2017 pavasario - vasaros tendencijos: rankinės

Ech, rankinė... atskiras pasaulis, kuriame telpa visas moters gyvenimas. Jau senai praėjo tas metas, kai moterys turi po vieną rankinę arba nešioja ją vos ne visą gyvenimą. Mano spintoje gyvena kelios, ir dar vienos laukiu atkeliaujančios į mano namus šiam pavasariui - atsinaujinti kartas nuo karto reikia! 😊

Na, o kad nepasimestumėte tarp to, kas sena ir nauja, tarp to, kas madinga, o kas nebe - siūlau susipažinti su 2017 pavasario ir vasaros rankinių tendencijomis. Pakalbėsime ir apie rankinių formas, ir apie rankenas, pasižiūrėsime kelias populiariausias rankinių medžiagas ir efektus. Kviečiu naujam, dar tikrai ne paskutiniam tendencijų įrašui.

Paveikslėlis iš ČIA

1. Mažytės, mažos rankinės

Žemos merginos tikrai mėgsta mažesnes rankines, tačiau nebūtinai mažos rankinės skirtos žemoms moterims - mažos rankinės, kuriose tilps tik lūpų dažai, dokumentas ir grynieji. Viskas, daugiau nieko nereikia. 😊 Aišku, tokios mažos rankinės tikrai netiks visiems gyvenimo atvejams, tačiau kam apsikrauti, kai to nereikia.


2. Daugkartinio naudojimo pirkinių krepšiai

Vienkartinio naudojimo daiktai kasdieniame gyvenime tampa vis mažiau ir mažiau naudojami, vis mažiau ir mažiau reikalingi bei aktualūs. Kadangi dauguma prekybos centrų siūlo daugkartinio naudojimo pirkinių krepšius, dizaineriai siūlo juos panaudoti kaip rankines. Aišku, lietuviškų prekybos centrų krepšiai tikrai nėra tokie gražūs, kaip nuotraukose, bet, galbūt verta paieškoti?


3. Viršuje sutraukiamos rankinės 

Sutraukiamos viršuje rankinės yra labiau kasdienis dalykas, tačiau kartu puikiai tinkamas vasarai ir pavasariui, kai nesinori atrodyti itin rimtai ar labai elegantiškai.


4. Kvadratinės, dėžutės formos rankinės

Tikslios, kvadrato formos rankinės vis dar pakankamai populiarios ir madingos. Taip, aš negaliu atitraukti akių nuo tikslios, švarios, aiškios formos ir ramių, beveik pastelinių rankinių spalvų derinio. Man asmeniškai tokia rankinė labai elegantiška, graži, duoda savotiško solidumo visam kostiumui.


5. Keistų, neįprastų formų rankinės

2017 pavasario - vasaros tendencijose dauguma rankinių, kaip matysite šio įrašo eigoje visiškai neatitinka klasikiniam rankinės varianto suvokimui. Šitas sezonas iš tiesų didžiulis kontrastų metas ir mes matome ne tik mažas, bet ir dideles rankines, ne tik aiškias formas, bet ir įvairias, keisčiausių formų rankines. Kiek jos patogios? Net neįsivaizduoju, bet atrodo tikrai įdomiai ir neįprastai.


6. Įvairių daiktų formos rankinės

Minėjau keistas formas, o kas čia? Tai būgnas? Gitara? Šuo? Ne, tai rankinė, sukurta taip, kad atitiktų įvairių daiktų formas. Žaisminga tendencija, kuri į podiumus atkeliavo tikrai ne šį sezoną, tiesą sakant tai gana sena tendencija. Bet norisi pasidžiaugti, kad gatvės madoje vis dažniau ir dažniau galime matyti žaismingesnių rankinių variantų.


7. Kuprinės tipo rankinė (Satchel bag)

Esu tikra, kas lietuviškas šios rankinės pavadinimas visiškai neatitinka to, ką reiškia iš tiesų, todėl skliaustuose kursyvu nurodysiu anglišką pavadinimą - bus aiškiau ko iš tiesų ieškoti. 😉 Iš esmės Satchel rankinė paprastai nešiojama pasverta ant peties, su ilga rankena ir paprastai uždaroma tokiu spauduku - pagal aprašymą, man kažkodėl labai asocijuojasi už užsienio profesorių ir mokytojų mėgstamo portfelio/ rankinės tipo dalykėliu, tačiau jei kalbame apie madas, tai tikrai ne tas pats. Tačiau, nepaisant to, šio tipo rankinė labai universali, tiks tuomet, kai neturite konkrečių tikslų ir rankinėje norite tiek knygos, tiek planšetinio kompiuterio, tiek kitų kasdienių smulkmenų.


8. Kuprinės

Ar įsivaizduojate vasarą be kuprinės? Aš irgi ne, nieko nėra patogiau, negu susimesti kasdienius daiktus į kuprinytę ir keliauti laisvomis rankomis. Beje, 2017 pavasariui - vasarai dizainų pasirinkimas labai didelis ir kuprinės varijuoja nuo sportiškos, kasdienės ar puoštos, efektingos... rinktis yra iš ko.


9. Sportinis krepšys (Duffle bag)

Ne visoms moterims rūpi būti stilingoms ar elegantiškoms, kai kurioms patinka jaustis patogiai (tokios siūlomos kuprinės), na o kai kurios nori sutalpinti savo visą dieną viename krepšyje: ryte į darbą ar universitetą/ mokyklą, pavakare į sporto klubą, vakarienės - į kavinę, o viską vainikuoja naktis paplūdimyje? Sutalpinti visą krūva daiktų, reikalingų dienos planams geba didžiuliai sportiniai krepšiai, ir jie visai neturi būti sportinio stiliaus - šiuo atveju kalbame apie sportinio krepšio formą ir dydį.


10. Rankinės, segamos ant juosmens ar diržo (Fanny packs)

Tokios rankinės, kurias 90-kažkelintais dėėvėdavo turgaus prekeiviai ant liemens ir dėdavo ten savo uždirbtus pinigėlius, nebūtinai yra pajuokos objektas ar atgyvena. Drąsių dizainerių prikelta daiktadėžė gali būti madingas ir stilingas kasdienis aksesuaras. Ar reikia sakyti, kaip gera, kai rankos visiškai laisvos? 😊


11. Pintos, pikniko krepšius primenančios, rankinės

Tikriausiai pavasaris ir vasara neatsiejama nuo smagių piknikų ir pasibuvimų gamtoje. Dizaineriai šiltojo sezono rankinėse dažnokai naudoja pintus rankinės modelius, arba medžiagas, primenančias pintas rankines.


12. Rankinės su užapvalintu dugnu (Hobo bags)

Rankinės užapvalintu dugnu yra labai tradicinis variantas, tačiau šiemet jos iš tiesų tampa įdomios, patrauklios, originalios: dryžuotos, vienspalvės ar kvadratėliais puoštos, žomšinės ar odinės...


13. Delninės

Tikriausiai tai 2017 pavasario-vasaros tendencija, kuri geriausiai atitinka apibūdinimą "glamūrinis". Iš tiesų, šitas sezonas man pasirodė visai ne glamūrinis, jis toks daugiau originalaus-minimalistinio-beprotiško-patogaus stilių samplaika, tačiau glamūro tarp visų tendencijų maža. Visgi, dizaineriai nepamiršta tų, kurioms reikia šio to daugiau nei minimalu ar kasdieniška, o originalu ir beprotiška, tiesiog per daug.


14. Rankinė, laikoma už šone pritvirtintos rankenos

Pamenate prieš kelis sezonus madingas perpus perlenktas rankines, kurias nešiojomės rankose? Šitos tendencijos principas labai panašus, tiek kad ten rankines neturėdavo jokių papildomų rankenų, o čia visur matome ilgą rankeną, kuri paprastai skirta nešioti ant peties, ir mažą rankenytę, už kurios nešame rankinę.


15. Rankinės su šonine rankena, nešiojamos palenktos šonu

Man asmeniškai ši tendencija nelabai patinka: realiai tai beveik tas pats, kaip nešioti rankinę delne, tiek kad papildomai rankinę nešame paverstą šonu.


16. Rankinės su apvaliomis ir užapvalintomis rankenomis

Labai smagus 2017 pavasario - vasaros sprendimas - pailsėti nuo įprastų rankenų ir išbandyti rankines su apvaliomis ar užapvalintomis (pusiau apvaliomis) rankenomis.


17. Rankinės su rankenomis iš grandinės

Taip, rankenos iš grandinių ir grandinėlių vis dar populiarios ir madingos.


18. Rankinės su užrašais

Rankinės su užrašais, apskritai, daiktai su užrašais 2017 pavasario - vasaros metu neša stiprią idėją ir sako pasauliui žinutę, kurią norime pasakyti. Kai kurie dizaineriai užrašus panaudojo dizainerio ar mados namų vardui garsinti, tačiau dauguma ant rankinių užrašė žinutę, kurią nori perduoti visam pasauliui, artimam ar priiminti tiesiog sau pačiai.


19. Rankinės su gėlių raštais ir aplikacijomis

Ar įsivaizduojate pavasario-vasaros sezoną be gėlių? Neįmanoma... Jeigu parduotuvėse nerandate gėlėtų drabužių, galbūt metas investuoti į gėlėtą rankinę?


20. Rankinės su hipiškais raštais

Va ir ne, tikrai ne flower power šį kartą, dizaineriai rankinėse naudojo hipiškus raštus ne ta prasme. Dauguma raštų abstraktūs, spalvų ir simbolių samplaikos, ir primena artisto paveikslą po porcijos LSD.


21. Rankinės su gyvūnų raštais ir kailiu

Tai tikrai nėra tendencija toms, kurios prieštarauja gyvūnų žudymui, ypatingai dėl kailio. Aš asmeniškai esu prieš ir renkuosi dirbtinį kailiuką ne finansiniais sumetimais (jei norėčiau, senai būčiau sutaupiusi tikriems kailiams), o dėl savo įsitikinimų. Ir ši tendencija man visai ne prie širdies, net jei imsime dirbtinį kailį. Tiesiog vasara ir kailis man kažkas nesuderinamo - rudenį ir žiemą aš mielai renkuosi dirbtinio kailio rankinę, tačiau šiltuoju metų laiku, ne. Nebent kalbėtume apie gyvūnų odos raštus ant rankinės.


22. Gyvatės odos rankinės

Didžioji dalis dizainerių, kaip pagrindinę ar akcentuojančią rankinių medžiagą rinkosi gyvatės odą.


23. Metalo efekto ir blizgios rankinės

Metalinis spindesys rankinėse yra pavojingas dalykas, atėjęs iš 1980 metų madų. Su tokia rankine iškeliavus į miestą galite atrodyti taip, lyg pasiskolinote savo mamos ar močiutės rankinę. Tačiau tinkamai parinkta, moderni forma arba derinys su kitomis medžiagomis, iškarto suteikia rankinei modernumo ir originalumo.


24. Rankinės su kutais

Rankinės su kutais 2017 pavasario-vasaros metu išlieka madingos ir populiarios, kaip ir kelis sezonus prieš tai. Aišku, šį sezoną kutus deriname su kitomis tendencijomis: forma, gėlėmis, užapvalinta rankena...


25. Rankinės papuošalai: pakabučiai, gėlės, kutai ir kitos detalės

Žaismingas, smagus, o gal pigus būdas greitai pakeisti savo rankinę ir paversti ją pavasario- vasaros aksesuaru - papuošti rankinę papuošalais: prisegti pakabutį iš gėlių, kutų, blizgučių, pliušinių meškučių... visko, ką galite įsivaizduoti, taisyklių čia nėra, vienintelė taisyklė yra jūsų pačių skonis.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Va kokios mūsų 2017 pavasario-vasaros rankinių tendencijos. Kas jums patiko labiausiai? Ar planuojate įsigyti naują rankinę? O gal jau turite tokią, kuri kuo puikiausiai atitinka šiltojo sezono tendencijas?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai