2017 pavasario - vasaros tendencijos: galvos apdangai, skrybėlės ir kepuraitės

Viskas, paskutinis šio sezono tendencijų įrašas, kuriame tradiciškai kalbėsime apie galvos apdangalus, skrybėles ir kepuraites, madingas šį 2017 pavasario-vasaros sezoną.

Turiu prisipažinti, kad aš labai sunkiai draugauju su kepurėmis, skrbėlaitėmis, kepuraitėmis ir apskritai, bet kokiais galvos apdangalais. Nerandu tokių, kurie man tiktų ir kalbu tiek apie kepures žiemą, tiek vasarą. O galbūt tiesiog nemoku ieškoti ir vis užtringu ties tais įprastais variantas, kurie man tikrai netinka? O kaip jūs? Kokie jūsų santykiai su kepurėmis? Jei ir jums, kaip ir man sunku surasti tinkančius, tuomet kviečiu pasižvalgyti po tendencijas, paieškoti idėjų ateinančiai vasarai ir pavasariui.

Paveikslėlis iš ČIA

1. Uniformą primenančios skrybėlės

Kai kurie dizaineriai įkvėpimo ieškojo įvairiose uniformose: jūreiviško stiliaus, karininkų, policijos...


2. Kaubojaus tipo skrybėlės

Rimtai? Nežinau, man atrodo, kad kaubojaus tipo skrybėlės yra toks truputį ironiškas dalykas, tinkantis galbūt prie teminių drabužių ar tam tikro stiliaus. Kasdieniam nešiojimui? Ne, nežinau, kažkaip visiškai ne mano skonio, tačiau atrodo dizaineriai mano, kad tokio tipo skrybėlės potencialiai taps madingos - ant podiumų jų buvo ne tiek ir mažai, ir ne visai tradicinių spalvų ir stilių.


3. Aukso spalvos šiaudinės skrybėlės

Šiaudinės skrybėlės tikriausiai visoms mums primena vasarą, saulę, galbūt atostogas ar asocijuojasi su egzotiškomis šalimis. Tokios kepurės atrodo stilingai ir suteikia efektyvią apsaugą nuo saulės spindulių galvai, o jei rinksitės su platesniais kraštais - apsaugosite ir akis. 😉


4. Tamsi šiaudinė skrybėlė

Na, o jei jums nepatinka tradicinė aukso spalvos šiaudinė skrybėlė, tuomet dizaineriai jums siūlo pasirinkti tamsaus šiaudo skrybėles. Aišku, tamsi spalva nelabai asocijuojasi su vasara, bent jau man, bet, kiekvienos skonis skirtingas.


5. Prašmatnios mažytės skrybėlaitės

Mielos, mažytės, nors ir ne kasdieniškos skrybėlaitės taip pat viena iš 2017 pavasario - vasaros tendencijų. Šį kartą tikriausiai divoms - su kasdieniais drabužiais tikrai neįsivaizduoju, tačiau tinkamai apsirengus, turėtų atrodyti labai įdomiai, neprastai ir originaliai.


6. Beretės

Beretės jau senai nebėra tik prancūziškas ar tik menininkų galvos apdangalas. Tokio tipo kepurės vis dažniau pasirodo tendencijose, vis dažniau matomos kasdieniame gyvenime, nepriklausomai nuo tautybės ar meninių gebėjimų. 😀


7. Baseino kepuraitės primenantys galvos apdangalai

Baseino kepuraitė nusagstyta kristalais, kepuraitė puošta gėlėmis ar primenanti futuristinį stilių? Sakyčiau unikali pavasario-vasaros tendencija, kuri tiks išsiskirti iš minios trokštančioms merginoms.


8. Žvejo tipo kepurė

Dar viena tendencija, kuri siūlo ne visai griežtas formas. Tai tikrai nėra tradicinė žvejo kepurė, tačiau jos forma tokia pat, tiek kad dizaineriai siūlo spalvų, stilių, raštų ir detalių įvairovę tokio stiliaus galvos apdangale.


9. Beisbolo kepuraitė

Pati sportiškiausia ir pati kasdieniškiausia galvos apdangalų tendencija, būtent mums įprastos, beisbolo tipo kekuraitės. Jas dizaineriai puošia įvairiomis spalvomis, skirtingomis detalėmis ir smulkiais akcentais bei siūlo nešioti tiek tradiciškai, tiek ant šono, tiek atvirkščiai (briauna į nugarą).


10. Skarelės ir turbanai

Dar viena kasdienė tendencija pavasariui ir vasarai yra skarelės ir turbanai. Jie tinka prie visko, ir suteikia ne tik apsaugą nuo saulės, tačiau ir turi tos keistos elegancijos su geru kiekiu kasdieniškumo.


11. Skrybėlės ir kepurės be viršugalvio dalies

2017 pavasario-vasaros tendencijose vėl randame kepures ir skrybėles, kurios iš esmės turi tik stogelį ar kraštą apsaugai nuo saulės, tačiau neturi uždengtos viršugalvio dalies. Tai pakankamai įdomi tendencija, tačiau nelabai praktiška: akis paprastai saugome su saulės akiniais, o aš, dėdamasi kepurę ar skrybėlę noriu, kad ji patikimai apsaugotų ir galvos odą, kažkiek ir plaukus nuo žalingų saulės spindulių.


12. Šydas

Unikali ir man asmeniškai visiškai nekasdieniška, o ir gatvėje niekuomet nematyta tendencija, vietoj skrybėlių ir kepurių naudoti šydą.


13. Galvos apdangalai pridengiantys akis

Pridengtos akys visuomet sukuria savotišką paslaptingumo, unikalumo ir individualybės įvaizdį. 2017 pavasarį-vasarą tendencijose matome ne tik gausiai pridengtas akis, tačiau ir galvos apdangalo tipą, sukuriantį futuristinį efektą, beveik kaip iš mokslinės fantastikos, arba originalų įvaizdį, o gal sportiškai paprastą?


14. Kūrybingi, originalūs galvos apdangalai

Ir galiausiai... dizaineriai nebūtų dizaineriai, jei nepasiūlytų kažko, kas atrodo itin originaliai, šiek tiek beprotiškai, unikaliai ir būtų tinkami tik itin drąsioms merginoms: žiūrint į kiekvieną fotografiją, stebiuosi dizainerių fantazijos vaisiai ir tiesiog meno kūriniais ant modelių galvų.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Viskas, ir ne tik 2017 pavasario-vasaros galvos apdangalų, kepurių ir skrybėlių tendencijoms. Ne, kartu su šiuo įrašu su tendencijomis atsisveikiname iki sekančio rudens, kai žiūrėsime ką naujo mums siūlo dizaineriai. Na, o kol kas, tikiuosi kad pavyko rasti idėjų, susigundėte išbandyti kažką naujo, o gal jau spėjote ką nors įsigyti? Kaip visuomet po tokių įrašų man norisi palinkėti paties gražiausio, šilto ir malonaus pavasario, bei karštos vasaros! Nesvarbu, kad susitiksim rytoj, jau naujuose įrašuose, tačiau apie idėjas kalbėsime šiek tiek mažiau.




Ačiū jums, kad skaitote,
Saulėtos nuotaikos ir šiltų šypsenų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai