2017 pavasario - vasaros tendencijos: batai ir avalynė

Pasibeldus pavasariui, atėjus šiltesniems orams numesime ne tik šiltas striukes, storus megztukus, tačiau nusispirsime šiltus aulinukus ar ilgaaulius ir pakeisime juos gerokai atviresne avalyne. Tad pėdų apdaras yra ne ką mažiau svarbus dalykas nei spintos garderobo atnaujinimas... jei jau madinga tai iki pačių pirštų galiukų!

Kelias dienas pailsėjau nuo tendencijų, metas prie jų grįžti ir baigti likusį priemonių ciklą. Šį kartą metas 2017 pavasario-vasaros tendencijoms, susijusios su batais, avalyne, sandalais... visomis rūšimis, o tiksliau - pėdomis, kuo jas ausime pavasarį ir vasarą?

Nuotrauka iš ČIA

1. Sandalai ir kojinės

Labai dažna tendencija 2017 pavasario-vasaros metu ant podiumų buvo sandalų ir kojinių derinimas. Mados dizaineriai laužo visas stiliaus taisykles! 


2. Aulinukai ir kojinės

Nors sandalai ir kojinės buvo itin populiari tendencija, tačiau dar populiaresnė - aulinukai ir kojinės. Galbūt tai visiškai ne vasariška tendencija, tačiau pavasariui, kai orai dar pakankamai vėsūs - tiks. 😊 Juk kalbame ne tik apie vasaros avalynę. 😉


3. Skaidrios pėdkelnės ir sandalai su dirželiais

Ilgą laiką dėvėti skaidrias pėdkelnes su sandalais buvo laikoma viena didžiausių stiliaus/ mados nusikaltimų. Aišku, tai ne pirmas sezonas, kai tokia tendencija pristatoma tarp populiariausiųjų. Tačiau ar ją dėvėti kasdieniame gyvenime? Ar derinti sandalus ir plonas kojinaites ar pėdkelnes? Sprendimą reikia priimti pačioms. 😉


4. Batai-kojinės

Atskiro skyrelio reikalaujanti batų-kojinių tendencija. Tik šį kartą, tai nėra apavas iš dviejų skirtingų dalių, kaip anksčiau minėtuose (kojinė+avalynė), ne, čia gi vientisi batai, kurie atrodo taip, lyg būtų kojine apauta kojinė įauta į idealiai priderintus batus.


5. Platformos

2017 pavasario-vasaros metu pati populiariausia, pati ryškiausia, pati svarbiausia tendencija apavui - platforminiai batai: įvairiausių spalvų, detalių, iš esmės skirtingų stilių, tačiau visus juos vienija aukštos platformos.


6. Platformos plokščiu padu

Ir galbūt šiek tiek mažiau populiaresnis variantas negu tradicinės platformos yra lygiapadė pusseserė su įvairiausių stilių, raštų, spalvų ir medžiagų variacijomis.


7. Rytų pasaulio įkvėpta avalynė

Dizaineriai iš kinų ir japonų skolinasi tradicinio, storo pado avalynę, derindami ją su dirželiais aplink kulkšnį, dirželiu per pirštą ar dirželius, būdingus įprastiems sandalams.


8. Marokietiškos šlepetės

Vidurio rytų pasaulio įkvėptos šlepetės su minimalistinėmis detalėmis, dažnai su užkulne ir dirželiais, vienspalvės arba neryškių spalvų.


9. Patogios įspiriamos šlepetės

1990 įspiriamomis šlepetėmis vaikščiojo visi ir visur. 2017-tiems patogios šlepetės vėl grįžo į tendencijas, tik šiuo sezonu jos puošnesnės, padabintos karoliukais, gėlėmis...


10. Patogi, tačiau negraži avalynė

Apavo grožis yra subjektyvus dalykas: kas vienai gražu, kitai gali būti atstumiančiai nemalonu. Tačiau batų pasaulyje negražią avalynę vadinti Ugg arba Crocs batus. Būtent šio sezono įkvėpimas ir 10-toji tendencija įkvėpta populiariųjų Crocs - negraži, tačiau labai patogi. Galbūt ne nuolatos, tačiau tuomet, kai norisi nepaprasto patogumo.


11. Sportiška avalynė

2017 tendencijose populiari kryptis - atletiški, sportiški akcentai, tad avalynė šiuo atveju jokia išimtis: įkvėpimo semiamės iš sportininkų avalynės, traukiame lauk sportinius batelius ar kedukus, arba tokių skubame ieškoti parduotuvių lentynose. Iš patogiųjų pavasario-vasaros tendencijų man asmeniškai, ši priimtiniausia.


12. Itin ilgi, aptemti ilgaauliai batai

Kas jau kas, bet ilgaauliai ir vasara man atrodo nesuderinami dalykai. Nors ši tendencija nėra labai populiari, tačiau dizaineriai iš tiesų kaip vieną kontrastų naudoja labai ilgus ilgaaulius, kuriais suteikia kūnui visai kitokias formas, performuoja siluetą.


13. Futuristinė avalynė

Futuristinė avalynė nėra iš labai populiarių tendencijų skyrelio, bet tikrai pamintina: įsivaizduokite kosmoso herojų avalynę, kažką, kas primena lyg būtumėte nusikelę kelis dešimtmečius į ateitį. Įsivaizduojate? Dizaineriai savo ateities vizijas įgyvendino šiltąjam sezonui.


14. Avalynė su dizainerių prekiniais ženklais

Jei anksčiau dizainerių  prekinis ženklas, mados namų pavadinimas buvo slepiamas, tai 2017 pavasario-vasaros metu matome ne tik plaukų aksesuarus, tačiau ir avalynė su Yves Saint Lauren, Dior, Scot ir keletu kitų aiškiai matomų ženklų.


15. Laidi orui, kvėpuoti odai leidžianti avalynė

2017 pavasario-vasaros metu didžioji dalis avalynės pakankamai uždara, tačiau atrodo dizaineriai nepamiršta, kad šiltasis sezonas ne veltui yra vadinamas šiltuoju: su uždara avalyne visuomet pernelyg karšta. Tam tikslui daugybe mados namų rinkosi batus kurti taip, kad oda galėtų kvėpuoti: vietoj vientisos medžiagos naudojamas tinklelis ar suvarstomi juostele, vietoj pilnai uždaro kulno ar batų nosies - užsegama dalis su paliktais tarpais...


16. Suvarstyti juostele ar raišteliais 

Dažną avalynę 2017 pavasariui-vasarai dizaineriai rinkosi laisvai suvarstyti juostele ar raišteliais, kad oda kvėpuotų arba itin stipriai ir tampiai, kad nesimatytų po batais dėvimų kojinių, skaidrių kojinaičių ar pėdkelnių.


17. Surišta juostele ar užsegta dirželiu aplink kulkšnį, avalynė

Man asmeniškai šita tendencija yra mėgstamiausia tarp kitų 2017 pavasario-vasaros tendencijų: tokio tipo avalynė atrodo moteriškai, o juostelė aplink kulkšnį leidžia jaustis patogiai. Tokios avalynės variacijų jau ant podiumų pasirodė visa įvairovė, tad tikėtina, jog kiekviena atras sau gražų ir sau patogų variantą.


18. Kaspinų, plunksnų, rauktinukų ir juostelių detalės

Ir bene puošniausios šio sezono detalės: įvairiausi kaspinai, plunksnos (nors ir rečiau nei kitos detalės), rauktinukai ir įvairios, bene populiariausia avalynės detalė - juostelės....


19. Aukštakulniai itin žemu, plonu kulniuku 
(Kitten Heels)

Nėra nieko moteriškesnio, nieko seksualesnio negu aukštakulniai itin žemu, plonu kulniuku, kurį angliškai kalbančios šalys apibūdina kaip kitten heels. Tokie kulnai nevargina kojos, tačiau suteikia jai savotišką moteriškumo ir sesksualumo vaizdą.


20. Bateliai itin plonu, labai aukštu kulniuku 
(Stilettos)

2017 pavasaris - vasara yra kontrastų metas: jei iki šiol kalbėjome apie labai patogius, žemakulnius arba avalynę masyviu kulnu, tai dabar - apie jo priešingybę, kuri ne ką mažiau populiaresnė - batai itin plonu ir itin aukštu kulniuku. Galbūt ne pati patogiausia avalynė, bet divoms (čia gerąja prasme) - vienas geriausiai tinkančių šio sezono variantų.


21. Užapvalintas kulnas

Visiškai nenauja tendencija, kurią jau matėme kuris laikas ir kelintas sezonas, tačiau, jei anksčiau tendencija ir derinys su pačiu batu buvo truputėlį neaiškus, ne visai mano skonio, tai šį sezoną grožiuosi deriniu ir dizainerių darbais.


22. Batai su įvairių formų kulnais

Ne geometriniai, įvairiausių formų ir dizainų kulnai yra populiarūs per kiekvieną mados savaitę, per kiekvieną kolekcijų pristatymą ir pasirodymą matome įvairiausių formų ir stilių kulnus. Tikriausiai tai reiškia, kad visgi avalynė yra toks dalykas, kur galima pažaisti detalėmis, jei ne bato išvaizda ar puošyba, tai bent jau kulnu ir jo formomis.


23. Avalynė atvira užkulne

Nepriklausomai nuo kulno storio, formos, nepriklausomai nuo to, ar dirželis juos kulkšnį ar ne, 2017 avalynės tendencijose buvo aiškiai matomas ir apavas atvira užkulne.


24. Blizgi avalynė

Man patinka blizgi avalynė nakties metui, kai gali jaustis vakarėlio žvaigzde ar bent jau pakankamai pastebima. Tačiau blizgi avalynė pavasariui-vasarai ir dar dienos metui? nežinau, tikriausiai reikia priprasti prie tos minties ir idėjos? Galbūt kai kurie variantai atrodo ne taip ir prastai, bet... nežinau, tiesiog galbūt tai tiesiog ne man.


25. Gyvatės odos imitacija

Paprastai roplių odos (ar imitacijos) gaminiai labiau rudens-žiemos reikalas, bet 2017 pavasarį-vasarą būtent gyvatės odą matome ne tik avalynės tendencijose.


26. Odinė avalynė

Oda vasaros sezonui? Tai tendencija keliaujanti per sezonus, ji buvo pakankamai populiari rudenį ir žiemą, tačiau vasarą-pavasarį? Nežinau kaip jums, bet man nelabai, ypatingai ta atvira avalynė, galbūt pavasariui, galbūt rudens metui, bet ne vasarai.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:
Štai kokia avalyne dizaineriai mums siūlo puoštis 2017 pavasario-vasaros metu. Suprantu, jog dizaineriai yra menininkai ir kai kurie sprendimai visiškai netinkami šiltąjam sezonui. Kita vertus, aš tendencijas vertinu kaip gaires ir į jas jokiu būdu nežiūriu tiesiogiai. Idėjų pasisemti kur yra. Na o jei apibendrinti tendencijas: jos labai kontrastingos ir variuoja tarp to, kas patogu ir to kas gražu, tarp lygiapadžių ir aukštakulnių, tarp gražių ir nelabai... O kas patiko jums? O ko niekad nesirinktumėte?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai