesį: bene kiekvieni mados namai, bene kiekvienas dizaineris pateikė savo versiją.


33. Permatomi drabužiai

Pavasaris ir vasara visuomet buvo lengvumo sezonas, todėl nenuostabu, kad permatomi drabužiai ir toliau lyderiauja tarp tendencijų, berods jau porą pastarųjų metų, ir visai nereikia daug nuogo kūno, užtenka lengvai peršviečiamų suknelės detalių. Na, o drąsioms tiks ir visiškai peršviečiamas vasariškas apdaras.


34. Juostelės 

Viena ryškiausių šio sezono detalių yra įvairios juostelės. Kai kurios paliktos laisvai kabėti kažkur aprangoje, tačiau dažniausiai 2017 pvasario-vasaros metu juostelės glaudžiai apvyniotos aplink kūną ir nebūtinai yra drabužio dalis, kartais tiesiog atskiras akcentas.


35. Raukinukai

Sluoksniai ant sluoksnių, raukinukai ant raukinukų buvo viena populiariausių 2017 pavasario - vasaros detalių ant podiumų. Kai kuriais atvejais raukinukai paverčia drabužį kaip tortą, paslepia figūrą ir moterišką siluetą. Tačiau man gražu Altuzarra namų variantas, paryškinantis moteriškumą, o raukinukais suteikiantis siluetui lengvumo ir tarsi slendančio oru efekto įspūdį.


36. Ryškūs logotipai ir užrašai

Tikriausiai logotipų dėvėjimas matomose vietose jau senokai asocijuojamas su beskonybe ar prastu skoniu. Tačiau jei sekti tendencijomis, būtent 2017 pavasarį-vasarą aiškiai matomas logotipas bus vėl madingas.


37. Didelės kišenės

Pamenate dideles kišenes, kurios kažką įdejus dar išsipūsdavo (cargo pockets)? 2017 pavasarį-vasarą, šalia plačių rūbų tendencijos, kaip detalė pasirodo ir tokios kišenės. Atrodo po gero dešimtmečio, o gal kiek daugiau, jos vėl tampa madingos, yra talpios, patogios, o grožio prasme, na, tai labai subjektyvi sąvoka. 😊


38. Gili iškirptė

Nors dauguma dizainerių žaidė su rankovių formomis ir ilgiais (tuoj aptarsim ir juos), tačiau nemažai jų atrodo nepamiršo, kad ruošiamės pavasario ir vasaros sezonui, ir pasiūlė gilią iškirptę, kuri nevisais atvejais yra seksuali, tačiau visais - suteikia aprangai kažką tokio, ką (nepaisant ilgų rankovių), galima pavadinti vasarišku.


39. Skeltukas šone

Ilgas, gilus, seksualus skeltukas nuo drabužio apačios iki viršaus, keliaujantis vienoje kojos pusėje... atrodo nerealiai, ir nėra keistai netinkamas sezonui. Mano akimis tai viena geriausių šio sezono detalių aprangoje.


40. Drabužio įkirpimai

Na, o jei nesinori skeltukų, šiek tiek odos galima parodyti ir per įkirpimus drabužyje: tarsi pati tik ką paėmėte žirkles ir iškirpote skyles pačiose netikėčiausiose vietose...


41. Kvadrato formos pečiai

Pamenate '80 ir tuo metu itin madingus pečius su specialiais petukais, sukuriančiais didesnę, paryškintą pečių liniją? Aš irgi nepamenu, kad Lietuvoje tai būtų 1980-tieji, ne, jeigu aš pamenu, tai turėtų būti jau po 1990-tųjų gerokai, tai arba šita petukų tendencija pas mus pasirodė gerokai per vėlai, arba užsiliko labai ilgam, nes dar 1994 tikrai pamenu petukų madą 😀. Taigi, šitie dideli, paryškinti ir pabrėžti pečiai grįžo į tendencijas!


42. Apnuoginti pečiai

Visai nesvarbu, kokio stiliaus, kirpimo ar pločio aprangą dėvite, ši tendencija jūsų neklausia, ši tendencija skatina atidengti ir apnuoginti pečius, parodyti juos pasauliui. Vėlgi, viena mano paauglystės madų (o gal vaikystės), kai visos nešiojome palaidines nuogais pečiais. O kodėl ne? Juolab, kad ši tendencija, kalbant apie pečių liniją, yra lygiai tiek pat populiari, kiek ir kvadratinės formos pečiai.


43. Viena rankovė arba vienas apnuogintas petys

Norisi atidengti pečius ir parodyti šio sezono rankovių variacijas (pažadu, jau dabar tikrai keliausim prie rankovių)? Jeigu patinka asimetrinės linijos, drąsiai galima rinktis vienos rankovės arba vieno apnuoginto peties tendenciją.


44. Itin ilgos rankovės

Aš net neįsivaizduoju, kodėl dizaineriams atrodo, kad pavasario ir vasaros metu norisi ilgų, ir ne šiaip ilgų, o super ilgų, labai prailgintų rankovių? Gi bus karšta! Bet, tikriausiai reiktų susitaikyti su tuo, jog dizaineriai yra dizaineriai, jiems nepavaldus laikas, jų kūrybiškumo nestabdo sezoniškumas. Todėl 2017 pavasario ir vasaros populiariausiuose matome itin ilgas rankovės.


45. Papūstos rankovės

Arba rankovės su petukais. Didžiulė ir labai labai populiari tendencija ant palaidinių ir įvairių švarkelių.


46. Suveržtos rankovės (Cinched sleeves)

Nors mados pasirodymų metu rankovių stilius labai variavo ir buvo galima stebėti įvairiausius modelius ir rankovių sprendimus, tačiau dar viena, pakankamai ryški ir populiari tendencija buvo suveržtos (jei galima taip užvadinti) rankovės.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:
Viskas, štai tokios ateinančio sezono aprangos tendencijos. Mane labai sužavėjo marškinių tipo suknelė ir labai patiko įvairios rankovių variacijos, tikriausiai reiks su jomis pažaisti šiltuoju metų laiku. O kas jums patiko labiausiai? Ar jau galvojate apie karštas dienas ir būsimus aprangos akcentus?




Ačiū, kad skaitote,
Būkite madingos ir stilingos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Na peržiūrėjau visas nuotraukas ir kai kurie modeliai man atrodo per daug ekscentriški, tačiau esu tikra, kad atsirastų žmonių, kurie drąsiai nešiotų ne vieną iš pateiktų modelių. Šios vasaros pastelinės spalvos - topų topas. Man be galo patinka dangaus mėlio spalva. kuri alsuoja vasara. Taip pat be galo patinka gėlėtos suknelės. Manau, kad tokią suknelę savo spintoje turėtų turėti kiekviena mergina. Pati neseniai nusipirkau https://www.otto.lt/preke/moterims/drabuziai/sukneles/suknele-su-petneelemis/40549696 šią ir negaliu atsidžiauti. Su ja jaučiuosi tokia gaivi ir lengva. Be galo mėgstu rūbus, kurie nevaržo judesių ir leidžia jaustis laisvai. Ši suknelė būtent tokia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas Diana, Norėjau pasižiūrėti, kas per suknelė ir neatidaro, sako kad nebėra. :(
      O dėl šitų modelių - čia gi dizainerių darbai, dažnai jie būna pernelyg ekscentriški, nors va šitą sezoną man jie pasirodė kaip niekad normalūs. Šituos įrašus darau daugiau kaip idėjas, kas madinga, kurias galima prisitaikyti realybėje. ;) Pati irgi nesu iš tų ultra madingai ekscentriškų - man daugiau imponuoja paprastumas su keliomis ryškiomis detalėmis, spalvomis ar raštais ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą