2017 pavasario - vasaros tendencijos: makiažas

Makiažas yra tas mažas dalykėlis, kuris suteikia mums šiek tiek daugiau pasitikėjimo savimi, savo išvaizda. Tik brūkšteli tušu per blakstienas, ir žiūrėk jautiesi gražesnė; pasidažai - ir gali atrodo kalnus nuversti... Ne, aš tikrai neteigiu, kad be makiažo moterys negali būti gražios ir pasitikinčios savimi, tikrai ne. Tačiau truputis tušo, spindinti veido oda ar raudonos lūpos dar niekam nepakenkė... 😉

Šiandien siūlau pasižiūrėti, kas bus madinga ir populiaru 2017 pavasario ir vasaros metu. Kokias spalvas makiažo meistrai siūlo rinktis? Ką šiltuoju metų laiku reiktų akcentuoti labiau? O ką visgi derėtų pamiršti, bent jau pavasario - vasaros metu? Pasižiūrim.

Paveikslėlis iš ČIA

1. No-makeup makiažas arba makiažas atrodantis kaip be makiažo

Jau kelintą sezoną iš eilės viena madingiausių makiažo tendencijų yra no-makeup look, makiažas, sukurtas taip, tarsi atrodo, jog jūs visiškai nesidažiusi. Kartais tokį makiažą sukurti gerokai sunkiau, negu sunkų vakarinį makiažą, tačiau visi vargai verti, dėl natūralaus efekto.


2. Veidas be pudros

Viena populiariausių tendencijų darantis makiažą yra visiškai praleisti bet kokias pudras, taip, teisingai - visiškai nedengti veido ir palikti jį natūralų. Aš asmeniškai, turėdama labai tamsius paakius ir šiuo metu ne visai vienodą veido odos spalvą tikrai negaliu sau leisti nedengti bent minimalaus pudros sluoksnio. Tačiau ši tendencija man patinka, juolab kai aplink matai matinę veido odą, visiškai be jokių netobulų, tarsi nupoliruotą, dengtą storu pudros sluoksniu, - na, tai tikra atgaiva akims ir na, oda šiek tiek pailsės nuo storo sluoksnio ir pavasarį, bent jau aš pasitiksiu gal ne visiškai be pudros, bet gerokai lengvesnio efekto ir plonesnio sluoksnio.


3. Šviesinimas (strobling) vietoj kontūravimo

Populiarų veido kontūravimą jau kuris laikas nuo pjedestalo stumia stroblingas, kuris iš esmės reiškia veido hailaitinimą, tiksliau pabrėžimą su šviesą atspindinčiomis priemonėmis. Iš tiesų, naujos technikos veidui suteikia naujų spalvių, stroblingaspabrėžia odos privalumus, suteikia skaistumo, pavasariško lengvumo ir spindesio, subtilaus spindesio.


4. Lengvas veido kontūravimas

Tačiau ne visi makiažo meistrai 2017 pavasariui - vasarai atsisakė veido kontūravimo. Dalis jų paliko kaip pagrindinį veido akcentą, tačiau vietoj ryškių ir intensyvių atspalvių, šiltajam sezonui rinkosi geltoną pagrindą turinčius bronzatus ir neutralius atspalvius. Taip kontūravimas tapo itin lengvas, natūralus ir gaiviai pavasariškas.


5. Veido dailė

Žinodami, kad tendencijos yra kuriamos ne tik kasdieniam naudojimui ir tiesioginiam suvokimui, ne tik paprastiems sprendimams, bet ir kažkam ekstravagantiškam, - makiažo tendencijos tikrai ne išimtis. 2017 pavasario - vasaros metu kai kurie makiažo meistrai suteikė makiažui visai kitokią, nekasdienišką savoką ir pateikė kelis variantus su įdomia veido daile. Aišku, taip pasipuošę veidukų kasdien nekeliausime, bet teminiam vakarėliui, - kodėl gi ne?


6. Gėlės ant veido

Dar viena 2017 pavasario - vasaros tendencija, kurios tikrai nepritaikysime kasdieniame gyvenime - gėlės ant veido, lūpų, antakių ir vokų, skruostų ir kaktos... Visur - džiovintų gėlių žiedlapiai, moteris iš gamtos... Visgi, kodėl nepabandžius žiedlapio ant akies voko? Gal ne kasdien, bet vakariniam makiažui, vakarėliui prie jūros ar festivaliui - taip.


7. Natūralios lūpos, be makiažo

2017 pavasario - vasaros makiaže vyrauja visiškas natūralumas, tad visiškai nenuostabu, kad nemažai makiažo meistrų nusprendė nedažyti lūpas ir palikti jas visiškai be makiažo, kai kuriais atvejais ant lūpų dengiamas balzamas, tačiau išskirtinai bespalvis ir atrodantis visiškai natūraliai.


8. Raudonos lūpos

Aš jau prie nagų tendencijų jums minėjau, kad tokia klasika, kaip raudonas nagų lakas ir čia pridedu - raudonas lūpdažis yra amžina, niekada nesenstanti ir visuomet populiari tendencija. Tiesa, mažutis pastebėjimas jei anksčiau buvo madingas matinių lūpų efektas, tai pavasario ir vasaros metu matiškumo lieka vis mažiau, o populiariausių lūpų dažų efektu tampa satino efekto lūpų dažai.


9. Spindinčios ir blizgančios lūpos

Šiek tiek kontrastuojanti iš visų tendencijų 2017 pavasariui - vasarai yra spindinčios, blizgios lūpos: blizgus efektas, metalo spindesys arba vis krūva blizgučių ant lūpų. Šiek tiek kitaip ir ne visiškai pavasariškai, aišku, prie tokių ryškių lūpų renkamasi neutralus, lengvas makiažas; - tačiau mano nuomone tai neatsveria sunkaus lūpų makiažo ir nesuteikia makiažui to pavasariško lengvumo.


10. Stori, natūralūs antakiai

Pamirškite tuos populiariuosius instagramo antakius, viskas. Antakiai tikrai nebėra ir nebeturi būti nepriekaištingai sušukuoti, nepriekaištingai išpešioti, nepriekaištingai užpildyti ir nepriekaištingai ryškūs... Ne, greičiau atvirkščiai: 2017 pavasario - vasaros metu antakiai natūralesni, matosi nevisiškai tvarkingi plaukeliai, netgi tarpeliai tarp antakių plaukelių. Natūralumas valdo!


11. Šalto tono hailaiteris vidiniuose akių kampučiuose

Nors hailaiteris vidiniuose akių kampučiuose nėra jokia naujiena, ir jau labai ilgai yra populiarus dalykas, tačiau būtent natūraliame makiaže toks ryškinimas suteikia kažką rafinuoto ir elegantiško. Tiesa, norint tokio efekto reiktų pamiršti šampano ar rožininės spalvos hailaiterius - čia reiktų rinktis šalto tono sidabrinius arba spindinčius beige (švieisiai rudus) hailaiterius.


12. Akys be blakstienų tušo

Tos, kurios turi jautrias akis, sukluskite - atėjo metas nebesidažyti blakstienų tušu! O iš tiesų, aš nejuokauju, 2017 pavasario - vasaros tendencijose tušas, siekiant išlaikti minimalistinio, natūralaus makiažo įvaizdį, nenaudojamas, ir ypatingai toms itin šviesios veido odos merginoms. 


13. Pieštuku paryškintos tik apatinės blakstienos

Nors iki šiol akių pieštuku ryškindavome tik viršutinį akies voką, tai 2017 pavasario - vasaros metu makiažo meistrai akių pieštuką siūlo naudoti tik apatinėms blakstienoms ryškinti, taip sukuriant didesnių akių efektą.


14. Mėlynos spalvos akių šešėliai

2017 pavasario - vasaros metu tarp makiažo tendencijų mes ir vėl matome mėlynos spalvos akių šešėlius. Iš tiesų, man darosi panašu į tai, kad makiažo meistrai, dizaineriai vis bando mėlyną spalvą įtempti į kasdienybę ir suteikti jai kažkokio populiarumo. Tačiau mėlyni šešėliai niekaip nenulipa nuo mados podiumo ir nenusileidžia į mūsų kasdienybes, tai tiesiog neįvyksta. Tad taip, jeigu turite nepriekaištingą šešėlių suliejimo techniką, jei galite įsivaizduoti savo akių makiažą su mėlynu pagrindiniu akcentu, tuomet kodėl gi ne? 


15. Neoninių, ryškių spalvų šešėliai

Kada, jei ne pavasarį - vasarą žaisti su ryškių, neoninių spalvų šešėliais? Kada jei ne šiltuoju metų laiku išbandyti spalvas, kurių iki šiol nedrįsote? Kada, jei ne su ateinančia šiluma rinktis ryškiomis, neoninėmis spalvomis sukurtą akių makiažą? Čia jau kita kalba - va būtent tuo pavasario - vasaros tendencijos skiriasi nuo žiemos ir rudens - pirmiausia ryškiomis spalvomis.


16. Blizgūs, brangakmenių spalvų (frosted) akių šešėliai

Dauguma makiažo meistrų 2017 pavasario - vasaros makiažuose pristato blizgius, brangakmenių spalvos šešėlius, kurie yra ne tik makiažo akcentas, tačiau aiškiai dominuoja akių makiaže. Tikriausiai šis pavasaris - vasara oficialiai yra matinio efekto akių makiažo pabaiga ir blizgesio, spindesio atgimimas!


17. Pastelinių spalvų matinis akių makiažas

Matiniai akių šešėliai iš tendencijų nedingo be pėdsako - makiažo meistrai matines spalvas pavasario-vasaros metui siūlo rinktis ne tradicines rudas, pilkas ar žemiškų atspalvių; o pastelines, ryškias, spalvotas...


18. Blizgūs akių šešėliai

Blizgūs akių šešėliai dar viena itin populiari tendencija, kuri suteikia žvilgsniui ne tik spindesio, bet ir gaivumo akių makiažui. Aišku, toks makiažas suteiks akims ne tik natūralumo - šešėlius išlaikyti tolygius ir nesuskilusius, nesukritusius į raukšleles. 


19. 1980-tųjų makiažas: akių šešėliai ar skaistalai?

'80-tųjų makiažas grįžta į populiarias tendencijas: ryškios spalvos, ryškinti kampučiai ir natūrliai atrodantys antakiai. Ši tendencija palyginus įdomus dalykas: viena ir ta pati spalva naudojama tiek akių makiaže, tiek skaistalams: tai visgi šešėliai ar skaistalai? Kam rūpi, jei spalva atrodo gerai, ji tinka visur!


20. Subtilus dūminių akių (smokey) makiažas

Dūminis akių makiažas jau spėjo tapti savotiška makiažo klasika, tačiau 2017 pavasario-vasaros metu dūminis makiažas tampa subtilesnis, švelnesnis, daugeliu atveju formuojamas kuo arčiau blakstienų linijos, su įvairių spalvų makiažu. Tai tas variantas, kuris tiks ir dienos ir vakaro metui, tik reikia rasti tinkamą dažymosi techniką.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:
Tai va, tokios 2017 pavasario - vasaros makiažo tendencijos. Ar tu jau pasiruošusi atsisveikinti su matinėmis rudomis, pilkomis ir žemės atspalvių paletėmis? Aš dar ne, bet labai džiaugiuosi ryškiomis ir blizgiomis spalvomis - spalvų nereikia bijoti, jomis reikia puoštis, ir kada, jei ne šiltuoju metų laiku? Ką jūs planuojate išbandyti šį pavasarį ar vasarą? O ko nė už ką nesirinktumėte?




Ačiū, kad skaitote,
Gražiausio makiažo idėjų ir lengvos rankos jam įgyvendinti,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Makiažas yra tikrai mažas dalykėlis, tik pasitikėjimo suteikia tikrai nemažai merginoms, moterims. Man asmeniškai mažai kada tenka pagalvoti apie makiažą. Šiuo metu man atliktas ilgalaikis makiažas, tad kurį laiką dar nereikės galvoti apie tai...:))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą